Άντε πάλι...

Το μεσημέρι της Τετάρτης (2/12) έγινε γνωστό ότι η ΚΕΔ όρισε τον Παπασταμάτη να σφυρίξει το Σαββατιάτικο παιχνίδι της ομάδας μας με τη Λάρισα.
Άντε πάλι...
Το μεσημέρι της Τετάρτης (2/12) έγινε γνωστό ότι η ΚΕΔ όρισε τον Παπασταμάτη να σφυρίξει το  Σαββατιάτικο   παιχνίδι  της ομάδας μας με τη Λάρισα. Ένας ορισμός που αν μη τι άλλο προκαλεί και πάλι πολλές απορίες, αφού ο συγκεκριμένος κύριος έχει δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν πως όταν βλέπει στο γήπεδο τον Π.Α.Ο.Κ. συνήθως "σεληνιάζεται".
Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός των πολλών αρνητικών διαιτησιών που έχει να επιδείξει όταν σφυρίζει ματς της ομάδας μας.

Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα για τις τελευταίες διαιτησίες του Παπασταμάτη σε παιχνίδια που έπαιζε η ομάδα μας, συλλέξαμε τα παρακάτω:

Σεζόν 2007-2008

3 Νοεμβρίου 2007 , Γάβρος - ΠΑΟΚ 2-1

Στο 52΄Ο Παπασταμάτης καταλογίζει φάουλ έξω από την περιοχή του Π.Α.Ο.Κ. που όμως ποτέ δεν έγινε. Ο Τζόρτζεβιτς αναλαμβάνει την εκτέλεση του και ο Μαλεζάς ξεχνά τον Τοροσίδη που με κεφαλιά σημείωσε το 1-1 για τους γηπεδούχους
84΄ Ο Παπασταμάτης ακυρώνει με λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού του γκολ που πέτυχε ο Βρύζας θεωρώντας ότι ο Κωνσταντινίδης στην αρχή της φάσης ήταν οφσάιντ που ποτέ όμως δε συνέβη. Ο διαιτητής μπορούσε να πάρει την φάση επάνω του γιατί απλά έγινε μπροστά του!!!

3 Φεβρουαρίου 2008

Λίγους μήνες αργότερα στο Ηράκλειο παίζαμε με τον ΟΦΗ .Ο Παπασταμάτης, στο 45' αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι και αποβολή του Τζόρβα στην ανατροπή του Λάκη, προκαλώντας την οργή των πάντων. Ήταν μια απόφαση που στέρησε από τον Π.Α.Ο.Κ. τη δυνατότητα να φύγει από το Παγκρήτιο με βαθμό ή βαθμούς.

Σεζόν 2008 - 2009

2 Νοεμβρίου 2008

Την 8η αγωνιστική παίζουμε με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Ο εν λόγω κύριος αρνήθηκε προκλητικά σε ένα ακόμα ματς να δώσει οφθαλμοφανέστατο πέναλτι στην ομάδα μας. Συγκεκριμένα ήταν το 52', όταν ο Περπερίδης τράβηξε από τη φανέλα τον Μουσλίμοβιτς μέσα στην περιοχή αλλά ο Παπασταμάτης αν και ήταν δίπλα άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί...

1 Μαρτίου 2009

Την 11η αγωνιστική πέρσι μας "σφύριξε" και στη Νέα Σμύρνη στο 1-2 με τα γκολ του Μπακαγιόκο. Και εκεί έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρη ανατροπή του Μπαλάφα , στο α΄ημίχρονο. Παραπέμθηκε, όπως και στα άλλα ματς που προαναφέρονται γιατί βαθμολογήθηκε με 5 στην εφαρμογή και ερμηνεία των κανόνων από τον παρατηρητή. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η τιμωρία του ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι κορυφής του Ολυμπιακού Βόλου με την Καβάλα για την Β΄εθνική!!!

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ρέφερι σφύριξε πριν λίγες εβδομάδες τον αγώνα κυπέλλου της ομάδας μας στο Ηράκλειο παρά το κύμα διαμαρτυριών που είχε σηκωθεί τότε με αφορμή τον ορισμό του... Μάλιστα ο επίσημος Π.Α.Ο.Κ. είχε ζητήσει την  αντικατάσταση του Αθηναίου Παπασταμάτη από το ματς κυπέλλου -δια στόματος Ζήση Βρύζα.

Καλό θα  ήταν για την αποφυγή άχημων καταστάσεων ο συγκεκριμένος ρέφερι να εξαιρεθεί από όλα τα ματς της ομάδας μας, γιατί ο τύπος απλά μας δείχνει συχνά, πυκνά και ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά κυρίως οι εκάστοτε παρατηρητές των αγώνων με τη βαθμολογία που του δίνουν! Αντί λοιπόν για εξαίρεση κάποιοι "σοφοί" τον στέλνουν στην Τούμπα...

Εμείς δε θέλουμε ο εν λόγω διαιτητής να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να προσπαθήσει να ξεπλύνει αμαρτίες του παρελθόντος ευνοώντας την ομάδα μας. Θέλουμε ίση μεταχείριση την οποία όμως ως τώρα δεν την είδαμε από τον Παπασταμάτη. Γι' αυτό το καλύτερο που έχει να κάνει , καθαρά και αντρίκια είναι να δηλώσει κώλυμα και να ορίσει η ΚΕΔ κάποιον άλλον στη θέση του.

Διαβάστε ακόμη...