«Θέλουμε όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους»

Οι δηλώσεις του Αμπέλ Φερέιρα μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για την 14η αγωνιστική της Super League 2019-20.
«Θέλουμε όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους»

Για το ότι βρίσκει λύσεις από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο:«Είναι μία αλήθεια αυτή. Είναι μία δουλειά, που γίνεται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το να έχεις όλους αυτούς τους παίκτες ετοιμοπόλεμους δηλαδή. Είδαμε κόντρα στην Ξάνθη τον Μπίσεσβαρ να σκοράρει και να δίνει ασίστ και σήμερα τον Άκπομ . Από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι θέλω μία ομάδα που το αστέρι της θα είναι η ίδια ομάδα. Μία ομάδα που θα έχει μία συγκεκριμένη ταυτότητα, ανεξάρτητα με τον κάθε παίκτη που αγωνίζεται.Και σήμερα τη δείξαμε την ταυτότητα μας. Είχαμε ένταση κι ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Σήμερα φάνηκε το πόσο δυνατή είναι -με όλη τη σημασία της λέξης- η ομάδα του ΠΑΟΚ. Είναι κάτι που προσπαθώ να το έχω συνέχεια στο μυαλό μου, το ότι η δουλειά που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, συνήθως είναι από τους παίκτες που δεν παίζουν. Ο κόσμος μερικές φορές τους ξεχνάει, αλλά εγώ όχι. Σίγουρα για παράδειγμα είναι δύσκολο να μένει εκτός ο Μπίσεσβαρ , μετά από τον προηγούμενο αγώνα, αλλά ξέρουν όλοι ότι τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και οι ευκαιρίες θα έρθουν» .

Για την χρησιμοποίηση των Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο και την αλλαγή του Πέλκα στο δεύτερο ημίχρονο:«Δεν σκέφτομαι ατομικά τους ποδοσφαιριστές. Αυτό που εμείς χρειαζόμασταν όταν έγιναν οι αλλαγές, ήταν να φρεσκάρουμε μπροστά την ομάδα. Είμαστε μία ομάδα που αρέσκεται να πιέζει μπροστά κι αυτό σημαίνει ότι οι επιθετικοί πρέπει να πιέζουν πολύ και στο αμυντικό κομμάτι. Εμείς παίζουμε με 2 μέσους και θέλουμε πραγματικά μεγάλη ενέργεια. Γύρω στο 60-65 σε όλα τα παιχνίδια οι αλλαγές μας έχουν να κάνουν με το φρεσκάρισμα της μεσαίας γραμμής. Αλλά αυτό που έχω να πω και για τον Πέλκα και για τον Σφιντέρσκι είναι ότι έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Όπως και οι αντικαταστάτες τους και ο Ακπόμ και ο Ελ Καντουρί » .

Για τις εντολές που έδωσε στο ημίχρονο στους παίκτες του:«Τους ρώτησα αν τους αρέσει η μπάλα και αν θέλουν να την έχουν στα πόδια τους. Τους είπα ότι η μπάλα είναι φίλη μας και πρέπει να της συμπεριφερόμασε σαν οικογένεια μας. Είχαμε την μπάλα, αλλά μετά ουσιαστικά σταματήσαμε να παίζουμε. Τους είπα ότι είμαστε ο ΠΑΟΚ, έχουμε μία ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα και πρέπει να μπούμε και να παίξουμε. Πρέπει να παίζουμε υπό πίεση και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε αρκετά σήμερα. Ήταν ένα καλό παιχνίδι γενικά από εμάς. Ίσως θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ, αλλά το διάστημα μετά το πρώτο μας γκολ, σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλουμε να το επαναλάβουμε» .

Για την αλλαγή του Μάτος στα τελευταία λεπτά του αγώνα:«Από τον Μάτος πάντα περιμένω παραπάνω πράγματα. Αυτό που θέλαμε να δοκιμάσουμε με την αλλαγή του Βαρέλα , ήταν να παίξουμε με πεντάδα πίσω. Να παίξουμε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και δύο στα άκρα τον Γιαννούλη και τον Λημνιό και να δούμε πως θα αντιδρούσε η ομάδα, παίζοντας αυτόν τον σχηματικό. Ο Μάτος δέχθηκε μία κάρτα χωρίς λόγο λίγο πριν βγει και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Πιθανότατα, αν δεν είχε πάρει αυτή την κίτρινη κάρτα θα έβαζα τον Εσίτι » .

Διαβάστε ακόμη...