"Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος"

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια και την συνέχεια σε κύπελλο και playoffs...
"Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος"

 Αναλυτικά τόνισε:

Για την επιλογή των παικτών στην άμυνα και τις κάρτες που συμπλήρωσαν ενώ ακολουθούν τα πλέι οφ:

«Μπορεί να ήταν, αλλά στην άμυνα θεωρώ ότι πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι. Ξέρουμε καλά ότι πρέπει να τρέχουμε και να πάρουμε κάποια ρίσκα, αυτό κάναμε και σήμερα, είχαμε προπονηθεί σε αυτές τις αλλαγές που γίνανε, αρκετό καιρό. Αυτό είναι κάτι που λαμβάνουμε τις ευθύνες μας, η ομάδα της ομάδας έχει πέσει σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, τώρα που βρισκόμαστε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Αυτό που μας λείπει είναι η συνέπεια και η σταθερότητα στην απόδοση μας, ο Ολυμπιακός είναι σταθερός και συνεπής, εμείς δυστυχώς όχι».

Πρόσθεσε πως: «Είναι πολύ απλό, εμείς είμαστε που φέραμε τον σύλλογο σε αυτή την κατάσταση και εμείς οι ίδιοι πρέπει να ξανά φέρουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει»

Για το παιχνίδι της Τετάρτης στο κύπελλο με τον Ολυμπιακό:

Για μένα δεν έχει ούτε μεγαλώσει, ούτε μικραίνει το βάρος και η ευθύνη που είχαμε σε σχέση με όταν έγινε η κλήρωση. Το ξέρουμε, δεν είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να είμαστε εμείς που θα βρούμε τα αποθέματα για να βγάλουμε καλή εικόνα την Τετάρτη. Πρέπει να δούμε τους παίκτες που έχουμε στη διάθεση μας και από αυτούς να βγάλουμε την καλύτερη 11άδα, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Στη συνέχει σημείωσε πως: «Το μοναδικό που μπορώ να πω είναι ότι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Δεν είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε, από εκεί και πέρα, όλοι είμαστε έξυπνοι και καταλαβαίνουμε από το ποδόσφαιρο, να μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα και να περιμένουμε μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η ομάδα που έχουμε, αυτός ο προπονητής και με αυτούς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Για το πέναλτι στη φάση με τον Λισγάρα: «Το μοναδικό που αλλάζει αν χάνω ή αν κερδίζω, είναι η διάθεση μου. Δεν έχω μιλήσει για διαιτησία μέχρι τώρα και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, το κυνηγήσαμε, δημιουργήσαμε μια πολύ καλή ευκαιρία αλλά δεν ήρθε το γκολ. Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα έκανε 12 προσπάθειες αλλά σε καθαρές φάσεις δυσκολεύτηκε να τις δημιουργήσει. Εκτός αυτού, γεγονός είναι ότι αν κοιτάξουμε τα γκολ μας και του Ολυμπιακού, υπάρχει μια διαφορά, οπότε αν θες να πάρεις το πρωτάθλημα, θα πρέπει να βελτιωθείς, αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά και στη συνέχεια η σταθερότητα, αυτή είναι η άποψη μου».

Ερωτηθείς για την αλλαγή του Βαρέλα:

«Θέλετε να πούμε για τα δικά μας στόπερ και του Ολυμπιακού; Μιλάω για τις επιλογές που υπάρχουν. Εγώ θεωρώ, ότι σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζουμε με τους καλύτερους. Δεν είχαμε κάποιο στόπερ καθαρό στον πάγκο, είχαμε παίκτες που έχουν δοκιμαστεί σποραδικά σε αυτή τη θέση. Θα θέλαμε να έχουμε τον Κρέσπο που είναι τραυματίας, όπως θα θέλαμε τον Ζαμπά, αλλά αυτή είναι η ομάδα μας, αυτοί είναι οι παίκτες μας και θα πάμε έτσι μέχρι το τέλος».

Για τον τραυματισμό του Βαρέλα και αν υπάρχει εκτίμηση της κατάστασης: «Το ξέραμε από τη στιγμή που τον Ιανουάριο μείναμε με αυτούς τους παίκτες και έπρεπε να παίζουμε με τους καλύτερους, όπως και κάναμε, ότι πιθανόν θα είχαμε και θέματα τραυματισμών. Δυστυχώς, συνέβη σήμερα. Δεν έχουμε μία εκτίμηση, αλλά από τη στιγμή που είναι ένα μυικό πρόβλημα, είναι πολύ δύσκολο να είναι στη διάθεση μας, για το παιχνίδι της Τετάρτης.

Εγώ θα πω αυτό που νιώθω. Μερικές φορές μας κοστίζει πολύ να το παραδεχτούμε. Αυτή τη στιγμή, ο αντίπαλος είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμάς. Δε μου αρέσει να δικαιολογούμαι, ψάχνοντας θέματα που δεν υπάρχουν, όπως ότι τα αποδυτήρια δεν είναι καλά. Όχι, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος. Πρέπει να έχουμε το κουράγιο να το πούμε, γιατί έτσι θα αντιστρέψουμε την κατάσταση. Θέλουμε να είμαστε στην 1η θέση. Αλλά κι ο αντίπαλος, παίχνίδι με το παιχνίδι έχει δείξει ότι είναι καλύτερος. Δεν πρέπει να ψάχνουμε προβλήματα εντός ομάδας, ενώ μπορούμε απλά να πούμε ότι αυτή τη στιγμή, τώρα, ο αντίπαλος είναι καλύτερος. Δεν χρειάζεται να βρίσκουμε δικαιολογίες. Σίγουρα, πρέπει κι εμείς όλοι, να κάνουμε πολύ καλύτερα από αυτά που κάνουμε μέχρι τώρα».

Διαβάστε ακόμη...