Βελτιωμένη και με στόχο την παραμονή

Λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης στο ΔΑΚ Λαμίας για την 12η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, το paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον σημερινό αντίπαλο του Δικεφάλου.
Βελτιωμένη και με στόχο την παραμονή

Η περσινή σεζόν ήταν μία χρονιά ορόσημο, τόσο για την ομάδα όσο και για την πόλη. Η Λαμία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία και κατάφερε μάλιστα να εξασφαλίσει την παραμονή της σε αυτή με χαρακτηριστική άνεση, παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Υπό τις οδηγίες του Μπάμπη Τεννέ η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν ένα σύνολο με χαρακτήρα, με συνοχή, εξαιρετικοί στην άμυνα, αποτελεσματικοί στην επίθεση, στηριζόμενοι στην εμπειρία και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της και πανηγύρισε την παραμονή.

Το καλοκαίρι η διοίκηση αποφάσισε να εμπιστευτεί την ίδια συνταγή. Ο Τεννές πήρε το πράσινο φως να συνεχίσει στον πάγκο και επιχειρήθηκε παρά τις πολλές αλλαγές να διατηρηθεί ένας κορμός από το περσινό ρόστερ. Οι απώλειες βέβαια ήταν σημαντικές.

Οι Πριντέτα, Κουτρομάνος, Ακόστα, Όμο, Παντελιάδης, Παπαδόπουλος και κυρίως ο Πίτι, άφησαν σημαντικά κενά στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, τα οποία ήρθαν να καλύψουν παίκτες που γνωρίζουν καλά το πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή.

Πλιάτσικας, Μπαντής, Σαράνοφ, Πινιώτης, Καραγκούνης, Επστάιν, Αντέτζο, Καρυπίδης, Δημούτσος, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Μπαράλες και Σκόνδρας έφεραν μαζί τους πολύτιμη εμπειρία και ποιότητα και σε συνδυασμό με τον Χακίμ Μαστούρ, το πάλαι ποτέ μεγάλο ταλέντο της Μίλαν, που έψαχνε το restart στην καριέρα του δημιούργησαν ένα δυνατό ρόστερ, το οποίο όμως αποτελούσε από το ξεκίνημα ερωτηματικό, καθώς κανείς δεν μπορούσε να ξέρει αν θα έβρισκαν χημεία.

Το ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα δικαίωσε όλους όσους αμφισβήτησαν την προσπάθεια της διοίκησης και του Τεννέ το καλοκαίρι. Η Λαμία ξεκίνησε με δύο βαριές ήττες την πορεία της από Άρη με 0-3 και Παναθηναϊκό με 3-1 και το μάρμαρο πλήρωσε, όπως συνηθίζεται στη χώρα μας ο προπονητής. Ο Τεννές αποτέλεσε παρελθόν στις αρχές του Σεπτέμβρη και την σκυτάλη πήρε ο Μάκης Χάβος, ο οποίος κατόρθωσε να αναμορφώσει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας και να την οδηγήσει στα θετικά αποτελέσματα.

Υπό τις οδηγίες του η Λαμία έχει μόλις δύο ήττες από Ατρόμητο και Πανιώνιο, ενώ μετρά πέντε ισοπαλίες και δύο νίκες επί της ΑΕΛ και του Λεβαδειακού, έχοντας συγκεντρώσει 11 βαθμούς σε 11 αγώνες και όντας μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει αγώνα περισσότερο, ακριβώς στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το θετικό όμως για τον Σύλλογο είναι ότι η ομάδα δείχνει ανοδική πορεία και συνεχή αγωνιστική βελτίωση, και άπαντες ελπίζουν ότι ο Μάιος θα τους βρει να πανηγυρίζουν και πάλι την παραμονή.

Διαβάστε ακόμη...