Ένα βήμα πιο κοντά!!

Για την 25η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 μέσα στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό!
Ένα βήμα πιο κοντά!!

Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στις αρχες του δευτέρου ημιχρόνου, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ με γκολάρα του Βιειρίνια και κεφαλιά του Μάτος.

Τι κι αν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όντας πίσω στο σκορ από το πέναλτι του Μπαΐροβιτς στο 55′. Τι κι αν είδει τον Τσαμούρη να ακυρώνει κανονικό γκολ του Άκπομ.

Ο ΠΑΟΚ σε ένα μαγικό τρίλεπτο, με το γκολ της χρονιάς από τον Βιεϊρίνια και ένα… κλασσικό τέρμα Μάτος έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε διπλό τίτλου στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού.

Ήταν δεδομένο ότι το παιχνίδι δεν θα ήταν εύκολο. Ο Παναιτωλικός έχει αποδείξει από το ξεκίνημα της σεζόν ότι είναι μία σκληρή ομάδα με χαρακτήρα, που δύσκολα χάνει.

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Αγρίνιο χωρίς τους Πέλκα , Ελ Καντουρί , Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο , με την αντίδραση της ομάδας μετά τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου να αποτελεί ερωτηματικό. Όλες οι απορίες όμως λύθηκαν στο χορτάρι.

Το πρώτο μέρος θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Ο Πασχαλάκης στο ξεκίνημα έκανε μία εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά μετά από κόρνερ, ο Άκπομ δεν κατάφερε να βρει στόχο από καλή θέση, ο Μπίσεσβαρ σκόραρε αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και μοιραία οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, με τον Δικέφαλο να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην δημιουργεί τελικές.

Η επανάληψη όμως έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο 50΄βρήκε το γκολ με τον Άκπομ . Ο διαιτητής Τσαμούρης όμως είχε αντίθετη άποψη και υπέδειξε επιθετικό φάουλ, σε μία λανθασμένη απόφαση.

Πέντε λεπτά μετά ο ρέφερι της αναμέτρησης υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κρέσπο στον Ντίας και ο Μπαΐροβιτς έκανε το 1-0 νικώντας τον Πασχαλάκη .

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Στο 64′ ήρθε το πρώτο χτύπημα από τον αρχηγό . Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με ένα μαγικό σουτ από 40 μέτρα απόσταση νίκησε τον Γιαννακόπουλο και ισοφάρισε, ενώ τρία λεπτά ο Μάτος με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου διαχειρίστηκε άψογα το υπόλοιπο του αγώνα και πανηγύρισε στο φινάλε ένα παλικαρίσιο τρίποντο που τον φέρνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο όνειρο του τίτλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μάρκος Πάουλο, Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69′ Λουσέρο), Μπάιροβιτς, Μαρινάκης, Μανά, Ντίας (74′ Τσοκάνης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης , Μάτος , Βαρέλα , Κρέσπο , Βιειρίνια, Ολιβέιρα (77′ Μίσιτς ), Σάκχοφ , Μπίσεσβαρ , Ζαμπά (87′ Ενρίκε ), Λημνιός (60′ Σφιντέρσκι ), Άκπομ .

Διαβάστε ακόμη...