Κλείστε τους τα στόματα

Ακούστε τον αγώνα γριά - Π.Α.Ο.Κ. από το paokmania Web Radio κάνοντας κλικ ΕΔΩ
Κλείστε τους τα στόματα
Ένα πραγματικά κομβικό -για τη συνέχεια της χρονιάς παιχνίδι- καλείται να δώσει ο Π.Α.Ο.Κ. την Κυριακή στο Καυταντζόγλειο , με αντίπαλο τον ηρακλή . Ένα παιχνίδι που έρχεται μετά το πολύ άσχημο παιχνίδι της ομάδας την Τρίτη στα Γιάννινα που όπως όλοι ξέρουμε συνδυάστηκε με ένα πολύ κακό αποτέλεσμα. Το ψυχολογικό αβαντάζ που πήρε η ομάδα μετά το διπλό στο τηγάνι μάλλον εξανεμίστηκε και μέσα από έντονους προβληματισμούς και αμφισβητήσεις καλείται το απόγευμα της Κυριακής να αποδείξει ότι όλα όσα έχτισε με τόση υπομονή και προσπάθεια μηνών δεν ήταν διόλου τυχαία. Το αποτέλεσμα της Κυριακής με τη "γριά" ασφαλώς θα οριοθετήσει τους στόχους για την υπόλοιπη σεζόν, μιας και θα δούμε αν η ομάδα έχει το μέταλλο για επάνοδο στο δρόμο των επιτυχιών .

O γηπεδούχος δεν είναι το κάτι το ιδιαίτερο σαν ομάδα φέτος , καθώς τον είδαμε σε πολλά ματς να παραπατάει και να χάνει εύκολα βαθμούς με επακόλουθο την παρουσία της στη ζώνη του υποβιβασμού από την οποία θα θελήσει να δραπετεύσει μαζεύοντας πόντους .

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 4:45 μ.μ. και θα καλυφεί τηλεοπτικά από το Novasport1, ενώ θα υπάρχει και ραδιοφωνική μετάδοση από το paokmania Web Radio από όπου μπορείτε να το ακούσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Crash test λοιπόν για τον Π.Α.Ο.Κ. αποτελεί το Κυριακάτικο ματς . Εμείς αυτή τη φορά δεν θα μπορέσουμε να είμαστε εκεί, τουλάχιστον σωματικά. Θα είμαστε όμως με όλη μας την ψυχή στο πλευρό της ομάδας. Φέτος ο "Δικέφαλος" πηγαίνει στο Καυταντζόγλειο χωρίς την παρουσία μας στις κερκίδες. Ο λόγος έχει να κάνει με τη γνωστή απόφαση των ανευθυνο-υπεύθυνων που χειρίζονται τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου που ως γνωστό απαγόρευσαν τις μετακινήσεις των οπαδών ακόμα και μέσα στην ίδια πόλη.

Ο Π.Α.Ο.Κ. στο καθοριστικότατο αυτό ματς είμαστε βέβαιοι ότι θα κατέβει στο γήπεδο πανέτοιμος και θα αγωνιστεί για την νίκη κάτι που είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι μπορεί να το πετύχει. Επειδή όλοι ξέρουμε το πόσο "πόρνη" είναι η μπάλα αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το τρίποντο δεν υπάρχει λόγος να φέρουμε την καταστροφή και να ζητάμε εξηγήσεις. Έλεγχος στις αντιδράσεις μας και πάνω απ' όλα ψυχραιμία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε και να συνεχίσουμε με αξιώσεις στο φετινό πρωτάθλημα, που ασφαλώς δεν σταματάει την Κυριακή, απλά την Κυριακή καθορίζεται ο στόχος, όπως ακριβώς γράψαμε και σε άλλα φετινά ματς τελευταία. ..

Στην αποστολή ο "μηχανικός" συμπεριέλαβε τους: Χαλκιά, Kresic, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Cristiano, Edinho, Garcia, Ivic, Lino, Muslimovic, Savini, Sorlin, Sznaucner, Vieirinha, Vitolo.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο Fernando Santos σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δε σκοπεύει να αλλάξει τα πλάνα του και θα παρατάξει την ομάδα με το κλασσικό και κατά κόρον δοκιμασμένο πλέον 4-2-3-1, που αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματικό ως τώρα.

Όσον αφορά τον καταρτισμό της 11άδας αυτή τη φορά μοιάζει με πραγματικό γρίφο και πολλές θέσεις θα κριθούν κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή. Πάντως ένας από τους πλέον σίγουρους είναι ο Κώστας Χαλκιάς που θα υπερασπιστεί την ασπρόμαυρη εστία ενώ οι Savini και Μαλεζάς θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στα δεξιά, ούτε ο Αραμπατζής ούτε ο Sznaucner μπορούν να θεωρούν ο καθένας για τον εαυτό του δεδομένη την παρουσία τους στο αρχικό σχήμα καθώς οι πιθανότητες είναι 50-50. Στα χαφ, τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να μετακινήσει τον Garcia και τον Vitolo.

Στa χαφ τώρα, Κουτσιανικούλης, Vieirinha, Sorlin, Ivic και Cristiano διεκδικούν τρεις θέσεις, με Vieirinha και Ivic να έχουν σαφές προβάδισμα. Ο Πορτογάλος βέβαια αποχώρησε τραυματίας από την προπόνηση της Πέμπτης και αυτό μπέρδεψε λίγο τη διαφαινόμενη συμμετοχή του. Τέλος, όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης, Mouslimovic, Edinho και Παπάζογλου έχουν και αυτοί μοιρασμένες για το Κυριακάτικο ματς πιθανότητες να ξεκινήσουν.

Όσον αφορά τη "γριά", ο Lequi είναι εκτός αποστολής, μιας και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό, ενώ η τεχνική ηγεσία δεν υπολογίζει και στους Κονέ ο οποίος είναι τιμωρημένος, Carlinhos και Vera (δεν τακτοποιήθηκε το θέμα των δελτίων τους).

Με αυτά τα δεδομένα, ο Μπουμπένκο επέλεξε για την αποστολή του, τους παρακάτω  20  ποδοσφαιριστές, από τους οποίους αύριο, πριν τον αγώνα, θα προκύψει η τελική 18άδα:

Fernandes, Μπαντής, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Σαρακατσάνος, Ιωαννίδης, Γιαννούλης, Martos, Marques, Rimoldi, Garcia, Mara, Milano, Epstein, Kobayashi, Παπαστεριανός, Ηλιάδης, Γιάντσης, Βέλλιος, Iacob.

H προϊστορία

Δώδεκα χρόνια έχει να κερδίσει ο Π.Α.Ο.Κ. στην έδρα του ηρακλή. Από τις 8 Μαρτίου 1998 με 2-3 (2' Τζούμπα, 62' Κωνσταντίνου - 41', 52' Κόβατς, 44' Τασιόπουλος). Από τότε 7 νίκες ο ηρακλής και 4 ισοπαλίες. Στο σύνολο στην Α' Εθνική με γηπεδούχο τον ηρακλή, 13 «άσοι», 25 ισοπαλίες και 11 «διπλά». Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ 1969-1987 ο ηρακλής δεν κέρδισε ποτέ στο γήπεδό του τον Π.Α.Ο.Κ. Ευρύτερες νίκες του ηρακλή είναι το 3-0 που σημειώθηκε δύο φορές. Στις 10 Φεβρουαρίου 1963 (11' Καραβέργος, 50' Τσίγκος, 72' Κασάπης) και στις 18 Απριλίου 2004 (4' Μίετσελ, 13' Μαχλάς, 23' Μουράτι). Και του Π.Α.Ο.Κ. το 0-4 στις 14 Μαρτίου 1971 (51', 81' Ασλανίδης, 70' Παρίδης, 87' Σταυρίδης).

Τέλος κλείνουμε υπενθυμίζοντας για μια φορά ακόμα την ανακοίνωση της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. αναφορικά με τα εισιτήρια του αγώνα γριά- Π.Α.Ο.Κ.

Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. θέλει να ενημερώσει και να διευκρινίσει, ότι ενόψει του αγώνα ηρακλής - Π.Α.Ο.Κ. για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague 2009/2010, δεν της χορηγήθηκαν -από την γηπεδούχο ΠΑΕ ηρακλής- εισιτήρια για τους φιλάθλους της.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αστυνομικές δυνάμεις θα αποκλείσουν την πρόσβαση στο γήπεδο σε όσους δε θα διαθέτουν εισιτήρια ή θα τα έχουν προμηθευτεί κατά παράβαση των διατάξεων που ισχύουν.

Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.

Διαβάστε ακόμη...