Σαμάτα σε Σβαμπ: «Είσαι on fire, πάρε εσύ το πέναλτι»

Μία φοβερή στιγμή χάρισε το γήπεδο της Τούμπας, «απαιτώντας» ρυθμικά από τον Σαμάτα να εκτελέσει το πέναλτι! Η αποκάλυψη του Στέφαν Σβαμπ για το τετ α τετ με τον Τανζανό πριν το αναλάβει εκείνος και η ανοιχτή υπόθεση του νέου συμβολαίου.
Πηγή: sdna.gr
Σαμάτα σε Σβαμπ: «Είσαι on fire, πάρε εσύ το πέναλτι»
Photo Credits: @paokfc.gr website

Στους διακριθέντες της αναμέτρησης με την Λαμία ανήκει αναμφίβολα και ο Άλι Σαμάτα, ο οποίος αποθεώθηκε δημόσια από τον προπονητή του μετά το τέλος του αγώνα. Η αλήθεια όμως είναι πως η Τούμπα είχε πιάσει δουλειά από νωρίς... Από την προθέρμανση των ασπρόμαυρων, ο Τανζανός φορ άκουσε τους φίλους του ΠΑΟΚ να τον «ντοπάρουν» ψυχολογικά, όταν τον είδαν να βρίσκει δίχτυα, δοκιμάζοντας το πόδι του στα σουτ.

Από την άκρη του πάγκου παρακολουθούσε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αντιλήφθηκε το σκηνικό και αμέσως χαμογέλασε. Το καλύτερο όμως το κράτησαν στο φινάλε. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, ο Σαμάτα πρόσθεσε ένα ακόμη κερδισμένο πέναλτι. Είχε προηγηθεί αυτό στην Λεωφόρο, με τον ΠΑΟΚ να «κλειδώνει» το μεγάλο «διπλό» επί του Παναθηναϊκού, σχεδόν στο ίδιο λεπτό, στο 88', με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβαμπ.

Αυτήν την φορά, η Τούμπα «απαίτησε», φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του Σαμάτα, να το εκτελέσει εκείνος. Αμέσως ο εκτελεστής πέναλτι του ΠΑΟΚ, Στέφαν Σβαμπ, έσπευσε κοντά του προκειμένου να τον ρωτήσει αν θα ήθελε να το πάρει εκείνος. Ο Σαμάτα του απάντησε χαρακτηριστικά πως: «είσαι on fire, πάρε εσύ το πέναλτι να σκοράρεις», όπως και έγινε.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά το τέλος της Λεωφόρου, ο Στέφαν Σβαμπ, μιλώντας στο SDNA, είχε αφιερώσει το γκολ στον Σαμάτα, λέγοντας πως εκείνο το τέρμα που πέτυχε από την άσπρη βούλα ήταν δικό του: «Δυστυχώς δεν έβαλε το γκολ ο Σαμάτα γιατί το σταμάτησε ο αντίπαλος πάνω στη γραμμή, εύχομαι να το είχε βάλει εκείνος... Είναι δικό του γκολ για να είμαι ειλικρινής».

Στο ίδιο μήκος πάντως ήταν και η εντολή από τον πάγκο, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει λόγο για ιεραρχία στις εκτελέσεις των πέναλτι: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την αποθέωση στον Σαμάτα, έκανε τρομερή δουλειά. Θυσιάζεται για την ομάδα και το εκτιμά ο κόσμος. Παρ' όλα αυτά υπάρχει μία ιεραρχία και ο Σβαμπ έπρεπε να εκτελέσει το πέναλτι σε εκείνο το σημείο».
Μήνυμα παραμονής από τον Σβαμπ!

Το συμβόλαιο του έμπειρου Αυστριακού χαφ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι μετά την δεύτερη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών για δύο ακόμη χρόνια. Μέχρι στιγμής ΠΑΟΚ και Σβαμπ δεν έχουν κάνει συζητήσεις για νέο συμβόλαιο ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο 33χρονος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του προ ημερών, είχε πει πως θα λάβει την απόφασή του το καλοκαίρι χωρίς να υπάρχει άγχος ή βιασύνη από πλευράς του. Εχθές πάντως υπογράμμισε πως θα ήθελε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, κάνοντας ξεκάθαρες τις προθέσεις του, με μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση...

Διαβάστε ακόμη...