«Περήφανος κι ευτυχισμένος»

Όλα όσα δήλωσε ο συγκινημένος Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ για την τελευταία αγωνιστική της Super League Σουρωτή, που βρήκε τον ΠΑΟΚ αήττητο πρωταθλητή.
«Περήφανος κι ευτυχισμένος»

Για όσα έγιναν σήμερα:«Είμαι πολύ περήφανος για όσους ήταν κοντά μας και για τον τρόπο, με τον οποίο μας υποστήριξαν.

Για τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, γιατί ήμασταν πραγματικά μία δεμένη ομάδα. Και είμαι πολύ χαρούμενος, για το γεγονός ότι δώσαμε τόσο μεγάλη ικανοποίηση στον κόσμο μας. Το θέλαμε πολύ αυτό. Παλέψαμε όλη τη σεζόν για αυτό, δεν ήταν καθόλου εύκολο, ενώ ξεκινήσαμε και με το -2. Αλλά όλοι μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα, μείναμε ενωμένοι, για να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτή την απίστευτη επίδοση. Οι παίκτες κυρίως, όταν τελειώσουν την καριέρα τους, θα θυμούνται αυτές τις στιγμές, αυτά τα απίστευτα επιτεύγματα και θα μπορούν να λένε ότι έκαναν κάτι σημαντικό σε μία χώρα, στο ποδόσφαιρο» .

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο αυτή η σεζόν:«Καταλαβαίνετε πολύ καλά. Είμαι πολύ συγκινημένος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι του Σαββάτου, θα πάμε να παλέψουμε. Σήμερα όμως, τελείωσε το πρωτάθλημα και είμαστε σε αυτή τη θέση. Μετά από 34 χρόνια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, με την καλύτερη επίδοση στην ιστορία. Έτσι το είχε κατακτήσει και ο Παναθηναϊκός, αλλά με λιγότερους πόντους από εμάς» .

Για την συγκίνηση που δείχνει:«Έχω τεράστιο πάθος για το ποδόσφαιρο. Μπορώ να σας πω, ότι αυτή τη χρονιά, την θεωρώ ως την πιο σημαντική στην καριέρα μου» .Για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ: «Έχουμε μπροστά μας τον τελικό. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι αυτός και θέλουμε να το κερδίσουμε. Μετά έχουμε τις διακοπές να ηρεμήσουμε και να θέσουμε στη συνέχεια όλοι μαζί, τους επόμενους στόχους της ομάδας» .

Για τις στιγμές που κρατάει από τη σεζόν:«Πιστεύω ότι η πιο σημαντική στιγμή, ήταν η νίκη στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Εκείνη τη στιγμή είχαμε παίξει 4 παιχνίδια, δεδομένου του -2 δεν μπορούσαμε να προσπεράσουμε τον Ολυμπιακό και το κάναμε τότε. Η θέληση μας να κατακτήσουμε για δεύτερη σεζόν το πρωτάθλημα, τουλάχιστον στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, μας κράτησε όλη τη χρονιά τόσο ψηλά» .

Για την σπουδαία επίδοση του ΠΑΟΚ και τη φοβερή θέληση που έδειξαν φέτος όλοι:«Πρώτα από όλα ο ιδιοκτήτης μας, μας έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουμε με αυτούς τους φανταστικούς παίκτες. Είναι σημαντική η ποιότητα, αλλά είναι σημαντικό να έχεις κι αυτούς τους χαρακτήρες. Ξεκινήσαμε με αυτό και τη φετινή σεζόν κι αυτό που συνέβη, μας έδωσε μία αίσθηση εκδίκησης, για να κατακτήσουμε ξανά στο γήπεδο αυτόν τον τίτλο» .

Για τον τελικό του Κυπέλλου και το ενδεχόμενο να γίνει κεκλεισμένων των θυρών:«Το ποδόσφαιρο, είναι για τους φιλάθλους. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους οπαδούς σε ένα παιχνίδι και η ατμόσφαιρα που μπορεί να ζήσεις στην Ελλάδα, πραγματικά σπανίζει στην Ευρώπη. Δεν είναι δική μου απόφαση, δεν είμαι αρμόδιος, αλλά είναι η άποψη ενός ανθρώπου που βρίσκεται μέσα στο γήπεδο» .

Για το παιχνίδι, το οποίο έζησε ο ίδιος πιο έντονα:«Το παιχνίδι με τα Γιάννινα, σήμερα; Περιμέναμε να τελειώσει. Μετά από 29 παιχνίδια, παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που είχε έναν πολύ υψηλό στόχο, θέλοντας να παραμείνει στην κατηγορία. Οπότε αυτό είναι το παιχνίδι, στο οποίο ένιωσα τόσο πολύ τα συναισθήματα. Ακόμη και μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, δεν είχα τόση χαρά μέσα μου. Κερδίσαμε έναν τίτλο. Το να κερδίζεις με αυτόν τον τρόπο ένα πρωτάθλημα, είναι κάτι μοναδικό. Και θυμηθείτε ότι ξεκινήσαμε με -2 το πρωτάθλημα» .

Διαβάστε ακόμη...