Η κλήρωση του Conference League απειλεί να κάνει μπάχαλο τα πλέι-οφ της Super League!

Η πιθανή συμμετοχή μιας ή ακόμα και δύο ελληνικών ομάδων στα προημιτελικά του Conference League μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο θέμα με την διεξαγωγή των πλέι-οφ της Super League.
Πηγή: sdna.gr
Η κλήρωση του Conference League απειλεί να κάνει μπάχαλο τα πλέι-οφ της Super League!
Photo Credits: @sdna.gr

Η κλήρωση του ΠΑΟΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Τελ-Αβίβ δημιουργεί δύο αυστηρά πενηνταρίσια ζευγάρια.

Οι δύο ελληνικές ομάδες απέφυγαν μεγαθήρια ή συλλόγους με βαριά φανέλα και έχουν κάθε δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι έχουν ακέραιες ελπίδες για μία θέση στα προημιτελικά του Conference League.

Οι αναμετρήσεις για τους «16» της διοργάνωσης θα  διεξαχθούν στις 7 και 14 Μαρτίου, έχοντας ενδιάμεσα τις αναμετρήσεις για την πρεμιέρα των ελληνικών πλέι-οφ που θα ξεκινήσουν στις 10 Μαρτίου.

Μόνο που εδώ τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα; Τι θα γίνει αν κάποια από τις δύο (ή και οι δύο) προκριθούν στους «8»;

Εκεί, ξεκινάνε τα μεγάλα ζόρια για την ροή των φετινών πλέι-οφ της φετινής Super League.

 

Διότι βάσει του καταστατικού που έχουν ψηφίσει όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος:  είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για την διοργανώτρια ύστερα από έγγραφο αίτημα η αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου που ζητείται από ομάδα:

α) η οποία μετέχει σε προημιτελική, ημιτελική ή τελική φάση διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

 

Ποιο ματς όμως είναι υποχρεωτικό να αναβληθεί; Μόνο αυτό που βρίσκεται ενδιάμεσα σε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια ή μήπως μπορεί να αναβληθεί και αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής; Αν ισχύσει το δεύτερο, τότε τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι αδιανόητα.

 

Αν κάποια (ή κάποιες) ελληνική ομάδα προκριθεί στα προημιτελικά, τότε θα παίξει τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις στις 11 και 18 Απριλίου. Ενδιάμεσα είναι τοποθετημένη η 6η αγωνιστική των πλέι-οφ και μερικές ημέρες νωρίτερα η 5η. 

Θα υπάρχει δυνατότητα αναβολής μόνο των παιχνιδιών που εμπλέκουν την / τις ομάδες που θα συνεχίζουν στην Ευρώπη ή θα αναβάλλεται ολόκληρη η αγωνιστική; 

Κι αν περάσει κάποια ομάδα στα ημιτελικά (2 / 9 Μαΐου) ή φτάσει στον τελικό της 29ης Μαΐου; Που θα βρεθούν κενές ημερομηνίες με τόσες πιθανές αναβολές;

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και μερικές αγκυλώσεις.

Η μία είναι η Κυριακή του Πάσχα, που φέτος πέφτει στις 5 Μαΐου.

Η άλλη είναι το Euro 2024 που ξεκινάει στις 14 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Μάιο.

Σε όλα αυτά, προσθέστε μία ακόμα λεπτομέρεια: η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει παραδώσει το γήπεδο της στην UEFA, το αργότερο μέχρι τις 14 Μαΐου.

Τι θα γίνει αν λόγω αναβολών χρειαστεί να παίξει εντός έδρας παιχνίδια που ίσως να κρίνουν και τίτλο, μετά από αυτή την ημερομηνία;

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ PLAY OFF ΚΑΙ PLAY OUT

 1η αγωνιστική:        9-10 Μαρτίου 2024

 2η αγωνιστική:        16-17 Μαρτίου 2024

 3η αγωνιστική:        30-31 Μαρτίου 2024

 4η αγωνιστική:        3 Απριλίου 2024

 5η αγωνιστική:        6-7 Απριλίου 2024

 6η αγωνιστική:        13-14 Απριλίου 2024

 7η αγωνιστική:        20-21 Απριλίου 2024

 8η αγωνιστική:        24 Απριλίου 2024

 9η αγωνιστική:        27-28 Απριλίου 2024

10η αγωνιστική:        11-12 Μαΐου 2024

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το πρωτάθλημα θα πρέπει να τελειώσει στις 12 Μαΐου και ο τελικός κυπέλλου να πάει στις 18 Μαΐου. Μήπως τελικά αναγκαστούμε να τα πάμε όλα μερικές ημέρες / εβδομάδες αργότερα; 

Ναι, αλλά κι εκεί προκύπτουν μετά άλλου είδους προβλήματα. Αν υποθέσουμε ότι ο τελικός κυπέλλου μετατίθεται για μία εβδομάδα, κάτι που φαινομενικά ακούγεται ασήμαντο. 

Μόνο που δεν είναι έτσι. Η ομάδα που θα πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του Κυπέλλου (Παναθηναϊκός αν δεν πάρει το νταμπλ, Άρης ή Παναιτωλικός), τότε του χρόνου θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του πορεία από τον 1ο (!) προκριματικό του Europa League, με πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στις 11 Ιουλίου!

Πότε θα κάνουν προετοιμασία οι ομάδες; Πότε θα κάνουν διακοπές οι παίκτες αν η σεζόν τραβήξει μέχρι τέλη Μαΐου;

Καλά, για τους διεθνείς δεν το συζητάμε. Αν κάποιοι εξ’ αυτών παίξουν στην τελική φάση του Euro (14 Ιουνίου / 14 Ιουλίου), τότε είναι δεδομένο ότι αυτούς θα τους δούμε πάλι στους συλλόγους τους σε πλήρη ετοιμότητα κατά τον… Δεκαπενταύγουστο!

Η παρουσία δύο ελληνικών ομάδων στην φάση των 16 του Conference League κρατάει ζωντανή την ελπίδα της χώρας μας για την κατάληψη της 15ης θέσης στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και την ανάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Είναι αληθινή ευχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, μπορεί όμως να αποδειχθεί και κατάρα για αυτούς που πρέπει να φτιάξουν το πρόγραμμα των πλέι-οφ, που θα πρέπει να βρουν κενές ημερομηνίες που δεν υπάρχουν, ώστε να χωρέσουν τα παιχνίδια από τις πιθανές αναβολές που μπορεί να προκύψουν.

Ένα σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες...

Διαβάστε ακόμη...