"Μακάρι να είχαμε 11 Μίσιτς"

Ο τεχνικός του δικεφάλου μίλησε για το τι έφταιξε για την ήττα της ομάδας στο ΟΑΚΑ...
"Μακάρι να είχαμε 11 Μίσιτς"

 Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε:

Για το τι έφταιξε σήμερα και το σχήμα που παρέταξε: «Με τον ΟΦΗ είχαν παίξει οι ίδιοι και τα είχαν πάει αρκετά καλά. Έτσι δεν είναι; Οπότε αυτό το σκέλος της ερώτησης απαντήθηκε. Το δεύτερο που έχω να πω είναι ότι τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και πολλές φορές κρίνονται στο χώρο του κέντρου με τους Κουρμπέλη, Δώνη, Ζαχίντ, εμείς είχαμε Μίσιτς, Εσίτι και Μαουρίτσιο. Αυτή ήταν η λογική πίσω από την απόφαση για τον σχηματισμό και τα πρόσωπα. Οι λεπτομέρειες θα έκριναν το παιχνίδι. Αν πάρουμε πίσω το φιλμ του παιχνιδιού η πρώτη ευκαιρία είναι δική μας. Μιλάμε για καθαρή ευκαιρία. Είναι λεπτομέρειες. Εκεί κρίνονται αυτά τα ματς. Δεύτερη ευκαιρία επίσης από τον Μαουρίτσιο. Οπότε ο αντίπαλος είχε την ικανότητα να εκμεταλλευτεί τα λάθη που κάναμε κι εμείς δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας και τα λάθη που έκανε ο αντίπαλος. Ήταν ισορροπημένο το ντέρμπι μέχρι το πέναλτι. Προσπάθησαν να παίξουν και οι δύο ομάδες. Έχουν ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού. Σίγουρα αυτό δεν ακυρώνει ότι ήταν καλύτερος ο αντίπαλος. Το πρωτάθλημα είναι ένας Μαραθώνιος, όχι σπριντ. Τους πόντους που αφήσαμε εδώ θα τους αποκτήσουμε αλλού».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τον ΠΑΟΚ των τελευταίων αγώνων: «Μετά από μια ήττα είναι εύκολο να κάνεις κριτική. Εγώ ως προπονητής προσπαθώ να αναλύσω τον τρόπο με τον οποίο έρχονται τα γκολ που δεχόμαστε. Προσπαθώ να αναλύσω όλο το παιχνίδι και να αποφασίσω αν υπήρξε λάθος τακτικό, ατομικό ή δικό μου λάθος με κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή. Η αλήθεια είναι ότι μακάρι να είχαμε και δέκα ή έντεκα Μίσιτς, στη θέληση που έχει για νίκη, στο γεγονός πως δεν φοβάται από τις πρωτοβουλίες και το παιχνίδι. Έχει ένταση στο παιχνίδι. Είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα και παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Επιτρέψτε μου να πω ότι ο ΠΑΟΚ είχε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και δεν προσαρμόστηκε στον αντίπαλο. Αυτή τη στιγμή καθόμαστε και μιλάμε για λεπτομέρειες».

 Για το πόσο επηρέασαν τους παίκτες τα τελευταία γεγονότα: «Δεν βοηθάει. Σίγουρα. Από εκεί και πέρα έχουμε τις δικές μας ευθύνες και η προσήλωσή μας θα έπρεπε να είναι στο αγωνιστικό κομμάτι. Είμαστε επαγγελματίες. Από τη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να δω όλα τα περσινά παιχνίδια της ομάδας. Κι αυτό που βλέπω τώρα από τις αντίπαλες ομάδες είναι πραγματικά δίψα και θέληση να κερδίσουν τον πρωταθλητή. Αυτό πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας. Περισσότερο απ' οποιαδήποτε άλλη στιγμή, οποιοσδήποτε αντίπαλος θέλει να μας κερδίσει. Πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό. Λέμε γεγονότα αυτή τη στιγμή. Αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε έτσι από την αρχή, θα ήταν διεκδικητής του τίτλου. Είναι μια πραγματικά καλή ομάδα. Ένα από τα πράγματα που είδα σε σχέση με πέρυσι, είναι ότι φέτος όλοι θέλουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ».

Για το ματς της Τετάρτης«Πέρυσι πήραμε το νταμπλ μετά από πάρα πολλά χρόνια. Είναι λογικό οι προσδοκίες να είναι μεγαλύτερες φέτος. Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μέσα μας, να αναλύσουμε τι συνέβη, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας γιατί έχουμε ευκαιρία για δυνατή απάνηση στον ίδιο αντίπαλο».

Για το τι φταίει για την κακή εικόνα: «Στο τέλος είναι πάρα πολύ εύκολο να πεις τι θα μπορούσες να έχεις κάνει καλύτερα εξ αρχής. Το παιχνίδι έχει συγκεκριμένες στιγμές και θα πρέπει αυτές να τις αρπάξεις απ' τα μαλλιά και να βάλεις τα γκολ που πρέπει να βάλεις. Για παράδειγμα το ακυρωθέν γκολ λίγο πριν το πρώτο μέρος, έχει να κάνει με τακτικά ζητήματα; Με την τοποθέτηση του Μίσιτς ως 10άρι ή 8άρι; Ή το πέναλτι... Έχει κάποια σχέση σε αυτό η θέση του Μίσιτς; Αυτή τη στιγμή ο Μίσιτς είναι ο καλύτερός μας ποδοσφαιριστής και αυτό θα πρέπει να το δουν όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του και ν' ακολουθήσουν το παράδειγμά του».

Για τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι και τις μεταγραφές: «Ο Κρέσπο είναι ένα θέμα που προέκυψε και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την κατάστασή του. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό δεν θα είναι μαζί μας. Όσον αφορά στις μεταγραφές δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο γιατί έχω μιλήσει πολύ επ' αυτού. Ήμουν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή με όσα ήθελα και δεν ήθελα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτούς τους παίκτες που έχουμε. Από την άλλη πλευρά είναι αλήθεια ότι πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Ο στόπερ μας παίζει αριστερά και ο αντίπαλος το αντιλαμβάνεται αυτό και πιέζει εκεί. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε κάποια λύση για να βελτιωθεί όλη η ομάδα και να ελπίσουμε να μην έχουμε άλλο πρόβλημα τραυματισμού. Αυτό που θέλω να κάνω ξεκάθαρο γιατί η μνήμη είναι κοντή, είναι πως χάσαμε τρεις βαθμούς. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε όλα τα ματς».

Για την αλλαγή στην αγωνιστική τακτική μετά την ήττα από τον Άρη: «Αυτό που είχε γίνει τότε ήταν πως πριν από το ματς είχαμε χάσει τον Κρέσπο. Αυτό άλλαξε. Από εκεί και πέρα πάίξαμε στο Κύπελλο, τα πήγαμε καλά, θέλει ισορροπία η ομάδα. Και ένα πράγμα το οποίο είμαι σίγουρος πως έχετε καταλάβει είναι πως είμαι νέος και πάντα προσπαθώ να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής και δεν ξεφεύγω από ερωτήσεις. Απλά υπάρχουν γεγονότα που όλοι πρέπει να βλέπουμε. Δεν τελείωσε τίποτα σήμερα. Ούτε να είμαστε στο 10% ούτε στο 100%. Όχι ακραίες καταστάσεις. Έχουμε ματς σε τρεις μέρες με τον ίδιο αντίπαλο».

Διαβάστε ακόμη...