Η εκδίκαση της υπόθεσης του ... ρολού!

Διαβάστε τα όσα ειπώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του αγώνα  ΠΑΟΚ-γάβρος, με την απόφαση να γίνεται γνωστή πιθανότατα την Δευτέρα (5/3) ...
Η εκδίκαση της υπόθεσης του ... ρολού!

Πληροφορίες από sdna.gr:

Μετά το θέατρο του Γκαρθία πριν την έναρξη του αγώνα την Κυριακή ο ΠΑΟΚ καλείται σήμερα να αποδείξει ότι δέν είναι αυτός υπαίτιος για την μή διεξαγωγή του αγώνα και ότι ο Γκαρθία δέν χτυπήθηκε σοβαρά κάτι που θα κάνει υπεύθυνο τον γαύρο για την μή διαξαγωγή του αγώνα....

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά επιχειρήματα καθώς όπως φαίνεται από πολλά βίντεο ο Γκαρθία δεν τραυματίστηκε ούτε στο πάνω ούτε στο κάτω χείλος ούτε κάτω από το μάτι ούτε στον..... λαιμό. Η άρνηση επίσης του γαύρου να μην αφήσει τον γιατρό του αγώνα να εισέλθει στα αποδυτήρια και να εξετάσει τον ετοιμοθάνατο όπως και το ότι ο Θεοδωρίδης έλεγε ότι θα πάρει την ομάδα και θα φύγει πρίν καν δεί τι έπαθε ο γκαρθία!

Το πιό σημαντικό επιχείρημα του ΠΑΟΚ παραμένει η εκπόθεσμη δήλωση του Γκαρθία σαν προπονητή κάτι που άν αποδείξει η ΠΑΕ θα φέρει τον γαύρο και τον Αρετόπουλο υπεύθυνους και θα αθωώσει τον ΠΑΟΚ.

Η απόφαση πιθανότατα θα βγεί το πρωί της Δευτέρας!

Η διαδικασία δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Συμφωνα με ενημερωση του καραπαπα στους δημοσιογράφους: Ο αθλητικός δικαστής ζήτησε συμπληρωματική έκθεση από τον Αλέξανδρο Αρετόπουλο, η οποία εστάλη και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται στην έκθεση ότι έγιναν ολα νομοτυπα σε ότι αφορά το φύλλο αγώνα και ο γιατρός του αγώνα τον διαβεβαιωσε οτι υπάρχει τραυματισμός του Γκαρθία και γιαυτό διέκοψε τον αγώνα.

Και ο δικηγόρος του γαύρου Αργύρης Λίβας, ενημέρωσε ότι οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» έχουν στα χέρια τους την συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου, στην οποία αναφέρθηκε νωρίτερα ο καραπαππάς.

Αρχίζει η διαδικασία!

Παρών εκ μέρους του Ολυμπιακού είναι και ο δικηγόρος Βασίλης Δημακόπουλος.

Με πέντε δικηγόρους ο «Δικέφαλος του Βορρά». Οι νομικοί 'Αγγελος Κωνσταντινίδης, Νικόλαος Παπαδόπουλος και Χρήστος Παπαθωμάς στο επιτελείο του ΠΑΟΚ.

ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ή ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Με έκπληξη πήραμε την συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή. Αγνοούμε το πώς ζητήθηκε. Δεν συνέτρεχαν λόγοι για να ζητηθεί συμπληρωματική έκθεση. Ζητούμε να ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ ή να ΔΙΑΚΟΠΕΙ η εκδίκαση για να κληθεί ο Αρετόπουλος και να εξεταστεί. Γιατί άλλα έγραψε στο φύλλο αγώνα και άλλα λέει στη νέα έκθεση. Επίσης ζητούμε να κληθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού. Να κληθεί και ο ιατρός του αγώνα. Ύπουλη η συμπληρωματική έκθεση Αρετόπουλου.

Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Η συμπληρωματική έκθεση Αρετόπουλου έχει πολλές αντιφάσεις και πρέπει να κληθεί. Δεν είχαμε χρόνο να μελετήσουμε και να αντικρούσουμε την συμπληρωματική έκθεση. Στο φύλλο αγώνα τα είχε γράψει μια χαρά, δεν χρειαζόταν συμπληρωματική.

Μάκης Γκαγκάτσης (γενικός διευθυντής ΠΑΟΚ): Τουλάχιστον ύποπτο το γεγονός. Έκανε τέσσερις ώρες για να κλείσει το φύλλο αγώνα, θα μπορούσε να τα γράψει εκείνη τη στιγμή. Έρχεται μετά από 5 μέρες με συμπληρωματική έκθεση που αντικρούεται με την αρχική. Είναι ύποπτο. Υπό ποιες πιέσεις γράφτηκε η συμπληρωματική? Πώς ζητήθηκε?

Μάκης Γκαγκάτσης (γενικός διευθυντής ΠΑΟΚ): Δεν έχουμε ξαναδεί τόσα χρόνια συμπληρωματική έκθεση διαιτητή.

Δημακόπουλος (δικηγόρος ΟΣΦΠ): Το αίτημα αναβολής για να προετοιμαστεί ο ΠΑΟΚ έχει βασιμότητα και το αφήνουμε στην κρίση σας.

Δημακόπουλος (δικηγόρος ΟΣΦΠ): Η συμπληρωματική έκθεση πάντως δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έγραφε αρχικώς. Προβλέπεται από τον κανονισμό η συμπληρωματική και σωστά έπραξε.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ!

Διακοπή μισής ώρας για να προετοιμαστούν οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ λόγω της συμπληρωματικής έκθεσης του Αρετόπουλου.

Απέρριψε αίτημα αναβολής και έκανε δεκτό αίτημα διακοπής για μισή ώρα ώστε ο ΠΑΟΚ να μελετήσει την συμπληρωματική έκθεση και να προετοιμαστεί.

Περίπου 30 οπαδοί του ΠΑΟΚ στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας! Φωνάζουν συνθήματα εναντίον του γαύρου!

Σε λίγο αρχίζει η διαδικασία!

Αχιλλέας Μαυρομάτης (Νομικός εκπρόσωπος ΠΑΟΚ): "Έγινε τεράστια προσπάθεια από την ΠΑΕ να μην δημιουργηθεί τίποτα. Δεν άναψε ούτε ένας πυρσός. Το παραμικρό πρόβλημα. Μόνο χαρτάκια και ρολό ταμειακών μηχανών. Προκύπτει ξαφνικά αναφερόμενος τραυματισμός του κ. Γκαρσία. Ο κ. Γκαρσία αντικανονικά συμμετείχε στον πάγκο της ομάδας του. Στη λίστα δεν υπήρχε. Δεν έχει σημασία αν έγινε εκ παραδρομής. Δεν προβλέπεται συμπλήρωση ή αντικατάσταση. Έχουμε λοιπόν αντικανονική συμμετοχή. Δεν τον καθιστά αξιωματούχο του αγώνα. Το άλλο θέμα είναι η οικειοθελής αποχώρηση του Ολυμπιακού. Ο Γκαρσία εξετάζεται από το γιατρό και αναφέρει μια εκδορά. Και λέει ο γιατρός ότι μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Ο διαιτητής έγραψε ότι αδυνατεί να αγωνιστεί ο ολυμπιακός λόγω απουσίας του προπονητή, ενώ στη συμπληρωματική έκθεση λέει ότι ο ίδιος δεν το ξεκίνησε λόγω του τραυματισμού".

Λάμπρος Μπίρδας (Νομικός εκπρόσωπος ΠΑΟΚ): "Η δεύτερη έκθεση δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη. Είναι άκυρη. Άλλα γράφει την πρώτη φορά και άλλα την δεύτερη".

Νικόλαος Παπαδόπουλος (τρίτος δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Με ποιο δικαίωμα ο διαιτητής πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε από τον Ολυμπιακό να διορθώσει την παρατυπία με το όνομα του Γκαρσία στο φύλλο αγώνα; Στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής λέει ότι του παρέδωσαν τη λίστα με τους αξιωματούχους 75 λεπτά πριν τον αγώνα. Και λέει ενημέρωσε αμέσως τον παρατηρητή και του παραδόθηκε αμέσως η διορθωμένη λίστα. Και η λίστα διορθώνεται με μια μουτζούρα 15 λεπτά αργότερα".

Χρήστος Παπαθωμάς (τέταρτος δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Ο Αρετόπουλος προσέχει τις λέξεις και κάνει ερμηνεία του κανονισμού που δεν έχει δικαίωμα."

Βασίλης Δημακόπουλος (δικηγόρος Ολυμπιακού): "Η ένσταση του ΠΑΟΚ είναι αβάσιμη. Η διόρθωση στη λίστα των αξιωματούχων είναι εκ παραδρομής. Η παραβίαση της προθεσμίας στη δήλωση της λίστας, δεν παράγει ακυρότητα του φύλλου αγώνα. Ο τραυματισμός βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Επίσης, η μη έναρξη ενός αγώνα εξισούται με μια διακοπή αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο: η ματαίωση του αγώνα. Άρα η μη έναρξη, είναι και διακοπή."

Αργύρης Λίβας (δικηγόρος Ολυμπιακού): "Ο τραυματισμός αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων. Αν ο Ολυμπιακός ήταν υπαίτιος, θα έπρεπε να εμφανιστεί ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο και να ζητήσει να ξεκινήσει τι ματς. Και ο Ολυμπιακός να μην εμφανιστεί. Δεν ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο ο διαιτητής".

Μάκης Γκαγκάτσης: "Όλη την εβδομάδα, παρά τις συνεχείς προκλήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού, και μέσω των ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΟΣΦΠ, αλλά και μέσω της επιστολής στην ΚΕΔ για αλλαγή διαιτητή του αγώνα για μια δήθεν συνάντηση, για την οποία υποβλήθηκαν μηνύσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω ανακοινώσεων διασφάλισε την απόλυτα εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα. Πέσανε κάποια χαρτάκια. Σε όλα τα γήπεδα πέφτουν ρολά ταμειακών μηχανών. Στη σύσκεψη των μέτρων τάξης, είπαν ότι θα φύγουν με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ήθελαν να παίξουν. Είναι όλο μεθοδευμένο. Δεν υπάρχει τραυματισμός. Το οίδημα μπορεί να δημιουργήθηκε μέσα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού! Στον αγωνιστικό χώρο η χαρτοταινία δεν φαίνεται με σαφήνεια σε ποιο σημείο έρχεται σε επαφή. Ο Καραπαπάς φώναζε... "να μείνει κάτω, να μείνει κάτω. Στα αποδυτήρια ήμουν κι εγώ. Το ιατρείο με τα αποδυτήρια είναι διπλανές πόρτες. Ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού, με ανθρώπους ασφαλείας, κλείστηκαν ένα τέταρτο στα αποδυτήρια. Ο γιατρός από την πρώτη στιγμή ήθελε να μπει. Μετά από ένα τέταρτο εξετάστηκε ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού. Ο φερόμενος τραυματισμός πιστεύουμε ακράδαντα ότι προκλήθηκε μέσα στα αποδυτήρια!"

Δικαστής: "Δεν καταλαβαίνω. Τι εννοείτε με αυτό που λέτε; Δικαστής: Αυτό δεν περίμενα να το ακούσω!".

Μάκης Γκαγκάτσης: "Ο φερόμενος προπονητής αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μη έχοντας τραύμα! Μέσα στα αποδυτήρια προκλήθηκε το τραύμα!"

Μάκης Γκαγκάτσης: "Υπάρχει δήλωση αντιπροέδρου του Ολυμπιακού που λέει παίρνω την ομάδα και φεύγω,, γεια σας! Η απόφαση ήταν ειλημμένη από πριν. Ο φερόμενος προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά έπιανε το κεφάλι του, μετά το μάτι του, όπου να'ναι.."

Δημακόπουλος: "Με ποιο μέρος του σώματος ήρθε σε επαφή η χαρτοταινία;"

Γκαγκάτσης: "Δεν προκύπτει με σαφήνεια"

Χαλβατζούλης Βασίλειος (μάρτυρας ΠΑΟΚ, παλιός παράγοντας ΠΑΟΚ, γιατρός): «Η χαρτοταινία έπεσε στο πλάι του Γκαρσία. στην πίσω πλευρά. Έκανε μια καμπύλη και το χαρτί και είδα ότι πέρασε ξυστά στην αριστερή του πλευρά. Και έκανε ένα βήμα και γονάτισε. Εξ αρχής δεν είχε τίποτα. Δεν υπήρχε τραυματισμός. Τον είδα σε απόσταση 20 εκατοστών".

Αχιλλέας Μαυρομμάτης: "Στα 15 λεπτά που έμειναν κλεισμένοι στα αποδυτήρια, υπάρχει τρόπος να προκαλέσουν έναν τραυματισμό;"

Δικαστής: "Μα οι εκθέσεις λένε ότι τραυματίστηκε στον αγωνιστικό χώρο!! Τελικά τραυματίστηκε στα αποδυτήρια ή δεν τραυματίστηκε καθόλου;"

Διαμαρτυρία δικηγόρων ΠΑΟΚ: "Κυρία πρόεδρε, μιλάτε και κάνετε ερωτήσεις σαν να θεωρείτε δεδομένο τον τραυματισμό"!

Χαλβατζούλης: "Οι αμυχές που φαίνονται στις φωτογραφίες, είναι όπως όταν δαγκώνουμε τα χείλη μας.Οι αμυχές που φαίνονται στις φωτογραφίες, είναι όπως όταν δαγκώνουμε τα χείλη μας. Αυτός ο τραυματισμός, δεν μπορεί να προκλήθηκε από χαρτοταινία."

Ο Λίβας από πλευράς Ολυμπιακού, ρωτάει τον κ. Χαλβατζούλη για την απόσταση από την οποία ήρθε με την ίδια την πρόεδρο να απαντάει, ότι ήρθε από μεγάλη απόσταση.

Ματθαίος Τσούγκας (μάρτυρας ΠΑΟΚ, ιατροδικαστής ε.α.): "Η ιατροδικαστής που τον εξέτασε αναφέρει τι της είπε ο κ. Γκαρσία. Και αυτά έρχονται σε αντίθεση με την χειρουργική εκτίμηση του Διαβαλκανικού. Δεν αναφέρει για οίδημα. Άλλη αντίθεση είναι ότι ο Γκαρσία είπε ότι έχει άλγος αυχένος, αλλά έρχεται σε αντίθεση με το Διαβαλκανικό που λέει αυχένας ελεύθερος. Οι ακτινογραφίες κρανίου δεν έδειξαν κάτι. Δεν είχε διάσειση, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Το φαξ του Διαβαλκανικού γράφει "ήπιος εφθιασμός σπονδυλικής στήλης". Σε βιάστικο τράνταγμα του κεφαλιού μπορεί να συμβεί εφθιασμός. Εδώ, έχουμε αναφέρει ήπιο ευθειασμό που δεν είναι προϊόν τραυματικής κακώσεως".

Σε ερώτηση για το αν προκλήθηκε μετά το χτύπημα από το αντικείμενο, ο κ. Τσούγκας απαντάει: "Με βάση τα στιγμιότυπα, δεν τον βρήκαν καν πίσω στο κεφάλι. Η ακτινογραφία δείχνει ήπιο ευθειασμό, αλλά είναι κάτι που προκύπτει από κακή στάση σώματος. Ο κ. Γκαρθία βρέθηκε με κολάρο! Σε ήπιο ευθειασμό δε μπαίνει ποτέ κολάρο. Οι ακτινογραφίες δεν έδειξαν τίποτα και το παραδέχονται όλοι. Δεν υπάρχει διάσειση. Δεν υπάρχει κάκωση στην σπονδυλική στήλη (ευθειασμός) που σημαίνει ότι δεν τραντάχτηκε το κεφάλι προς τα πίσω. Ακόμα και σε ήπιο ευθειασμό, δεν γίνεται να φοράς κολάρο."

Ο Τσούγκας βλέπει τις φωτογραφίες του Γκαρθία και ειδικά, εκείνη που έχει σημάδι και από την άλλη πλευρά των χειλιών του, για να απαντήσει "αυτό δε γίνεται... Δεν ξέρω τι είναι αμυχή μέσα από το χείλος. Πιθανόν να είναι και δάγκωμα. Αυτό δεν μπορεί να έγινε από την πτώση του αντικειμένου. Δεν έχει ούτε μελανιά εξωτερικά. Τα λέω και δεν είμαι ΠΑΟΚ. Άρης είμαι, αν θέλετε να ξέρετε..."

Ερώτηση από τον Μαυρομάτη για το πως γίνεται από τη στιγμή που δεν υπήρξε εξωτερικός, να υπάρξει εσωτερικός τραυματισμός, ενώ ερώτηση γίνεται και για το χρόνο που θέλει για να σταματήσει η αιμορραγία σε ένα τέτοιο τραύμα. "Είναι ασήμαντη σωματική βλάβη και για να σταματήσει το αίμα, θέλει λίγα λεπτά. Αν το ξανατραβήξεις, θα ξαναματώσεις. Αντικειμενικά κριτήρια για ζάλη, είναι τα ακτινολογικά. Το ότι πονάει η αυχενική μοίρα το λέει ο άνθρωπος. Δεν αποδεικνύεται" λέει ο κ. Τσούγκας.

Τρίτος μάρτυρας από πλευράς ΠΑΟΚ, ο κ. Σωτηράκης, ο οποίος είναι πιστοποιημένος διασώστης-εθελοντής: "Το περιστατικό, έγινε στα δύο μέτρα από εμένα. Είδα έναν κύριο να βάζει το χέρι του στο μάτι του, να σκύβει. Είπα σε έναν άλλο διασώστη να μου ανοίξει το φαρμακείο. Είδα κάποιον να του λέει να μείνει κάτω. Εμπειρικά, αν κάποιος δεν πέσει από μόνος του κάτω, δεν του παρέχουμε πρώτες βοήθειες. Του είπαν να μείνει κάτω και αυτό είναι λάθος. Έχω πιστοποίηση για τραυματία. "Δεν ήξερα ποιος χτύπησε. Δε διέκρινα ποιος είναι ο χτυπημένος. Με αγνόησαν, δεν ήρθαν σε μένα και πήγαν στα αποδυτήρια. Τους δήλωσα ότι μπορώ να βοηθήσω και κατέβηκα στις σκάλες των αποδυτηρίων". Σε ερώτηση του Μπίρδα για το αν τον γνώριζε, η απάντηση ήταν αρνητική. "Πήγα δέκα λεπτά μετά, στα αποδυτήρια. Είχα δει έξω το γιατρό του αγώνα", με τον ΠΑΟΚ να καταθέτει σχετικές φωτογραφίες και videos

Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων ως τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Αχιλλέας Μαυρομμάτης (Νομικός εκπρόσωπος ΠΑΟΚ): "Αποδείχτηκαν από την ακροαματική διαδικασία όλοι οι ισχυρισμοί μας. Δεδομένο ότι δεν αποτέλεσε αξιωματούχο ο κ. Γκαρσία. Δεν υπάρχει τραυματισμός. Δεν υπάρχει σωστή μη έναρξη και ζητούμε στη χειρότερη των περιπτώσεων να διεξαχθεί ο αγώνας και απαλλαγή από τις κατηγορίες".

Λάμπρος Μπίρδας: "Για 15 λεπτά δεν επέτρεπαν στον γιατρό του αγώνα να τον εξετάσει. Αν ήταν τραυματίας θα εξεταζόταν αμέσως. Τι κάνανε 15 λεπτά; Δεν γίνεται να τραυματιστείς εσωτερικά αν δεν έχει κάποιο τραύμα εξωτερικά."

Παπαδόπουλος (ο τρίτος δικηγόρος του ΠΑΟΚ) "Έχουμε αγώνα που δεν άρχισε, όχι που διεκόπη. Υπάρχει σαφής διάκριση στον ΚΑΠ για αγώνα που δεν άρχισε και για αγώνα που διεκόπη. Κακώς παραπέμπεται ο ΠΑΟΚ με το συγκεκριμένο άρθρο. Οι αντιφάσεις του Ολυμπιακού, σε πραγματικά περιστατικά, είνσι πολλές. Ο πραγματικός σκοπός του Ολυμπιακού ήταν να μην διεξαχθεί ο αγώνας. Ο Ολυμπιακός φοβήθηκε ότι ο ηθικός και επικοινωνιακός διασυρμός του, θα καταστεί και αγωνιστικός!" .

Δημακόπουλος: "Από τη μία μας είπαν ότι δεν έγινε τραυματισμός και από την άλλη ότι τραυματίστηκε μόνος του. Αντιφάσκουν γιατί δεν μπορούν να αντικρούσουν το κατηγορητήριο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια σοβαρή ομάδα και δεν του αρμόζουν αυτά."

Λίβας: "Ο τραυματισμός του Γκαρσία δεν του επέτρεπε να συμμετέχει στο παιχνίδι. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ δικάζεται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών."

Τέλος της ακροαματικής διαδικασίας. Υπομνήματα ως τις 10 το πρωί της Δευτέρας και απόφαση εντός της Δευτέρας.

Διαβάστε ακόμη...