Μέταλλο νικητή

Με γκολ των Ίβιτς και Λίνο ο Π.Α.Ο.Κ. πέρασε από τη Λεβαδειά αν και έπαιζε από το 60' με 10 παίκτες...
Μέταλλο νικητή

Ένα ακόμα σπουδαίο διπλό πήρε στη Λιβαδειά ο Δικέφαλος επικρατώντας με 2-0 των γηπεδούχων, αν και έμεινε με δέκα παίκτες για 30 λεπτά λόγω αποβολής του Αραμπατζή. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα όταν έμεινε με 10 στο γήπεδο και όχι μόνο δεν απειλήθηκε από το Λεβαδειακό αλλά αντίθετα οι παίκτες μας ήταν αυτοί που έχασαν εκπληκτικές ευκαιρίας κυρίως με τον Βιερίνα. 

Γιορτή στις εξέδρες του γηπέδου από 3.000 ΠΑΟΚτσήδες που δε σταμάτησαν στιγμή να σπρώχνουν την ομάδα προς τη νίκη. Οι εκδρομείς έδειξαν με την παρουσία τους στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας ότι κανείς μα κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον λαό του Π.Α.Ο.Κ. να δει αυτό που αγαπάει παθολογικά στη ζωή του.

Ο Π.Α.Ο.Κ. σήμερα ήθελε τη νίκη και την πήρε. Παραμένει στην 3η θέση με διαφορά ασφαλείας (τουλάχιστον 6 βαθμών) από τον τέταρτο, είναι πλέον κοντά στη 2η και σήμερα η ομάδα μας έδειξε μέταλλο νικητή από τη στιγμή που έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε τον "Δικέφαλο" με το αναμενόμενο 4-2-3-1 και έχοντας και πάλι σφιχτή και απροσπέλαστη άμυνα έλεγξε το ματς από την αρχή παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε στα μετώπισθεν. Βέβαια το δίδυμο Μαλεζά - Σαβίνι έκανε κάποια λάθη στο 1ο ημίχρονο και έτσι δόθηκαν ευκαιρίες στους γηπεδούχους που ευτυχώς πέρασαν ανώδυνα για μας. Για μια φορά ακόμα οι αμυντικοί χαφ Γκαρσία και Βιτόλο κάλυψαν το νευραλγικό χώρο του κέντρου με απόλυτη επιτυχία κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά ενώ παράλληλα ο Ουρουγουανός έδειξε πόσο ώριμο και μεστό είναι το παιχνίδι του φέτος.

Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με τον Λεβαδειακό να ξεκινάει δυνατά, ψάχνοντας την γρήγορη ισοφάριση, αλλά τον Χαλκιά να μην επιτρέπει την παραβίαση της εστίας του. Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου στο β' μέρος, ο Αραμπατζής αποβλήθηκε, δίνοντας το αριθμητικό προβάδισμα στους γηπεδούχους. 

Παρόλα αυτά στο τελευταίο μισάωρο ο Π.Α.Ο.Κ. έπαιξε έξυπνα και δημιούργησε και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του. Η αμυντική του λειτουργία, για ακόμα μία φορά, λειτούργησε άψογα, ενώ εκμεταλλεύτηκε στην αντεπίθεση τους κενούς χώρους που άφηναν οι γηπεδούχοι, καθώς είχαν βγει μαζικά μπροστά για να ισοφαρίσουν. Ο Βιεϊρίνια δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι σε δύο μοναδικά τετ α τετ, αλλά ο Λίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ σκόραρε στο 82' και η ομάδα πρόσθεσε ακόμα τρεις βαθμούς στη φετινή συγκομιδή της.

Το ματς καρέ καρέ

Στο 5′ καλοτραβηγμένη εκτέλεση φάουλ του Γκονζάλες, στην αγκαλιά του Χαλκιά.

Στο 7′ κάθετη μπαλιά του Ίβιτς στον Παπάζογλου, αυτός σούταρε εν κινήσει άουτ.

Στο 11′ εξαιρετικό ένα-δύο Ίβιτς-Βιεϊρίνια, ο δεύτερος πέρασε έξοχη ασίστ στον πρώτο, που με πλασέ άνοιξε το σκορ, 0-1. Ήταν ένα γκολ για σεμινάριο που ξεκίνησε από βολέ του Χαλκιά!!!

Στο 16′ σέντρα του Κόλτζου από αριστερά, ο Μαλεζάς δεν μπορεί να διώξει, αλλά ο Μπάρκογλου «έπιασε» αέρα στην προσπάθειά του να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι.

Στο 27′ μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια, μπλόκαρε ο Στρατηλάτης.

Στο 31′ ο Γκονζάλες απέφυγε τον Σαβίνι, τροφοδότησε τον Μπάρκογλου, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά πλάσαρε χωρίς ισορροπία και μπλόκαρε ο Χαλκιάς.

Στο 34′ γυριστή κεφαλιά του Μπάρκογλου, πάνω στον τερματοφύλακα του Π.Α.Ο.Κ.

Στο 37′ σουτ του Ζησόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή, εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Χαλκιάς.

Στο 40′ σουτ του Ναπολεόνι λίγο έξω από την περιοχή, έπεσε και μπλόκαρε ο Χαλκιάς.

Στο 51′ δυνατό σουτ του Αραμπατζή εκτός περιοχής, απέκρουσε ασταθώς ο Στρατηλάτης και πριν ο Ίβιτς προλάβει να σουτάρει έδιωξε με αυτοθυσία ο Αλεξίου.

Στο 59′ αποβλήθηκε ο Αραμπατζής με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 61′ σουτ του Κόλτζου από το ύψος της περιοχής, πάνω από τα «ασπρόμαυρα» δοκάρια.

Στο 64΄ο Γκαρσία βγάζει εξαιρετική μπαλιά για τον Βιεϊρίνια, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι στον Στρατηλάτη, αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά και πριν πλασάρει, τον πρόλαβε ο Αλεξίου και με προβολή τον ανέκοψε.

Στο 67′ μακρινό σουτ του Σιστόν, έδιωξε σε κόρνερ ο Χαλκιάς.

Στο 69′ ο Βιεϊρίνια βρέθηκε ξανά μόνος στην αντίπαλη περιοχή, πάλι καθυστέρησε να κάνει το κοντρόλ και το σουτ του αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον πορτιέρο του Λεβαδειακού.

Στο 80′ ο Ίβιτς με τακουνάκι τροφοδότησε τον Βιεϊρίνια, αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έβγαλε παράλληλη σέντρα για το Φιλομένο, ο οποίος από καλή θέση καθυστέρησε να σουτάρει, δίνοντας τη δυνατότητα στους αμυνόμενους να διώξουν.

Στο 82′ έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Λίνο από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Λεβαδειακού, 0-2.

Στο 87′ ξερό σουτ του Ίβιτς από το ύψος της περιοχής, λίγο άουτ.

Λεβαδειακός (Ερνάντεθ): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος(Μπράνκο 70'), Ζησόπουλος, Μαρτορέλ(Σερζίνιο 45'), Κόλτζος, Μπεγκόνια, Γκονζάλες, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Σιστόν, Αλεξίου.

Π.Α.Ο.Κ. (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Λίνο, Μαλεζάς, Σαβίνι, Βιτόλο, Γκαρσία, Κουτσιανικούλης(Φιλομένο 66'), Βιεϊρίνια(Μουν 90'), Ίβιτς, Παπάζογλου(Σνάουτσνερ 62').

Δηλώσεις Σάντος:

Στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Π.Α.Ο.Κ. στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό υπογράμμισε πως έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών του.

«Είδαμε τον Π.Α.Ο.Κ. να μπαίνει πολύ καλά στα πρώτα 20 λεπτά, ήλεγξε το ρυθμό του παιχνιδιού, με καλή αμυντική και επιθετική λειτουργία. Μετά το 20λεπτο αρχίσαμε να χάνουμε εύκολα την μπάλα. Αυτό έδωσε στο Λεβαδειακό περισσότερο την μπάλα στα πόδια των παικτών του και το ματς έγινε πιο ισορροπημένο, χωρίς βέβαια να μας κάνει ευκαιρία για γκολ», είπε αρχικά ο Σάντος και συνέχισε:

«Είχαμε στο μυαλό μας ότι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Λεβαδειακός θα κάνει τα πάντα για να γυρίσει το ματς. Παρόλο που ξεκίνησε τη μεγάλη προσπάθεια, ο αγώνας ήταν και πάλι ισορροπημένος, δε δημιούργησε κάποια ευκαιρία για γκολ. Θεωρητικά με την αποβολή έπρεπε να γίνουν πιο δύσκολα για μας τα πράγματα, αλλά στην πράξη είδαμε ότι ο Π.Α.Ο.Κ. έγινε πιο συμπαγής, πιο οργανωμένος και σε αυτό χρονικό διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Καταφέραμε και βάλαμε ένα περίεργο γκολ, έτσι όπως μπήκε με την τροχιά της μπάλας. Στον αμυντικό τομέα συνεχίσαμε και δεν επιτρέψαμε να μας κάνει ευκαιρία ο αντίπαλος, με εξαίρεση στο τελευταίο λεπτό. Σε κάθε περίπτωση η νίκη είναι απόλυτα δίκαιη».

Το αμυντικό δίδυμο Μαλεζά-Σαβίνι επιλέχθηκε λόγω των απουσιών: «Δεν έχουν παίξει πολύ μαζί, αλλά έχω ξαναπεί ότι ο Σαβίνι είναι περισσότερο κεντρικός αμυντικός, παρά αριστερό μπακ. Οπότε έπαιξαν στις προπονήσεις μαζί και δεν είχαν κάποιο πρόβλημα».

Και γενικότερα για τις απουσίες: «Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, όλοι δουλεύουμε και προσπαθούμε όσο καλύτερα γίνεται. Φυσικά θα προτιμούσα να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου, για να έχω περισσότερες λύσεις».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΙΧΤΩΝ

ΧΑΛΚΙΑΣ 9

ΜΑΛΕΖΑΣ 8

ΣΑΒΙΝΙ 4

ΛΙΝΟ 8

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ 5

ΓΚΑΡΣΙΑ 9

ΒΙΤΟΛΟ 7

ΒΙΕΡΙΝΙΑ 6

ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ 5

ΙΒΙΤΣ 9

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 2

ΣΝΑΟΥΤΣΕΡ 6

ΦΙΛΟΜΕΝΟ 5

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...