Με τη γλώσσα των αριθμών ...

Έχοντας ολοκληρώσει την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχουμε όλοι μας ήδη μια πρώτη εικόνα για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας...
Με τη γλώσσα των αριθμών ...

Ρίχνοντας μια ματιά στη στατιστική δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει ως τώρα την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ και αυτό μετά από εκτέλεση πέναλτι, στο ματς με την Κέρκυρα!  Οι παίκτες του Λουτσέσκου έχουν καταγράψει ως τώρα 72 τελικές (11 ο Πρίγιοβιτς) και έχουν δεχτεί 26, σκοράροντας ένα γκολ, ανά 14.4 προσπάθειες.

Πολύ καλό το passing game με 467 σωστές μεταβιβάσεις (47 ο Μάτος) ως τώρα 215 οι αντίπαλοι, αλλά και 200 λάθη (23 ο Κάμπος) στα πέντε πρώτα παιχνίδια μας! Ιδιαίτερα περίεργο είναι το επόμενο στατιστικό στοιχείο, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει 53 κερδισμένα φάουλ (8 ο Ελ Καντουρί), έναντι 75 των αντιπάλων του (9 παραχώρησε ο Κρέσπο).

Ασφαλώς όλα τα παραπάνω είναι απλά και μόνο μια στατιστική εικόνα και τίποτε περισσότερο, καθώς έχοντας καλύψει το 1/6 μόλις του πρωταθλήματος δεν μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα! Για την ώρα κρατάμε την καλύτερη άμυνα και τις λίγες τελικές που δέχεται η ομάδα... Τα υπόλοιπα εν ενθέτω χρόνο!   

Διαβάστε ακόμη...