The Invincibles (Οι αήττητοι) [Men Edition]

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το έπος του για φέτος. Αφού κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα βάζοντάς του χρυσό περιτύλιγμα κατακτώντας το αήττητος, δεν θα άφηνε να του ξεφύγει το κύπελλο.
The Invincibles (Οι αήττητοι) [Men Edition]

Μπήκε στην έδρα της αντιπάλου του και την ισοπέδωσε για τρίτη φορά σερί σε τελικό κυπέλλου.

Στην αρχή της σεζόν πολλοί πιστοί φίλαθλοι του Δικεφάλου φαντάστηκαν ότι η ομάδα θα καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα και στην συνέχεια να κατακτήσει το νταμπλ για πρώτη φορά στην 93χρονη ιστορία της, ωστόσο ούτε ο πιό αισιόδοξος δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί το αήττητο πρωτάθλημα με το μυθικό 26-4-0!

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, μετά από μία επεισοδιακή χρονιά και την απώλεια -με τον τρόπο που αυτή έγινε- του περσινού πρωταθλήματος, αλλά και ένα απαιτητικό καλοκαίρι με υποχρεώσεις στην Ευρώπη, οι «ασπρόμαυροι» του Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησαν το φετινό πρωτάθλημα με μείον δύο βαθμούς ως "προίκα" από πέρσι. Στα μέσα της σεζόν ήρθε η αποχώρηση του «αρχισκόρερ» Πρίγιοβιτς, όμως ούτε αυτή κατέστη δυνατή να αποσυντονίσει τους παίκτες του Δικεφάλου, οι οποίοι δεν λάθεψαν σε καμία από τις 30 στροφές του πρωταθλήματος και κατέκτησαν την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις 11 Μαΐου ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να κατέβει για έναν ακόμη τελικό στο λεκανοπέδιο Αττικής -συνολικά έχει παίξει 16 τελικούς εκεί- όπου βρήκε την ΑΕΚ, την οποία κέρδισε τρίτη φορά και δεύτερη συνεχόμενη στην έδρα της με ένα γκολ ποίημα του αγγλικού τανκ με ρίζες απ'την Νιγηρία, Τσουμπα Άκπομ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ταξίδεψαν ξημερώματα Κυριακής πίσω στην Θεσσαλονίκη και μοιράστηκαν την έκσταση της κατάκτησης του νταμπλ με τους απίστευτους οπαδούς του Δικεφάλου που τους περίμεναν στον Λευκό Πύργο.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έχοντας "σπάσει" τα οικονομικά βάρη που κρατούσαν δέσμιο τον Δικέφαλο, αλλά και παλεύοντας για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα έχει δημιουργήσει μία ομάδα που φοβίζει λόγω της δυναμικής, του ονόματος και των οπαδών της, οι οποίοι σε συνδιασμό με τον Ιβάν Σαββίδη προκαλούν δέος.

Το μέλλον φαντάζει λαμπρό καθώς φαίνεται πως ο Δικέφαλος θα έχει διάρκεια και δε θα μείνει στις επιτυχίες της φετινής σεζόν, με τους οπαδούς να περιμένουν το μεγαλείο της ομάδας να αποτυπωθεί και σε τίτλους, κάτι το οποίο δεν κατέστη εφικτό μέχρι τώρα λόγω του αδηφάγου κατεστημένου των Αθηνών.

Ο ΠΑΟΚ έχει γιγαντωθεί και θα συνεχίσει να γιγαντώνεται καθώς οι επόμενοι στόχοι του κλαμπ είναι και αυτοί που θα το απογειώσουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την επικείμενη είσοδο στους ομίλους του Champions League αλλά και το πρότζεκτ ανέγερσης της νέας Τούμπας, το οποίο παίρνει σάρκα και οστά και θα προκαλέσει δέος σε φίλους και εχθρούς.

Η ναυαρχίδα του Συλλόγου, διανύει τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας της. Αποτελεί την κινητήρια δύναμη όλου του ΠΑΟΚ, η οποία όποτε πάει καλά και υπάρχει κλίμα ενθουσιασμού στους φιλάθλους «τραβάει» μαζί της όλα τα υπόλοιπα τμήματα.

Διαβάστε ακόμη...