Καρδιά πρωταθλητή!

Τεράστιας σημασιάς τρίποντο για τον δικέφαλο οποίος νίκησε τον Αστέρα και Ντάκο με 1-0 αγωνιζόμενος με παίκτη λιγότερο για περισσότερα από 75 λεπτά δείχνοντας μέταλλο ομάδας πρωταθλητισμού...
Καρδιά πρωταθλητή!

Τεράστιας σημασιάς τρίποντο για τον δικέφαλο οποίος νίκησε τον Αστέρα και Ντάκο με 1-0 αγωνιζόμενος με παίκτη λιγότερο για περισσότερα από 70 λεπτά δείχνοντας μέταλλο ομάδας πρωταθλητισμού...

Με το καθιερωμένο 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα μας ο Φ. Σάντος, έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Lino, Μαλεζά, Contreras, Sznaucner στα μετόπισθεν, το δίδυμο Garcia - Vitolo ως αμυντικά χαφ, τον Ivic στον άξονα με τους Cristiano και Vieirinha να τον πλαισιώνουν στις πτέρυγες και τον Filomeno να είναι η αιχμή του δόρατος.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. τίμησε τον Marcos Antonio ο οποίος παραβρέθηκε στην Τούμπα μετά την πολύμηνη απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε. Την αποθέωση γνώρισε ο Βραζιλιάνος αμυντικός από 18.000 και πλέον οπαδούς της ομάδας μας όταν παρέλαβε ως αναμνηστικό δώρο την φετινή εμφάνιση της ομάδας με το Νο. 4 στην πλάτη!

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Την πρώτη φορά που πήρε ο Filomeno την μπάλα δέχθηκε ένα μαρκάρισμα το οποίο αν και δεν ήταν σκληρό, του στοίχισε τη συνέχεια από το παιχνίδι, δίνοντας τη θέση του στον Κουτσιανικούλη στο 11ο λεπτό.


Η αλλαγή αυτή έφερε ανακατατάξεις στην επίθεση με τον Βιεϊρινια να περνά ως φορ, τον Κουτσιανικούλη αριστερά και τον Κριστιάνο δεξιά. Ο δικέφαλος στη συνέχεια ανέβηκε στον χώρο προσπαθώντας να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Πριν προλάβει να συντονιστεί η επιθετική γραμμή, ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Μπαστία στον Βιεϊρίνια, έφερε την έκρηξη του Πορτογάλου, ο οποίος αντέδρασε αψυχολόγητα σπρώχνοντας με φόρα τον παίχτη του Αστέρα και είδε δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα στο 20' αφήνοντας την ομάδα με 10 παίκτες.

Πρώτη αξιόλογη φάση για την ομάδα μας στο 28', όταν ο Ίβιτς κέρδισε ένα φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με τον Γκαρσία να εκτελεί και η μπάλα να περνά μισό μέτρο πάνω από το αριστερό παραθυράκι της εστίας του Αναστασόπουλου.

Με την αντίπαλη περιοχή να είναι άδεια ο Π.Α.Ο.Κ. προσπάθησε να δημιουργήσει χώρους για να βγάλει κάποια ελεύθερα σουτ χωρίς όμως να έχει επιτυχία. Η δεύτερη καλή στιγμή του 1ου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 39' με τον Γκαρσία να βγάζει εξαιρετική μπαλιά 20 μέτρων με στόχο το κεφάλι του Ίβιτς, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Αναστασόπουλου, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αστέρα.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Π.Α.Ο.Κ. να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του (για το 1ο ημίχρονο) να ανοίξει το σκορ όταν στην αντεπίθεση που έβγαλε μετά από το κόρνερ που είχε ο Αστέρας, ο Κουτσιανικούλης διασχίζοντας τα ¾ του γηπέδου μπήκε στην αντίπαλη περιοχή πλάσαρε από τα δεξιά υπό την πίεση του Ουριμπάρι, άλλα ο Αναστασόπουλος έχοντας σωστή τοποθέτηση, αποσώβησε το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες. Ύστερα από 7 λεπτά ανούσιου παιχνιδιού, ο Κουτσιανικούλης ζέστανε την εξέδρα όταν από προσωπική ενέργεια πέρασε όλη την αριστερή πλευρά της Τρίπολης μπήκε στην περιοχή και με πανέξυπνη ντρίπλα άδειασε το δίδυμο των στόπερ, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον σωστά τοποθετημένο Αναστασόπουλο.

Η τρίτη προσπάθεια του «Κούτσια» έμελλε να είναι και η φαρμακερή. Το χρονόμετρο έδειχνε το 52ο λεπτό όταν ο Αστέρας ανέβηκε ψηλά για να εκμεταλλευτεί το χώρο που του έδινε ο Π.Α.Ο.Κ. λογάριαζε όμως χωρίς τον Γκαρσία... Ο φοβερός για μια ακόμη φορά Ουρουγουανός έκλεψε την μπάλα τροφοδότησε τον Κουτσιανικούλη κι αυτός με τη σειρά του τον Κριστίανο ο οποίος με εξαιρετική πάσα έβγαλε στην αντεπίθεση τον Βιτόλο. Ο Ισπανός άδειασε τον τελευταίο αμυντικό που υπήρχε μπροστά του, εσπάσε τη μπάλα στον Ίβιτς ο οποίος διέσχισε το μισό γήπεδο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κουτσιανικούλη ο οποίος έστειλε με στραβοκλωτσιά τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αναστασόπουλου κάνοντας το 1-0!

Η Τούμπα πήρε φωτιά και ο Π.Α.Ο.Κ. έχοντας το 1-0 ανάγκασε τον Αστέρα να ανέβει πιο ψηλά για αναζητήσει κάτι περισσότερο αφού έπαιζε και με παίκτη παραπάνω. Ο Π.Α.Ο.Κ. προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Κουτσιανικούλη για να βγάλει αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να πετύχει κάτι αξιόλογο.

Στο 75' ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά με αξιώσεις να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Ουντότζι να σουτάρει εντός της μεγάλης περιοχής και να στέλνει τη μπάλα άουτ.
Στο 76' ο Σορλέν πέρασε στη θέση του Κριστιάνο, ο οποίος ορθώς αντικαταστάθηκε μιας και ήταν εμφανώς εκτός κλίματος και δε βοήθησε την ομάδα όσο θα έπρεπε.

Στο 86' ο ουσιαστικότατος Γάλλος ξεκαθαρίστηκε όμορφα από τα αριστερά μπήκε στην μεγάλη περιοχή έσπασε τη μπάλα παράλληλα στον Ίβιτς οποίος δε πρόλαβε να βρει τη μπάλα από προβολή του Φυτανίδη. Ο Βιτόλο πήρε το ριμπάουντ πιάνοντας δυνατό σουτ, αλλά ο πολύ καλός Αναστασόπουλος ήταν και πάλι στο σημείο που έπρεπε και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.

Τα υπόλοιπα 8' λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις πέρασαν με τον Π.Α.Ο.Κ. να κλειδώνει τα μετόπισθεν και να παίρνει το τρίποντο.

Συγκινητική εμφάνιση από όλη την ομάδα, η οποία αγωνίστικε με παίκτη λιγότερο για περισσότερα από 70 λεπτά, έχοντας κορυφαίους των κορυφαίων για μια ακόμη φορά τον Πάμπλο Γκαρσία αλλά και τον εξαιρετικό σήμερα Κουτσιανικούλη, οποίος θα μπορούσε να τελειώσει τον αγώνα και με χατ-τρικ αν πρόσεχε λιγάκι παραπάνω στα τελειώματα των φάσεων.

Συνθέσεις:

Π.Α.Ο.Κ. (Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Φιλομένο(Κουτσιανικούλης 12' / Σαβίνι 90+), Κριστιάνο(Σορλέν 75').

Αστέρας Τρίπολης(Βλάχος): Αναστασόπουλος, Φυτανίδης(Ρόκας 80'), Ουριμπάρι, Καρντόσο, Αργυρόπουλος(Βίλτσες 58'), Μπαστία(Έντερ 68'), Καρέρα, Λαζαρίδης, Ουντότζι, Μαρσελάο, Καούνος.

Κίτρινες: Λαζαρίδης(Αστέρας 17'), Ίβιτς(Π.Α.Ο.Κ. 17'), Μπαστία(21' Αστέρας), Ουριμπάρι(34' Αστέρας).

Κόκκινες: Βιεϊρίνια(20' Π.Α.Ο.Κ.).

Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθης)
Boηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Φαντόπουλος (Πειραιά)

Δηλώσεις:

Σάντος: "Η νίκη μας ήταν απολύτως δίκαιη σε ένα δύσκολο παιχνίδι που το κάναμε ακόμα πιο δύσκολο με τα δικά μας λάθη. Ναι μεν είχαμε την ατυχία να τραυματιστεί ο μοναδικός μας επιθετικός που είχαμε ο Φιλομένο πολύ νωρίς αλλά νομίζω ότι το χειρότερο από όλα είναι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές μπήκανε στον αγωνιστικό χώρο με μεγάλη αλαζονεία που δεν μπορώ να την δικαιολογήσω. Κάναμε λάθη παιδικά που μπορούσαν να μας στοιχίσουν και κάπως έτσι μείναμε να παίζουμε με δέκα ποδοσφαιριστές από πολύ νωρίς. Ωστόσο η ομάδα έδειξε και πάλι τον χαρακτήρα και το μέταλλο που έχει με αυτούς που μείνανε στον αγωνιστικό χώρο να δώσανε το κάτι παραπάνω για να αναπληρώσουνε το κενό του ενός ποδοσφαιριστή. Για μας το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ήταν πιο δύσκολο κομμάτι του παιχνιδιού με τον Αστέρα όμως να μην θυμάμαι να έφθασε στην εστία μας με αξιώσεις.

Στην ανάπαυλα μιλήσαμε και θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου ότι τα κατάλαβαν. Ανταποκρίθηκαν σε αυτά 100% και παρόλο που ο Αστέρας έπαιξε με παίκτη παραπάνω και αναμενότανε να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού είχε έναν έλεγχο ανούσιο που δεν έφερε κάτι παραπάνω με μας να είχαμε τις πιο επικίνδυνες φάσεις με 3-4 συνολικά. Ο Αστέρας αντίθετα από ότι θυμάμαι δημιούργησε μόλις μία. Ο προπονητής του Αστέρα με διάφορες κινήσεις προσπάθησε για κάτι καλύτερο βάζοντας μέσα επιθετικούς αλλά η ομάδα μου ήταν καλύτερη και δύσκολο να αλλάξει κάτι. Για αυτό και δίνω και πάλι συγχαρητήρια στους δέκα ποδοσφαιριστές που τελειώσανε τον αγώνα. Συγχαρητήρια και στον κόσμο μας που μας βοήθησε πολύ σημαντικά στο παιχνίδι και πλέον σκεφτόμαστε τον επόμενο αγώνα".

Για τα συγχαρητήρια που έδωσε στους παίκτες του είπε: "Το άξιζαν πάνω από όλα οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές με το κενό να μην φάνηκε σχεδόν ποτέ".

Για την εικόνα της ομάδας του που ανταποκρίνεται παρά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει είπε: "Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα συνεχίζει με πολλά προβλήματα τραυματισμών αλλά μέσα στα παιχνίδια αντιδράει και σίγουρα θα πρέπει να εξάρουμε αυτήν την συμπεριφορά. Ότι οι ποδοσφαιριστές μας έχουν πολύ μεγάλη ικανότητα και στον ψυχολογικό τομέα. Θα πρέπει να σταθούμε ωστόσο και στην συμπεριφορά που είχαμε στα πρώτα 15΄ του σημερινού παιχνιδιού όπου είχαμε την αποβολή (σ.σ. Βιεϊρίνια) αλλά και την πολύ καλή αντίδραση στην συνέχεια".

Για την σκέψη του περί χρησιμοποίησης του Εντίνιο στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Πανσερραϊκό την Τετάρτη στις Σέρρες για το Κύπελλο hellas online τόνισε: "Εάν ο Εντίνιο πρώτα από όλα πάρει την μπλε κάρτα του και θα είναι στην διάθεσή μας σίγουρα θα είναι μέσα στους 18 της αποστολής".

Τέλος κι όσον αφορά την αποβολή του Βιεϊρίνια με τον τρόπο που ήρθε αυτή από την αντίδράση του στο μαρκάρισμα του Μπαστία υπογράμμισε: "Ο Βιείρίνια ήταν ουσιαστικά η κορυφή του παγόβουνου. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο είδαμε συμπεριφορές όχι σωστές με τον Αστέρα να έπαιζε δυνατά αλλά εμείς αντιαθλητικά και μας θύμισαν περασμένα πράγματα που θεωρώ ότι τα έχουμε ξεπεράσει".

Κουτσιανικούλης: «Σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Μείναμε νωρίς με δέκα παίκτες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Πάνω απ' όλα ο Π.Α.Ο.Κ. είναι μια μεγάλη ομάδα, είμαστε μια γροθιά και με δέκα παίκτες η ομάδα προσπαθεί να κάνει ευκαιρίες για γκολ», είπε ο φορ του «δικεφάλου» του Βορρά, ο οποίος ρωτήθηκε και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. «Σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Τετάρτης και εφόσον πάρουμε αυτό που θέλουμε θα κοιτάξουμε το ντέρμπι», είπε ο Κουτσιανικούλης, ενώ όσον αφορά την προσωπική του απόδοση, ανέφερε ότι «αφού υπάρχει συνεργασία με τους συμπαίκτες μου, προσπαθώ να είμαι κι εγώ καλύτερος. Από εκεί και πέρα κοιτάμε τη συνέχεια». ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΧΤΩΝ ΧΑΛΚΙΑΣ 8ΣΝΑΟΥΤΣΕΡ 7ΛΙΝΟ 7ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ 8ΜΑΛΕΖΑΣ 8ΓΚΑΡΣΙΑ 9ΒΙΤΟΛΟ 8ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ 9ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ 5ΙΒΙΤΣ 9ΦΙΛΟΜΕΝΟ -ΒΙΕΡΙΝΙΑ 0

Διαβάστε ακόμη...