"Φιλοσοφία και όχι ανάγκη η εξέλιξη νέων"

Ο Γιώργος Δώνης στις δηλώσεις του για την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, μίλησε για τη φιλοσοφία που αναπτύσσει εξελίσσοντας νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ τόνισε πως πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να εργαστούν για να αναβαθμιστεί το ελληνικό πρωτάθλημα.
"Φιλοσοφία και όχι ανάγκη η εξέλιξη νέων"

Τα όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου στην κάμερα της Nova:

Για το γεγονός ότι φέτος υπάρχουν πολλοί Έλληνες προπονητές στη Σούπερ Λιγκ: "Για μενα θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν γινόταν από ανάγκη. Από τη στιγμή που γίνεται από ανάγκη, δε  μου δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γενικώς η τοποθέτησή μου είναι μόνιμή. Υπάρχουν καλοί, κακοί και μέτριοι προπονητές. Δεν τους διαχωρίζω με κριτήριο την εθνικότητα, το ίδιο ισχύει και για τους Έλληνες προπονητές".

Για τις πρώτες του σκέψεις για το νέο πρωτάθλημα και για την αίσθηση που έχει από τα φιλικά: "Σύμφωνα με την εμπειρία του παρελθόντος, μπορώ να πω πως δεν πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στα φιλικά παιχνίδια παρά μόνο στο ποια ομάδα εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο πλάνο, στη φιλοσοφία του παιχνιδιού και όχι τόσο στο αποτέλεσμα ή την απόδοση. Πάντα οι ομάδες μεταμορφώνονται μέσα στο πρωτάθλημα, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Νόμιζω πως η διαφορετικότητα που υπάρχει πλέον, έχει να κάνει με το γεγονός πως βλέπουμε μεγάλες ομάδες, με ιστορία και με κόσμο που ταλανίζονται από σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Πάντα βέβαια σε ένα πρωτάθλημα, θα περιμένουμε και την έκπληξη από κάποια ομάδα που δεν την περιμέμνουμε. Δεν Ξέρω ποια θα είναι η ποιότητα του πρωταθλήματος, εύχομαι όμως να επέλθει μια οικονομική σταθερότητα στις περισσότερες ομάδες, να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους εμάς που δουλεύουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρό κα όλοι εμεις που δουλεύουμε να προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο για να υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα".

Για το αν υπάρχουν ομάδες που μπορούν να επομισθούν το ρόλο του στο κυνήγι του φετινού τίτλου: "Γενικώς θεωρώ πως πάντα η ομάδα που κατέκτησε το προηγούμενο πρωτάθλημα, είναι φαβορί και για το επόμενο, νομίζω όμως ότι σημαντικό θα είναι και η δικιά μου ομάδα και ο Παναθηναϊκός και ομάδες που έχουν υγεία όπως ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Λεβαδειακός, η Ξάνθη, να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, θεωρώ όμως ότι οι ομάδες που μπορούν να είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό, είναι ο ΠΑΟΚ και ίσως και ο Παναθηναϊκός".

Για το αν περιμένει από κάποιες συγκεκριμένες ομάδες να κάνουν την έκλπηξη: "Δεν Ξέρω, θέλω να δω τις πρώτες αγωνιστικές. Από την εικόνα των φιλικών παιχνιδιών που έχω παρακολουθήσει αρκετές ομάδες, αυτή που μου κάνει καλή εντύπωση οργανωτικά και είναι απο τις ομάδες που δεν τις περιμένουμε, είναι η Βέροια".

Για τη σχέση που έχει με το νέο αίμα της ομάδας: "Για μένα η χρησιμοποίηση νέων ηλικιακά παικτών δεν είναι θέμα ανάγκης, είναι θέμα φιλοσοφίας. Δεν πιστεύω πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναδεικύονται νεαροι παίκτες από ανάγκη, αλλά από σχέδιο και από πλάνο. Από τη στιγμή που το κάνουν τόσες μεγάλες ομάδες στο εξωτερικό, που δαπανουν τόσα χρήματα για ακριβές μεταγραφές και βρίσκουν παράλληλα τον τρόπο να επενδύουν και να εξελίσουν νέους ποδοσφαιριστές, άρα πρέπει η κάθε ελληνική ομάδα, είτε μεγάλη είτε μικρομεσαία, να προσπαθεί να εξελίσσει νέους ποδοσφαιριστές και κάποια στιγμή να μπαίνουν στη βασική ενδεκάδα. Αυτό που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε εμείς, είναι καθαρά θέμα φιλοσοφίας, επένδυσης και εξέλιξης νέων ποδοσφαιριστών. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως θα υπάρχουν μόνο νέοι ποδοσφαιριστές. Ειδικά η δικιά μας ομάδα έχει και έμπειρους ποδοσφαιριστές και θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο, όπου περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει υπό πιεστικές συνθήκες, από παιχνίδι σε παιχνίδι, για να μπορέσουμε κι εμεις οι ίδιοι να αξιολογήσουμε αυτή τη νέα ομάδα που χτίζουμε".

Διαβάστε ακόμη...