"Ήταν μια τεράστια νίκη σήμερα" (vid)

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για τη σπουδαία αποψινή νίκη απέναντι στην ΆΕΚ...
"Ήταν μια τεράστια νίκη σήμερα" (vid)

Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

Για το τι είπε στον Πρίγιοβιτς : «Μετά το πρώτο γκολ είπαμε κάτι για ένα τακτικό κομμάτι, μετά το δεύτερο, το απολαύσαμε. Ήμασταν χαρούμενοι, αλλά προσπαθήσαμε να περάσουμε την ιδέα ότι το παιχνίδι δεν τελείωσε»

Για το αν φάνηκε σήμερα η ποιότητα του ΠΑΟΚ : «Στο τέλος, ναι. Νορμάλ. Είναι οι καλύτεροι παίκτες. Βάζουν πολλή ψυχή όλη αυτή την περίοδο, αυτούς τους σχεδόν 14 μήνες, που είμαστε μαζί. Χωρίς την προσπάθεια και την ποιότητά τους τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί. Ήταν μια μεγάλη περίοδο, που πήραμε πολλές νίκες. Η ποιότητά τους έκανε τη διαφορά».

Για τις επιλογές με την Τσέλσι : «Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Δεν το αναλύω μ΄ αυτό τον τρόπο. Δεν ακούω τις συζητήσεις γύρω γύρω. Αν τις ακούω, νομίζω θα βρω 100.000 λύσεις. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με καθαρό μυαλό. Για σας είναι απλά ένα παιχνίδι, για μένα είναι μια γενικότερη εικόνα για το τι ακολουθεί. Έχω μεγάλη υπευθυνότητα σα προπονητής, πρέπει να καταλάβω καλά και τους αντιπάλους, το πως παίζουν, τη δύναμή τους. Δεν αποφασίζω ανάλογα με το πως θα ξυπνήσω το πρωί»

Για το αν του άρεσε η ομάδα του σήμερα : «Ήταν μια τεράστια νίκη σήμερα. Δύο μέρες μετά την Τσέλσι, μια μεγάλη ομάδα. Την Τετάρτη έχουμε ένα άλλο παιχνίδι. Σ΄ αυτή την κατάσταση, πρέπει να έχουμε φρέσκους παίκτες, κυρίως πνευματικά. Έχουμε ένα εντελώς νέο γκρουπ φέτος, έχουμε 8-9 παίκτες καινούριους, ο καθένας έχει την προσωπικότητα και τη νοοτροπία του. Είμαστε στη διαδικασία να φτιάξουμε ένα νέο γκρουπ. Πρέπει να κάνουμε τον καθένα να καταλάβει ότι είναι σημαντικός για την ομάδα, να προσαρμοστεί στο στυλ και στη νοοτροπία της ομάδας. Προσπαθούμε να γίνουν όλοι ένα κομμάτι αυτής της νοοτροπίας. Ποτέ δεν θα υπάρχει μια τέλεια κατάσταση, στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα μπορεί να συμβεί κάτι, που μπορεί να μας επηρεάσει. Σήμερα είχαμε ένα σκληρό παιχνίδι, με μια πολύ καλή ομάδα, οργανωμένη και επιθετική και κερδίσαμε 2-0. Είμαστε χαρούμενοι γι΄ αυτό. Ήταν δύσκολο αυτό μετά από ένα παιχνίδι, σαν αυτό της Πέμπτης»

Για τον Ζαμπά: «Έχασε κάποιες μπάλες, αλλά μπήκε πολύ καλά, έχασε μια καλή ευκαιρία, μετά άρχισε να είναι λίγο απογοητευμένος στο παιχνίδι. Είναι παιδί! Είναι 20 χρονών, ήρθε από μακριά, από διαφορετική νοοτροπία. Έχει μεγάλη ποιότητα, καλό χειρισμό της μπάλας, δυνατός, τρέχει στο χώρο και με τη μπάλα, αλλά πρέπει να μεγαλώσει, να μάθει να είναι διαφορετικός και να ωριμάσει. Δεν είμαι απογοητευμένος μαζί του! Αν είχε σκοράρει, ίσως είχε κι άλλες ευκαιρίες»

Για τη συνέχεια : «Πριν πάμε στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, έχουμε κι ένα παιχνίδι κυπέλλου την Τετάρτη, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Παίξαμε όλα τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, τα δύο πρώτα μετά την Μπενφίκα, μετά από μια φανταστική ομάδα, για το δικό μας επίπεδο. Πνευματικά ήταν δύσκολη η κατάσταση, γιατί υπήρχαν παίκτες, που θα ήθελαν να παίζουν αλλά δεν έπαιξαν, παίκτες που δεν είχαν προσαρμοστεί ακόμη, παίκτες όπως ο Πόντους, που δεν ήταν έτοιμος ακόμη και δεν είχε καταλάβει ακόμη τη φιλοσοφία μας, αλλά θα μας δώσει πολλά στο μέλλον. Μετά τη Μπενφίκα υπήρχε απογοήτευση, γιατί πιστέψαμε ότι θα πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπρεπε να το διαχειριστούμε, συνεχίσαμε να νικάμε, να παλεύουμε στο γήπεδο. Κι όταν είδα το πρώτο παιχνίδι με την Τσέλσι, να είναι πριν την ΑΕΚ, πήγα να τρελαθώ. Δεν το ήθελα έτσι. Αλλά πέρασε κι αυτό. Η ομάδα είναι αυτή, από το ένα παιχνίδι στο άλλο θα αλλάζει, κάποιες φορές θα παίζει φανταστικά, κάποιες θα κάνει διαχείριση, το σημαντικό είναι να κερδίζουμε»

Για το αν ανέφερε στην προετοιμασία του αγώνα τα όσα έγιναν πέρσι : «Πολύ μικρά κομμάτια, αλλά αυτά ήρθαν από μια άλλη ομιλία, όχι τη δική μου. Σ΄ αυτή αναφέρθηκε ότι έγινε πέρσι, είναι στις ψυχές όλων. Αντιπροσωπεύει και τα δικά μας συναισθήματα, είπα, αλλά σήμερα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι, που έπρεπε να το κερδίσουμε. Χωρίς να τίθεται θέμα εκδίκησης. Να καθαρίσουμε το μυαλό; Δεν ξέρω, νομίζω έχουμε καθαρό μυαλό. Αλλά ξέρετε πολύ καλά, δεν είμαι τρελός, δεν κάνει επίθεση σε κανέναν. Είπα την πραγματικότητα. Όλοι μας, όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, δεν θα ξεχάσουν, θα ζουν μια ζωή μ' αυτό. Η ομάδα μας κέρδισε τον τίτλο στο γήπεδο, ο οποίος μας κλάπηκε, και μια άλλη ομάδα, που ζει με έναν τίτλο, που δεν κέρδισε, δεν άξιζε. Αυτό έγινε πέρσι. Φέτος, είναι μια νέα κατάσταση, ακόμη κι αν πρέπει να τρέχουμε γι΄ αυτό το -2, που μας βαρύνει από τα περσινά γεγονότα»

Για το που αφιερώνει τη σημερινή νίκη: «Είναι μια νίκη, που αξίζαμε, και τα εύσημα πρέπει να πάνε στους παίκτες μας. Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτή η νίκη είναι για όλους. Είναι τρεις σημαντικοί βαθμοί, τίποτα παραπάνω. Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι. Δεν είναι ένα παιχνίδι που δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι η σειρά των δύσκολων αγώνων, με σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες, που μας δίνει αυτοπεποίθηση, μεγάλες εμπειρίες και γνώση να διαχειριζόμαστε τους αγώνες και να τους κερδίζουμε»

Διαβάστε ακόμη...