Αυτοκτονία...

Άφησε βαθμούς στο Καυταντζόγλειο ο Π.Α.Ο.Κ. αφού έμεινε με 10 παίκτες σε όλο το 2ο ημίχρονο λόγω ανόητης αποβολής του Vitolo. Δείτε σε video φάσεις του παιχνιδιού
Αυτοκτονία...

Δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο στο "Καυταντζόγλειο" ο Π.Α.Ο.Κ. παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Όπως πήγαινε η ροή του αγώνα η ομάδα έδειχνε ότι πιθανότατα θα πετύχαινε να πάρει μια άνετη νίκη, αν ο Βιτόλο δεν άπλωνε ανόητα τελείως το χέρι του στο κέντρο του γηπέδου λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, δίνοντας το δικαίωμα στο Σπάθα να του δείξει 2η κίτρινη και να τον στείλει στα αποδυτήρια.

Ο Π.Α.Ο.Κ. ως εκείνη τη στιγμή προηγείτο 0-1 χάρη σε γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 38', έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και είχε κάνει τους παίκτες της γριάς να μοιάζουν χαμένοι μέσα στο σπίτι τους κυριαρχώντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Ο Σάντος κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1, βάζοντας τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή και τους Ίβιτς (κέντρο), Εντίνιο (δεξιά) και Βιεϊρίνια (αριστερά), Γκαρσία - Βιτόλο αμυντικά χαφ και Λίνο, Σαβίνι, Μαλεζά, Αραμπατζή τετράδα στα μετόπισθεν

Ο Π.Α.Ο.Κ. μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και απείλησε από νωρίς την εστία του Φερνάντες για τον οποίο να προσθέσουμε ότι η συμπεριφορά του σήμερα ήταν προκλητική και απαράδεκτη απέναντι σε μια ομάδα από τη οποία έφαγε ψωμί. Κάποιος να του πει ότι ο ΠΑΟΚτσής δεν ξεχνά και κάπου θα ανταμώσουμε πάλι...

Ο Δικέφαλος στο 1ο σαρανταπεντάλεπτο είχε τη γνωστή υπομονή στο παιχνίδι του και εύκολα ή δύσκολα έμπαινε απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή ενώ αμυντικά είχε βραχυκυκλώσει τους παίκτες της γριάς που έμοιαζαν σαστισμένοι από τη πίεση που αντιμετώπιζαν

Ο Π.Α.Ο.Κ. εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του και κατάφερε να προηγηθεί στο 38΄, με πρωταγωνιστή τον Βλάνταν Ίβιτς που πήρε τη μπάλα στον άξονα και με καταπληκτική μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Μουσλίμοβιτς . Ο Βόσνιος πρόλαβε τον Φερνάντες και τον πλάσαρε εύστοχα. Στη συνέχεια της φάσης είδαμε τον Φερνάντεζ να αρπάζει τα πόδια του πεσμένου Μουσλίμοβιτς και να απωθεί βίαια στο πλάι.

Κι ενώ το ημίχρονο τελείωνε -μόνο οι καθυστερήσεις έμεναν- ο Βιτόλο έκανε τη βλακεία που σημάδεψε την εξέλιξη του αγώνα. Ο Ισπανός μέσος σε μία ανύποπτη φάση και στο κέντρο του γηπέδου έκοψε την μπάλα με το χέρι του και ο Σπάθας δεν του χαρίστηκε δείχνοντας του τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Η αποβολή άλλαξε τα σχέδια του Σάντος που αναγκάστηκε να αλλάξει το πλάνο του βάζοντας τον Σορλέν στη θέση του Εντίνιο για να μη χάσει την κυριαρχία στα χαφ

Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα με τις δύο ομάδες να χάνουν κάποιες ευκαιρίες, με τον γηπεδούχο να αρχίζει να φτιάχνει φάσεις εκμεταλλευόμενος την αριθμητική υπεροχή του . Ο Σάντος έβγαλε τον ορεξάτο σήμερα Μουσλίμοβιτς και στη θέση του πέρασε τον Κουτσιανικούλη με σκοπό να χτυπήσει στην αντεπίθεση μιας και ο ηρακλής είχε ανέβει ψηλά και άφηνε πολλά κενά στα μετόπισθεν . Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, ενώ στα τελευταία λεπτά υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι στον Βιεϊρίνια , αλλά ο Σπάθας έδειξε "παίζετε" κιτρινίζοντας τον παίκτης μας για θέατρο. Και σε αυτή τη φάση απολαύσαμε τον κύριο Φερνάντεζ που επιτέθηκε στον παίκτη μας αρπάζοντάς τον από το λαιμό...


Το φιλμ του αγώνα...

5' Καλό σουτ του Πάμπλο Γκαρσία έξω από την περιοχή, η μπάλα στα χέρια του Φερνάντεζ

7' Κούρσα του Μάρα από αριστερά, ο Ρουμάνος, όμως, δεν γύρισε τη μπάλα έγκαιρα και λίγο πριν περάσει την τελική γραμμή, σούταρε από πολύ πλάγια θέση, άουτ.

10' Ωραία κάθετη πάσα του Ίβιτς για τον Έντίνιο, αυτός μπήκε στην περιοχή του ηρακλή, αλλά τον πρόλαβε η έξοδος του Φερνάντεζ την τελευταία στιγμή.

19' Κάθετη πάσα του Βιεϊρίνια για τον Ίβιτς, ο Σέρβος μπήκε στην περιοχή του ηρακλή, αλλά πλάσαρε πάνω στον Φερνάντεζ.

36' ΓΚΟΛ 0-1: Κάθετη πάσα του Ίβιτς, ο Μουσλίμοβιτς στην πλάτη της άμυνας και με ψηλοκρεμαστό πλασέ «κρέμασε» τον Φερνάντες για το 0-1. Όμως, ο Βόσνιος τραυματίστηκε στην σύγκρουση με τον Πορτογάλο πορτιέρο και θα γίνει αναγκαστική αλλαγή.

45' ΑΠΟΒΟΛΗ: Δεύτερη κίτρινη στον Βιτόλο και κόκκινη κάρτα

47' Συνεργασία Μουσλίμοβιτς - Βιεϊρίνια από δεξιά, ο Πορτογάλος έβγαλε τη σέντρα, ο Φερνάντεζ έχασε τη μπάλα και ο Σορλέν δεν βρήκε για λίγο τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και σε κενή εστία.

55' ΓΚΟΛ 1-1: Σέντρα του Παπαζαχαρία από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς του Π.Α.Ο.Κ. και ο Γιάντσης με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1. Η ομάδα δέχτηκε γκολ για πρώτη φορά μετά από... 817 λεπτά , από τις 28 Νοεμβρίου 2009.

59' Κεφαλιά του Γιάντση προ του Μαλεζά, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο του Χαλκιά

64' Γέμισμα στην επίθεση του ηρακλή, ο Γιάκομπ πήρε την γυριστή κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό «γάμα» του Χαλκιά.

74' Κεφαλιά του Γιάκομπ που νίκησε τον Σαβίνι, η μπάλα άουτ.

76' ΔΟΚΑΡΙ: Δυνατό σουτ του Αραμπατζή λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Φερνάντεζ.

77' Μακρινό σουτ του Ίβιτς έξω από την περιοχή, ο Φερνάντεζ έπεσε και έδιωξε.

84' Έξυπνη ενέργεια του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ξέφυγε από τον αντίπαλό του στο κέντρο, έκανε ένα σουτ περίπου από τη σέντρα, όμως, ο Φερνάντεζ που είχε βγει από την εστία του πρόλαβε και γύρισε για να μπλοκάρει.

85' Ωραία ενέργεια του Βιεϊρίνια που έκανε μια κούρσα έφτασε έξω από την περιοχή του ηρακλή, αλλά στο σουτ που έκανε, μπλόκαρε ο Φερνάντεζ.

87' Η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του Αραμπατζή, ο οποίος προσπάθησε να διώξει, ο Επστάιν στόπαρε έξω από την περιοχή, σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

88' Ο Επστάιν εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Παπαζαχαρίας πήρε την κεφαλιά και ο Μαλεζάς έδιωξε με τον ώμο πάνω στην γραμμή.

90' Ο Βιεϊρίνια στριφογύρισε μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, ο Παπαζαχαρίας φάνηκε να τον τραβάει από τη μπλούζα, ο παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. έπεσε κάτω, αλλά ο Σπάθας έδωσε κίτρινη για θέατρο.

Ηρακλής (Μπουμπένκο): Φερνάντεζ, Μάρτος, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Μάρκες (38΄ Γιαννούλης), Παπαστεριανός, Ριμόλντι (46΄ Γιάντσης), Μάρα (88΄ Βέλλιος), Πίτου Γκαρσία, Επστάιν, Ιάκομπ

Π.Α.Ο.Κ. (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Σαβίνι, Λίνο, Βιτόλο, Π. Γκαρσία, Εντίνιο (46΄ Σορλέν), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (80΄ Κουτσιανικούλης)

Διαιτητής: Σπάθας
Κίτρινες κάρτες: Ριμόλντι, Μάρα, Μάρτος, Γιαννούλης - Αραμπατζής, Βιτόλο, Γκαρσία, Βιεϊρίνια
Κόκκινες: 45΄ Βιτόλο

Δηλώσεις Σάντος:

"Είναι κρίμα το ότι πήραμε μόνο έναν βαθμό, διότι είχαμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κερδίσουμε. Ημασταν ξεκάθαρα ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και πραγματικά δεν θυμάμαι να έκανε ο Ηρακλής, έστω ένα σουτ, ενώ εμείς - στο πιο δύσκολο κομμάτι που είναι να πετύχεις ένα γκολ - καταφέραμε να σκοράρουμε. Από εκεί και πέρα λόγω ενός παιδικού λάθους μείναμε με δέκα παίκτες στη λήξη του ημιχρόνου και το συγκεκριμένο γεγονός κόστισε στην ομάδα", είπε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος και αναφέρθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

"Ο προπονητής του Ηρακλή έκανε αυτό που έπρεπε γιατί μετά την ανάπαυλα γέμισε την περιοχή, κάτι που περιμέναμε εξάλλου κι εμείς. Προσπαθήσαμε να οργανωθούμε σωστά, να είμαστε συμπαγείς με σωστή αμυντική λειτουργία και να εκμεταλλευτούμε κάποιες αντεπιθέσεις. Σίγουρα στο δεύτερο ημίχρονο και λόγω του ότι παίζαμε με 10 παίκτες, το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, αλλά και πάλι είχαμε πολλά διαστήματα όπου ήμασταν καλύτεροι και σε αυτή τη περίπτωση ήταν λογικό να υπάρχουν ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Δεχθήκαμε ένα γκολ που δεν συνηθίζει να δέχεται η ομάδα μου, θεωρώ πάντως ότι δικαιούμασταν τη νίκη βάσει της απόδοσης μας. Είμαστε ευχαριστημένοι από τους παίκτες, αφού ανταποκρίθηκαν καλά, προσπάθησαν να δούλεψαν σκληρά, αλλά δεν ήρθε το αποτέλεσμα. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο", συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σχετική με τη νέα αποβολή παίκτη για τρίτη φορά στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, απάντησε ότι "προφανώς και είναι κάτι που μας απασχολεί γιατί δεν είναι λογικό να παίζεις με 10 παίκτες στα τρία από τα τελευταία τέσσερα. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες ζουν το παιχνίδι με ένταση και μπορεί να συμβεί".

Ρωτήθηκε επίσης για το αν ο Π.Α.Ο.Κ. ξεπέρασε τα προβλήματα της εβδομάδας και απάντησε ότι "Αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε πει στους παίκτες ότι το σημαντικότερο ήταν να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να ηρεμήσουμε και να δείξουμε τα χαρακτηριστικά που μας έφεραν ως εδώ. Γενικά, το καταφέραμε και στην πλειοψηφία των 90 λεπτών ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε τη νίκη. Αυτή η εμφάνιση ήταν ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι ξεπεράσαμε την δύσκολη εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να πούμε στους παίκτες να προσέχουν με τις κάρτες γιατί μακροπρόθεσμα θα στοιχίσει και θα επηρεάσει την απόδοση της ομάδας. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις", κατέληξε.

Δηλώσεις παικτών:

Κώστας Χαλκιάς: «Κάναμε καλή εμφάνιση ειδικά στο πρώτο μέρος. Μέτα μείναμε με δέκα παίκτες, αλλά προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν και δύσκολος αγωνιστικός χώρος συγχαρητήρια στα παιδιά Κάποιοι δεν θέλουν τον Π.Α.Ο.Κ. να βρίσκεται εκεί ψηλά. Ζητάμε σεβασμό».

Μίρκο Σαβίνι: «Κάναμε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, χάσαμε ευακιρίες θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα δεύτερο γκολ. Μας αποσυντόνισε η αποβολή. Έλειπε η τύχη καθώς είχαμε πολλές ευκαιρίες ακόμα και για τη νίκη».

 

Διαβάστε ακόμη...