Χωρίς φόβο αλλά με πάθος

για το διπλό μες στο ΟΑΚΑ.  
Χωρίς φόβο αλλά με πάθος

Μια ακόμα κάθοδος στην Αθήνα για την ομάδα μας , η οποία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 28/11 στις 7:00 μ.μ στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής την ΑΕΚ, έχοντας πολύ καλή ψυχολογία μετά τη γνωστή τεσσάρα με την οποία φιλοδώρησε την προηγούμενη Κυριακή το συμπαθή συμπολίτη.

 

To κρίσιμο ματς του ΟΑΚΑ, μεταδίδεται τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι (Novasports1) και ραδιοφωνικά από το Paokmania Web Radio. Ακούστε το, κάνοντας απλά ένα κλικ ΕΔΩ

Δε λείπουν τα προβληματάκια για τον Πορτογάλο τεχνικό του Π.Α.Ο.Κ. ο οποίος θα στερηθεί τις υπηρεσίες των μόνιμων τραυματιών Φιλομένο, Μπιζέρα, αλλά και τον Ολιβιέ Σορλέν που υποφέρει από ίωση και έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα με τον Γάλλο, ο Βεϊρίνια, που ταλαιπωρήθηκε μεσοβδόμαδα από την ίδια ίωση, ένιωσε καλύτερα, και συμπεριλήφθηκε τελικά στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Από αυτήν κόπηκε και πάλι ο Βερόν που όπως όλα δείχνουν υπολογίζεται μόνο για τις προπονήσεις της ομάδας.

Δυστυχώς για φορά ακόμα δεν θα υπάρξει οργανωμένη εκδρομή στην πρωτεύουσα από οπαδούς της ομάδας, μιας και όπως έγινε γνωστό η ΕΛ ΑΣ απαγόρευσε την κάθοδό μας στο «κλεινόν άστυ» φοβούμενη τη διασάλευση της τάξης......Παρόλα αυτά θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στις εξέδρες του σταδίου θα υπάρχουν "ουκ ολίγοι" μεμονωμένοι Παοκτσήδες.

Μετά την προπόνηση της Παρασκευής ο Πορτογάλος ανακοίνωση την αποστολή της ομάδας. Οι 19 ποδοσφαιριστές που την αποτελούν είναι οι: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιτόλο και Βιεϊρίνια. Ένας από τους 19 θα κοπεί την τελευταία στιγμή.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα που σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα ο τεχνικός του Π.Α.Ο.Κ. αυτό φαίνεται πως θα είναι το 4-2-3-1, με παραλλαγή του σε 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι και πάλι ο Χαλκιάς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, στο κέντρο της άμυνας οι Τσιρίλο και Κοντρέρας, αριστερό μπακ ο Λίνο, ενώ δεξιά ο Σνάουτσνερ. Στα χαφ, ο Γκαρία θα έχει δίπλα του το Βιτόλο, δεξί χαφ θα είναι ο Φωτάκης και αριστερά ο Βιεϊρίνια αντί του Σορλέν. Ανάμεσά τους ο Ίβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς .

Όπως έγινε αντιληπτό, απών από το παιχνίδι θα είναι ο Σορλέν, που ταλαιπωρείται από ίωση. Ο Γάλλος έκανε τεστ και όπως φάνηκε δεν έχει τον ιό H1N1. Ο "μηχανικός" όμως, αποφάσισε να τον αφήσει στη Θεσσαλονίκη για να αναρρώσει τελείως.

Από σήμερα στα πλαίσια της προαναγγελίας του παιχνιδιού της ομάδας μας, σκεφτήκαμε να δίνουμε και κάποια στοιχεία για τον αντίπαλο. Έτσι κάνοντας αρχή από την ΑΕΚ, ενημερώνουμε ότι δε της λείπουν τα προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν όχι μόνο με πεσμένη ψυχολογία λόγω της πολύ μέτριας αρχής στη φετινή Super League, όχι μόνο με τα πολλά διοικητικά σενάρια που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και με κάποιες απουσίες βασικών παικτών. Εκτός αποστολής εν όψει του ντέρμπι έμειναν οι τραυματίες Νέμεθ, Γιάχιτς, Αλεξόπουλος και Ενσαλίβα, καθώς και οι Άρτσε, Ιορντάκε,  Γιαχάγια και Χουανφράν.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να καθίσει ο Σάχα, με τους Μαϊστόροβιτς και Γκέντζογλου να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Καράμπελας και Αραούχο θα παίξουν στα άκρα, με τους Καφέ και Μάκο να είναι τα δύο αμυντικά χαφ. Πίσω από τον Μπλάνκο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία των Μαντούκα και Σκόκο, ενώ Χέρσι και Γκερέιρο διεκδικούν την άλλη θέση.

Η προϊστορία δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την ομάδας μας στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ. Η τελευταία νίκη του "Δικεφάλου" ήταν στις 1/12/2002 όταν ο Π.Α.Ο.Κ. του Άγγελου Αναστασιάδη κέρδισε με 4-3 στο Νίκος Γκούμας. Οι σκόρερ του παιχνιδιού ήταν οι Οκκάς (18', 59'), Φρούσος (2'), Νάστος (28') ενώ για την ΑΕΚ είχαν σκοράρει οι Νικολαΐδης, Κατσουράνης, Β. Μπορμπόκης.

Η τελευταία φορά που ο φύγαμε με βαθμό από την πρωτεύουσα έχοντας σαν αντίπαλο την ΑΕΚ ήταν στις 19/8/2006, ένα ματς που σημαδεύτηκε από την παρουσία αρκετών χιλιάδων από εμάς στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Το 0-0 εκείνου του αγώνα είναι μία από τις μόλις πέντε λεύκες ισοπαλίες μεταξύ των δύο ομάδων. Πάρτε μια γεύση από εκείνη την παρουσία μας στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο video που ακολουθεί.

 

Διαβάστε ακόμη...