Εκστρατεύοντας στην Καβάλα

Η Καβάλα θα ντυθεί και πάλι στα ασπρόμαυρα από χιλιάδες Παοκτσήδες, που θα μετατρέψουν το «Ανθή Καραγιάννη» σε... Τούμπα.
Εκστρατεύοντας στην Καβάλα
Με τον κόσμο στο πλευρό του ο Δικέφαλος εκστρατεύει την Κυριακή (13/12) στην Καβάλα, στοχεύοντας στο τρίποντο της νίκης που θα τον εδραιώσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Και λέμε εκστρατεύει, όχι μεταφορικά όπως πολλές φορές κάποιοι χρησιμοποιούν τον όρο, αλλά κυριολεκτικά μιας και η πόλη της ανατολικής Μακεδονίας θα στενάξει την Κυριακή από την παρουσία 8.000 και πλέον Παοκτσήδων που θα μετατρέψουν το «Ανθή Καραγιάννη» σε... Τούμπα.

Μιλάμε λοιπόν για «κατάληψη της πόλης», ελπίζοντας χωρίς τα παρατράγουδα που είδαμε σε κάποιες από τις τελευταίες μαζικές εκδρομές μας σε κοντινούς Νομούς (Πιερία, Σέρρες). Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν θα παίξει σε εχθρικό έδαφος αλλά σε μια πόλη που οι περισσότεροι κάτοικοί της είναι ασπρόμαυρης οπαδικής απόχρωσης και έτσι δεν συντρέχει κανένας μα κανένας λόγος για να στραβώσει το κλίμα. Παίρνουμε τους τρεις βαθμούς και φεύγουμε. Δεν έχουμε περιθώριο ούτε για τιμωρίες αλλά ούτε και για δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων καθώς σύντομα θα θελήσουμε να πάρουμε άδεια και για άλλες μετακινήσεις μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος εξαιτίας κάποιων συμπεριφορών της μειοψηφίας να μην ταξιδέψουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο . Να είστε σίγουροι ότι πολλοί καλοθελητές μας περιμένουν στη γωνιά...

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 4:45 μ .μ. θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι  (Novasport1) και ραδιοφωνικά από το Paokmania Web Radio κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι, ούτε στο Γιώργο Φωτάκη μπορεί να υπολογίζει ο Σάντος για τον αγώνα με την Καβάλα. Ο Έλληνας μέσος λόγω των έντονων ενοχλήσεων που αισθάνεται στη μέση τέθηκε εκτός πλάνων. Για τον αγώνα της Κυριακής δεν υπολογίζονται ακόμη ο τιμωρημένος (και τραυματίας) Μουσλίμοβιτς αλλά και οι Φιλομένο και Κρέσιτς που είναι τραυματίες.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κουτζαβασίλη, Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου.

Στον αντίποδα, επανέρχονται οι Σορλέν και Γκαρσία, ενώ όπως όλα δείχνουν σε ρόλο σέντερ φορ θα αγωνιστεί ο Θανάσης Παπάζογλου. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει το δικέφαλο με 4-2-3-1 σύστημα που χρησιμοποίησε κατά κόρον την περσινή χρονιά. Το πιθανό αρχικό σχήμα του Π.Α.Ο.Κ. για τον κυριακάτικο αγώνα είναι: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ιβιτς, Σορλέν, Βιεϊρίνια και Παπάζογλου.

Όσον αφορά τον αντίπαλο, εκτός μάχης έμεινε τελικά ο Γουίλσον Ορούμα. Ο Νιγηριανός επιθετικός, που αποτελεί τον παίκτη που επωμίζεται όλο το βάρος της γραμμής κρούσης των γηπεδούχων δεν κατάφερε να ξεπεράσει  απόλυτα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη γάμπα και ο Γούτης  τον άφησε εκτός αποστολής για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του, τους Ιωάννου, Σουλτανίδη και Παβίσεβιτς, καθώς ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Η ομάδα των «Αργοναυτών» στο φετινό πρωτάθλημα αποτελεί μέχρι στιγμής την έκπληξη με την αγωνιστική της παρουσία και μην ξεχνάμε ότι στην έδρα της κέρδισε την αεκ και παραχώρησε στον παναθηναϊκό ισοπαλία λίγο πριν το τέλος του ματς! Σημαντική και η λευκή ισοπαλία που πήρε άνετα στο Καραϊσκάκη από τον γάβρο

Ρίχνοντας μια ματιά στις -σχετικά- πρόσφατες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο γήπεδο της Καβάλας βρήκαμε τα παρακάτω:

1996 - 1997: Καβάλα - Π.Α.Ο.Κ. 0-3
(Τουρσουνίδης 48΄, Φραντσέσκος 68΄ , Ζουμπούλης 74΄)

1997 - 1998: Καβάλα - Π.Α.Ο.Κ. 0-1
(Κομίνχες 34' )

1998 - 1999: Καβάλα - Π.Α.Ο.Κ. 1-1
(Πις 1΄ - Καφές 60')

1999 - 2000: Καβάλα - Π.Α.Ο.Κ. 1-1
(Κουμπής 47΄ - Βαλέντσια 85')

Η υπεροχή του «Δικεφάλου» σε σύνολο 17 αγώνων αποτυπώνεται σε οχτώ νίκες και έξι ισοπαλίες, ενώ οι γηπεδούχοι μετράνε μόλις τρεις νίκες. Η πρώτη νίκη του Π.Α.Ο.Κ. σημειώθηκε στις 17/12/1972 (0-2, με 18.169 εισιτήρια).

 

 

Διαβάστε ακόμη...