"Τέτοια παιχνίδια καθορίζονται από λεπτομέρειες" (vid)

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την νίκη επί της ΑΕΚ....
"Τέτοια παιχνίδια καθορίζονται από λεπτομέρειες" (vid)

Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: "Μαθαίνουμε πάρα πολύ καλά τα ντέρμπι και το λέω αυτό, γιατί κι εγώ ακόμη μαθαίνω. Αυτό που μαθαίνουμε, είναι ότι στα ντέρμπι κυριαρχεί η ένταση, οι προσωπικές μονομαχίες και το παιχνίδι πηγαίνει γενικά προς τα εκεί. Τέτοια παιχνίδια, καθορίζονται από μικρές λεπτομέρειες. Αν θυμηθούμε το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, είχαμε μπει καλά, είχε προηγηθεί, χάσαμε ένα πέναλτι και τελικά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας και τότε και τώρα, μας στέρησε την ευκαιρία να πετύχουμε περισσότερα γκολ.

Θα πρέπει σε όλα τα παιχνίδια να έχουμε όσο το δυνατόν γίνεται μεγαλύτερο ρεαλισμό. Το παιχνίδι προς τα εκεί κυλούσε κι εμείς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε κι αυτή την παράμετρο του παιχνιδιού, χωρίς επιτυχία".

Για τον Βιεϊρίνια: "Θα είμαι αρκετά ειλικρινής. Για τον Βιεϊρίνια και τον Μαουρίσιο, η διακοπή των Χριστουγέννων περισσότερο κακό τους έκανε, παρά καλό. Ξέροντας ότι αν ο Βιεϊρίνια έπαιζε κόντρα στον ΟΦΗ, δύσκολα θα μπορούσαμε να τον υπολογίζουμε και σήμερα, αποφάσισα να τον προστατέψω στο ματς με τον ΟΦΗ, για να είναι έτοιμος σήμερα. Κρίναμε ότι η παρουσία του σήμερα θα ήταν κομβική. Έχει ποιότητα για να καθαρίσει κάποιες φάσεις. Σπρώχνει την ομάδα με το πάθος και την αγάπη του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φτιάχνουμε μία καινούργια ομάδα από το μηδέν, που θα παίζει με μία πολύ διαφορετική ιδέα παιχνιδιού. Χρειαζόμαστε αυτούς τους παίκτες που θα καταλάβουν πολύ καλά τι ζητάμε και θα βοηθήσουν και τους συμπαίκτες τους. Τέτοιου τύπου παίκτες είναι πάρα πολύ σημαντικοί για εμάς. Μετά από δυο σεζόν με πολλές κατακτήσεις τίτλων, η επόμενη, δηλαδή αυτή που διανύουμε τώρα, είναι η πιο δύσκολη από όλες. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με υπομονή και χρόνο. Και με τέτοιου είδους παχνίδια και νίκες, που τη θέλαμε πολύ, αποκτάμε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Πολλοί από τους παίκτες που έπαιξαν σήμερα, δεν είχαν πρότερη εμπειρία από ντέρμπι και μαθαίνουν μέσα από αυτά. Κάποιες φορές κερδίζουμε και κάποιες φορές μαθαίνουμε από αυτά. Θεωρώ πως σήμερα το ντέρμπι, ήταν ένα τυπικό ντέρμπι. Με ένταση, με προσωπικές μονομαχίες. Ίσως είναι και λογικό να υπάρχουν κάποια λάθη. Η ΑΕΚ μάρκαρε σαν man to man, οπότε ο χώρος βρίσκεται στην πλάτη της άμυνας. Ο αντίπαλος δεν έκανε λιγότερα λάθη από ότι εμείς, τους πιέσαμε, βάλαμε την μπάλα κάτω, ίσως δεν τα καταφέραμε όπως σε άλλα ντέρμπι, αλλά εκμεταλλευτήκαμε τις στιγμές για να κερδίσουμε δίκαια το ντέρμπι. Ξέραμε από την αρχή ότι οι ευκαιρίες θα ήταν λίγες. Είχαμε την ευκαιρία με τον Κάρολ, με τον Εσίτι, του Ντιέγκο στο δεύτερο ημίχρονο, του Λημνιού, την τελευταία ευκαιρία του Τσούμπα... Ήμασταν ικανοί να αμυνθούμε καλά, όταν έπρεπε και νομίζω πήραμε δίκαια το παιχνίδι".

Για τον Ζίβκοβιτς: "Αυτό που εγώ προσπαθώ να κάνω, είναι να συμπεριφέρομαι στους παίκτες, όπως στα παιδιά μου. Αυτό το λέω και το εννοώ. Αυτό που δεν μου αρέσει να κάνω στα παιδιά μου κι αντίστοιχα με τους παίκτες, είναι να μην τους δίνω την ευκαιρία να μάθουν από το λάθος που κάνουν και να δείξουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες στιγμές. Για τον Πασχαλάκη, θέλω να πω ότι ως ένας πραγματικός πρωταθλητής, δείχνει χαρακτήρα. Περίμενε τόσο καιρό, πήρε την ευκαιρία με τον ΟΦΗ και ήταν καλός και εδώ θα πω και πάλι ότι για αυτό λέμε ότι χρειαζόμαστε 2 καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Σήμερα ο Πασχαλάκης... έπαιξε εκτός γηπέδου. Βοήθησε πολύ τον Ζίβκοβιτς. Με τέτοιες λεπτομέρειες φτιάχνεις μία μεγάλη ομάδα. Και ο Πασχαλάκης φυσικά θα παίξει και πάλι".

Για τον Εσίτι: "Όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι, δεν παίξαμε με μεγάλες μπαλιές επειδή ήταν αυτός στο γήπεδο. Όταν ήρθε, υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες κι απαιτήσεις από αυτόν. Πήρε αρκετά λεπτά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε 4 πάρα πολύ καλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή. Στην ομιλία που κάναμε πριν το παιχνίδι, είπα στους παίκτες ότι οι κανόνες του παιχνιδιού είναι ότι παίζουν 11 παίκτες και είναι κάποιοι στον πάγκο. Είναι δική μου απόφαση με βάση τη στρατηγική ποιους θα επιλέξω από εκεί και πέρα, αλλά όλοι είναι σημαντικοί. Ο Εσίτι ήταν σήμερα ο παίκτης περιμέναμε ότι θα ανταποκριθεί καλύτερα. Για μένα, το σημαντικότερο είνα ότι όποιος κι αν παίζει δεν αλλάζει το πλάνο και η ιδέα του παιχνιδιού. Ο βασικός τρόπος ανάπτυξης δεν χαλάει. Όταν αντιπροσωπεύεις το σύλλογο του ΠΑΟΚ η θέληση και το πάθος είναι πάνω από όλα και οι παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό, είναι πολύ χρήσιμη".

Για τα αποτελέσματα στα ντέρμπι: "Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μέχρι σήμερα ναι, κερδίσαμε το πρώτο ντέρμπι, αλλά έχουμε χάσει και μόνο ένα. Εμένα είναι η πρώτη μου χρονιά εδώ, προσπαθώ να μάθω τις αντίπαλες ομάδες, τα ντέρμπι, το πως παίζονται τα μεγάλα παιχνίδια. Η μισή ομάδα, φέτος για πρώτη φορά μαθαίνει και νιώθει το τι σημαίνει να παίζεις σε ένα ντέρμπι και το πως μπορεί να παίξει ρόλο ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια".

Διαβάστε ακόμη...