Μονόδρομος η νίκη

Ο Π.Α.Ο.Κ. έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του υποδέχεται τη Λάρισα
Μονόδρομος η νίκη
Με μοναδικό στόχο τη νίκη και έχοντας και πάλι τη συμπαράσταση του κόσμου, ο Π.Α.Ο.Κ. υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου στις 7 μ.μ. στην Τούμπα τη Λάρισα, σε ένα ματς που είναι το τελευταίο της ομάδας μπροστά στο κοινό της για το 2009. Αυτό γιατί η επόμενη εντός έδρας αγωνιστική υποχρέωση του "Δικεφάλου" είναι στις 6/1/2010 στο ματς της 1ης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου εναντίον του Πανιώνιου .

Οι παίκτες του Santos θέλουν το «τρίποντο» μετά την ήττα απ' την ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική, ώστε να παραμείνουν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και να αυξήσουν μάλιστα τη διαφορά από τις ομάδες που ακολουθούν, σε πιθανό στραβοπάτημά τους . Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasport1 και ραδιοφωνικά από το Paokmania Web Radio, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
Δεν είναι και πάλι λίγες οι απουσίες μας στο αυριανό ματς. Ο "μηχανικός" δε θα έχει στη διάθεσή του τους Sorlin, Kresic(και οι δύο πάσχουν από τη νέα γρίπη, με τον Γάλλο να έχει πάρει άδεια) , Filomeno, Bizera, αλλά και τον Garcia που θα εκτίσει τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του.

Παρόλα αυτά παίκτες και οπαδοί της ομάδας αισιοδοξούν πως στον αγώνα με τη Λάρισα θα πάρουν το "τρίποντο" της νίκης και θα διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις από την κακή εμφάνιση (του β' ημιχρόνου) και την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από την ΑΕΚ.

Στο μεταξύ μετά την τελευταία προπόνηση της ομάδας που διεξήχθη στην Τούμπα. ανακοινώθηκε η αποστολή για τον αγώνα με τη Λάρισα που αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κουτζαβασίλη, Abubakari, Cirillo, Contreras, Ivic, Lino, Moon, Muslimovic, Savini, Sznaucner, Vieirinha, Vitolo, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη

Δεν έχει γίνει απόλυτα ξεκάθαρο ακόμα αν ο Π.Α.Ο.Κ. θα παραταχτεί με 4-4-1-1 ή με το 4-3-3. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις τελευταίες προπονήσεις, ο Santos δοκίμασε στη βασική ενδεκάδα να παίξει με έναν αμυντικό χαφ (Vitolo) και πιο μπροστά τους Ivic-Φωτάκη, σ' ένα 4-3-3, με επιθετική τριπλέτα τους Vieirinha (δεξιά), Κουτσιανικούλη (αριστερά) και Muslimovic (φορ ). Στην άμυνα πιθανότεροι είναι οι Αραμπατζής (δεξιά), Lino(αριστερά), Cirillo-Contreras (κεντρικοί) και κάτω από τα δοκάρια ο Χαλκιάς. Στην περίπτωση που τα χαφ γίνουν τελικά 4, θεωρείται πιθανή η παρουσία του Abubakari στην 11άδα, πιθανόν αντί του Κουτσιανικούλη.

Όσον αφορά τον αντίπαλο, η Λάρισα θα παραταχτεί το Σάββατο στην Τούμπα, χωρίς τον Ααράμπ που έμεινε εκτός με συμπτώματα ίωσης . Στον αντίποδα στην διάθεση του Ουζουνίδη βρίσκονται και οι Βενετίδης, Ντέλσον, οι οποίοι επιστρέφουν έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Την αποστολή της απαρτίζουν οι εξής 19 ποδοσφαιριστές: Μάλαρζ, Σέρεμετ, Νταμπίζας, Μελίσσης, Τριποτσέρης, Βενετίδης, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Κυριακίδης, Βλασόπουλος, Ντέλσον, Τουάμα, Μετίν, Γιαννακόπουλος, Αμπουχατζίρα, Κάσας και Σιατραβάνης.

Στην περσινή χρονιά είχαμε αναμετρηθεί 4 φορές με τους Λαρισαίους (2 για το πρωτάθλημα και 2 για τα play off), με συνολικό απολογισμό τρεις νίκες και μία ισοπαλία . Στο ματς του πρωταθλήματος στην Τούμπα είχαμε κερδίσει 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Μπακαγιόκο. Το παιχνίδι είχε γίνει υπό βροχή σε μια Τούμπα που "έσπρωχνε" συνέχεια την ομάδα προς τη νίκη...

H προϊστορία των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον "Δικέφαλο" -όπως φαίνεται και πιο κάτω-δείχνει ξεκάθαρα Π.Α.Ο.Κ. καθότι στα τελευταία 21 παιχνίδια (αρχής γενομένης από το 1979) μετράμε 14 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Μάλιστα στο διάστημα αυτό η Λάρισα έχει φύγει από τη Θεσσαλονίκη και με κάποιες πολύ βαριές ήττες (5άρες και 4άρες)

Διαβάστε ακόμη...