"Δίκαιο αποτέλεσμα"

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το ισόπαλο αποτέλεσμα στο Καραισκάκης...
"Δίκαιο αποτέλεσμα"

 Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: "Είχαμε ευκαιρίες για να βγάλουμε καλύτερες αντεπιθέσεις το παιχνίδι και να δημιουργήσουμε καλές φάσεις, αλλά το κάναμε μία μόνο φορά με τον Πέλκα. Όπως είπα και πριν, θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, αλλά κυρίως στη δική μου ομάδα.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ομάδα του Ολυμπιακού είναι πολύ δυνατή στις πλαγιοκοπήσεις, με τον Ποντένσε. Για εμάς, η στρατηγική μας, ήταν να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι που κάνει ο Ολυμπιακός από τα πλάγια. Οι αλλαγές έγιναν για τακτικούς λόγους και όχι για τις κάρτες. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε πολύ καλά, είχαμε το γκολ και ήταν φυσιολογικό να ψάξει ο αντίπαλος το γκολ και να πιέσει.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα αν είδατε και τις τοποθετήσεις των δύο πλάγιων του Ολυμπιακού, που μετά το γκολ ανέβηκαν πολυ ψηλά. Μέχρι τη φάση του πέναλτι, είχαμε κρατήσει αρκετά μακριά από τα καρέ μας τον Ολυμπιακό. Μετά τη φάση του πέναλτι, ήταν φυσιολογικό να πιέσει ακόμη περισσότερο ο Ολυμπιακός, ήταν θέμα και της ποιότητας του αντιπάλου. Δώσαμε μέτρα στον αντίπαλο, αλλά αμυνθήκαμε καλά γενικά και καταφέραμε και πήραμε τον βαθμό".

Για την διατησία του αγώνα: "Οι διαιτητές έκαναν μία πολύ καλή δουλειά. Βλέπω γενικά, ότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες για πολλά φάουλ. Εμένα μου αρέσει το παιχνίδι να τρέχει. Κατά την άποψη μου, έδειξε προσωπικότητα και έκανε ένα καλό παιχνίδι ο Ολυμπιακός".

Για τον Πέδρο Μαρτίνς: "Κατά πρώτο λόγο, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας προπονητής, τον οποίο θαυμάζω. Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά. Δεν πρόκειται για μία κόντρα Φερέιρα-Μαρτίνς, ήταν ένας αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, που τυχαίνει να έχουν δύο Πορτογάλους προπονητές. Δεν υπήρχε καμία έχθρα μεταξύ μας, μιλήσαμε και πριν και μετά από το παιχνίδι".

Για τις επιλογές του σήμερα: "Αν κοιτάξετε τους παίκτες που είχαμε σήμερα, θα δείτε ότι υπήρχαν στον πάγκο παίκτες που αποτελούσαν βασικά γρανάζια της περσινής ομάδας. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα απόδοση στους αγώνες και στις προπονήσεις. Και ο Ίνγκασον και ο Ζίβκοβιτς έχουν κερδίσει τη θέση τους, αλλά έχουν βοηθηθεί και από αυτούς που είναι τώρα ατον πάγκο. Ξέρουν όλοι ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και υπάρχουν παίκτες που είναι έτοιμοι να πάρουν αυτή την ευκαιρία που θέλουν".

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την ισοπαλία: "Εμείς παίζουμε πάντα για να κερδίσουμε, οπότε ευχαριστημένος δεν είμαι. Βλέποντας το παιχνίδι και το πως εξελίχθηκε, θεωρώ ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα".

Για όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη: "Εγώ τα πάω καλά με όλους τους ανθρώπους και θα σας πω κάτι που ίσως μου κοστίσει. Ο Ολυμπιακός χωρίς τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Ολυμπιακό, μπορεί να μην ήταν ίδιοι. Αν θέλουμε όλοι να βελτιωθούμε και να μεγαλώσουμε κι αν εγώ ήρθα στην Ελλάδα, για να βοηθήσω σε αυτό το κομμάτι, θέλω να σας πω ότι μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο. Ο κόσμος πίεσε και ώθησε την ομάδα του, το γήπεδο ήταν καλό. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την άφιξη μας στο γήπεδο. Όταν ήρθαμε εδώ, έγιναν πράγματα που δεν μου άρεσαν. Η Τότεναμ δεν νομίζω ότι χρειάστηκε να βγει από το λεωφορείο της τόσο μακριά για να διανύσει αυτή την απόσταση, μέχρι τα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός έχει μία καλή ομάδα και μέσα στο γήπεδο, μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα, δεν τα χρειάζεται όλα αυτά".

Διαβάστε ακόμη...