Μόνο Συμβασιλεύουσα ...

Σήμερα δεν θ' ασχοληθούμε με την αναμενόμενη νίκη του μεγάλου ΠΑΟΚ επί της ομάδος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, διότι δεν έχει ούτε νόημα ούτε θέματα.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Μόνο Συμβασιλεύουσα ...
Photo Credits: @ Old Photos of Thessaloniki / facebook

Η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική φούσκα που σε κανονικό πρωτάθλημα θα τερμάτιζε κάτω από την Λαμία, υπό κανονικές συνθήκες αποτελεί  πάντα αγώνα  προετοιμασίας του μεγάλου ΠΑΟΚ για μεγαλύτερα παιχνίδια.

Αν είναι να κρατήσω κάτι από το χθεσινό παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ είναι πως τελικά, απ' ότι φαίνεται "ο ΠΑΟΚ, δεν κομπλάρει μόλις περάσει τα Τέμπη". 

Δύο είναι τα σημερινά θέματα τα οποία ενώ μοιάζουν άσχετα, συνδέονται άρρηκτα!

ΠΡΩΤΟΝ: Πολύς λόγος έγινε για το χθεσινό πανό στην λεωφόρο και το "γ@μώ την συμπρωτεύουσα". Ωστόσο κατά την άποψή μας, ναι μεν υπάρχει  υβριστική διάθεση, αλλά αυτή δεν περικλείεται στην λέξη "γ@μώ" αλλά στην λέξη "συμπρωτεύουσα".

Διότι το να αποκαλείς την Θεσσαλονίκη "συμπρωτεύουσα" δηλαδή να της αποδίδεις τον τίτλο της "πρωτευούσης", έστω μοιραζόμενο, αποτελεί πολύ μεγάλη βρισιά και ύψιστη προσβολή για την μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας.

Κανονικά κάθε Θεσσαλονικεύς αλλά και εχέφρων Έλλην πολίτης πρέπει να ζητά να μην αποκαλείται η πόλη του με ό,τι αηδιαστικότερο, απεχθές και διεφθαρμένο έχει υπάρξει για τον ελληνισμό διαχρονικά που είναι "η πρωτεύουσα" του Αθηναϊκού κράτους. 

Όπως τον αγώνα των Κύπριων αγωνιστών για ένωση με την "Ελλάδα" που ξεκίνησε σαν σήμερα την 1-4-1955, αλλά κατέληξε στο η "Κύπρος κείται μακράν" μετά από 20 χρόνια.

Η Θεσσαλονίκη είναι συμβασιλεύουσα πόλις της Κωνσταντινουπόλεως ένας τίτλος τιμής και ιστορίας, που αποδίδει την πραγματικότητα και ουδεμία σχέση έχει  με την "συμπρωτεύουσα" που την υποβαθμίζει και την εξευτελίζει ιστορικά και πολιτιστικά. Χάρισμά σας η "πρωτεύουσα", να την χαίρεστε και να ζείτε μαζί της!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Για κάποιο λόγο, που δεν μπορούσα ν' αποφύγω, είδα χθες τον αγώνα μπάσκετ του Άρη Θεσσαλονίκης με την ομάδα του Πειραιά. Ειλικρινά τέτοιο πράγμα δεν έχω  ξαναδεί Αυτοί που κάνουν τους διαιτητές πρέπει ειλικρινά να ντρέπονται Αυτό δεν ήταν μπάσκετ Η μια ομάδα σούταρε βολές και η άλλη προσπαθούσε να παίξει μπάσκετ. Δεν γίνεται αυτό που παίζεται στο ΝΒΑ και αυτό που είδα χθες να είναι το ίδιο άθλημα Η γηπεδούχος πρέπει να εκτέλεσε τουλάχιστον 4πλάσιες βολές από τον Άρη Θεσσαλονίκης. Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μπάσκετ...

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν τα δύο θέματα;

Πως δεν έχουν: τελικά επικράτησε η "πρωτεύουσα" όπως επικρατεί συνήθως: με τον τρόπο που την έχει καταστήσει συνώνυμο της αηδίας και της αποστροφής!

Διαβάστε ακόμη...