Ο ΠΑΟΚ με τη «γλώσσα» των αριθμών είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα

Δεν το λέμε -μόνο- εμείς αλλά και τα στατιστικά!
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ με τη «γλώσσα» των αριθμών είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα
Photo Credits: @PAOK24 WEBSITE

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βάλει τέλος στην «κατάρα» με τον Ατρόμητο και ακολουθεί το πολύ σημαντικό παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, εκεί όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει την ευκαιρία να «ανοίξει» τη διαφορά με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου απολαμβάνει την μοναξιά ης κορυφής έχοντας συγκεντρώσει 50 βαθμούς μετα από 21 αγωνιστικές.

Οι «ασπρόμαυροι» διανύουν εξαιρετική περίοδο, αν αναλογιστεί κανείς ότι τελευταία φορά που δεν γεύτηκαν τη χαρά της νίκης, ήταν στις 7 Ιανουαρίου, με αντίπαλο τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Έκτοτε μέτρησε 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Τους περισσότερους βαθμούς εντός έδρας!

Mάλιστα, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει καταφέρει να συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς στην έδρα της μεταξύ των υπολοίπων της Stoiximan Super League. Συγκεκριμένα, σε έντεκα αναμετρήσεις που έδωσε συγκέντρωσε 31 βαθμούς (δέκα νίκες, μία ισοπαλία και καμία ήττα), διατηρώντας μέχρι σήμερα «απόρθητη» την έδρα του τόσο στο Ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στις άλλες δύο διοργανώσεις. Από την άλλη, η δεύτερη στη βαθμολογική κατάταξη, ΑΕΚ, στην «OPAP Arena» έχει τέσσερις βαθμούς λιγότερους από την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Στα εκτός έδρας βρίσκεται στην τέταρτη θέση και στο μείον τρία από τον Παναθηναϊκό, μετρώντας βέβαια και ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο και δέχεται με το… σταγονόμετρο!

Ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζει και σε άλλες δύο στατιστικές κατηγορίες, αφού μεταξύ άλλων, έχει τόσο την καλύτερη επίθεση, όσο και την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Συγκεκριμένα, έχει βρει 57 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα (2,7 τέρματα ανά αγώνα στον μέσο όρο), αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Παναθηναϊκό με 52 και στην τρίτη την ΑΕΚ με 46.

Ακόμα και στον ανασταλτικό τομέα, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου παίρνει άριστα, μιας κι έχει δει την εστία της να παραβιάζεται μόλις δεκαπέντε φορές σε 21 παιχνίδια. Ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με 16 γκολ παθητικό, με την ΑΕΚ να έχει 18 και τον Ολυμπιακό 21.

Κορυφαίος σε αποτελεσματικότητα στην Ελλάδα

Ο «Δικέφαλος» είναι μάλιστα και τρομερά αποτελεσματικός, καθώς στο ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται μόλις 4,7 τελικές προσπάθειες για να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, επίδοση που τον κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής λίστας στην Stoiximan Super League, με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης να ακολουθούν.

Ο ΠΑΟΚ έχει τους καλύτερους «σερβιτόρους» στο πρωτάθλημα

Ακόμα και σε ατομικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ βλέπει τους ποδοσφαιριστές της να πρωταγωνιστούν. Oι «ασπρόμαυροι» έχουν τους καλύτερους «σερβιτόρους» μιας και οι Tάισον Φρέντα και Κίριλ Ντεσπόντοφ, έχουν δώσει εννιά και επτά ασίστ αντίστοιχα, προελαύνοντας στην σχετική στατιστική κατηγορία της Stoiximan Super League 1!

Διαβάστε ακόμη...