Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Ηπειρώτες, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

 #2 νίκες στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα έχει ο ΠΑΟΚ ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης. Η τελευταία ήταν στο πιο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι, στις 23 Ιανουαρίου 2017, στην ηπειρωτική πόλη, όπου έφυγε με νίκη 1-0 με γκολ του Λέοβατς . Στην περσινή περίοδο και ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0 στην Τούμπα χάρη σε γκολ του Τζημόπουλου σε ένα ματς που μπορεί να ήταν για την 2η αγωνιστική, αλλά έγινε στις 8 Ιανουαρίου 2017. Ιανουάριο του 2017 είχε γίνει υποδεχθεί τον ΠΑΣ και το 2016 ο ΠΑΟΚ, σε μια αναμέτρηση που επικράτησε με 3-1 χάρη στα γκολ των Αθανασιάδη, Χαρίση και Ζάιρο, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε σκοράρει ο Κοζορώνης.

#2 φορές έχουν συναντηθεί μέχρι τώρα Σεπτέμβριο ο ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι δύο ήταν στην έδρα της ηπειρωτικής ομάδας. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2000, όπου ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-1 (22' Αμπονσά, 36' Οκκάς, 86' Τετράτζε – 4' Τσαλίκης) και στις 6 Σεπτεμβρίου 1981 που η αναμέτρηση τελείωσε με λευκή ισοπαλία.

#23 είναι συνολικά οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην πρώτη κατηγορία με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει επικρατήσει στα 15 ματς, τέσσερα έχουν τελειώσει ισόπαλα και τέσσερις φορές έχει φύγει νικητής ο ΠΑΣ Γιάννινα.

#7 φορές έχει επισκεφθεί την Τούμπα ως προπονητής ο Γιάννης Πετράκης και την τελευταία του φορά συνδύασε την παρουσία στον αντίπαλο πάγκο με νίκη. Μέχρι τότε είχε μια ισοπαλία, ενώ είχε ηττηθεί πέντε φορές, τις τρεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα (δύο φορές με 3-1 και μια με 2-1), μια με τον ΟΦΗ (2-1) και την άλλη με τον Εργοτέλη (2-1). Μάλιστα την σεζόν 2013-14 αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας με δύο διαφορετικές ομάδες (Εργοτέλης – Γιάννινα). Η μοναδική του ισοπαλία ήταν την σεζόν 2014-15 με 1-1 ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα.

#33 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν σημειώσει γκολ σε εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Νέτο Γκουερίνο με τέσσερα βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού πίνακα, ο Γιώργος Κωστίκος έχει τρία γκολ, ενώ υπάρχει αρκετός συνωστισμός στην τρίτη θέση με δύο γκολ, όπου βρίσκονται εκτός από τον Σταύρο Σαράφη και οι Παρίδης, Κερμανίδης, Χρ. Δημόπουλος, Σκαρτάδος, Ιορδανίδης.

#3 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν καταφέρει να σκοράρουν και στα δύο ματς της σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρώτος το κατάφερε ο Νέτο Γκουερίνο την σεζόν 1976-77, ακολούθησε ο πρώην παίκτης και προπονητής του Δικεφάλου Γιώργος Γεωργιάδης (1991-92) και ο Λούκας ήταν αυτός που πρόσθεσε τελευταίος το όνομα του στη λίστα το 2013-14.

#4 διαδοχικές αναμετρήσεις χωρίς νίκη είχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα εντός και εκτός έδρας πριν την τελευταία του νίκη σε μεταξύ τους ματς που έγινε τον Ιανουάριο του 2016 στην Τούμπα. Αυτό έχει συμβεί πάλι στα πρώτα χρόνια των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, όπου από τις 16 Δεκεμβρίου 1979 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 1982 μεσολάβησαν 4 αναμετρήσεις, όπου ο ΠΑΟΚ είχε δύο ήττες και δύο ισοπαλίες με τα τρία από τα τέσσερα ματς να έχουν γίνει στην ηπειρωτική πόλη. Αυτή τη φορά ο συντελεστής ήταν ο ίδιος (2 ισοπαλίες – 2 ήττες), αλλά η διαφορά είναι πως οι αναμετρήσεις είναι μοιρασμένες, δύο στην Τούμπα και δύο στα Γιάννινα, ενώ μια από αυτές της Θεσσαλονίκης ήταν για το Κύπελλο Ελλάδος.

#41-12 είναι ο συντελεστής των γκολ στις 22 αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα με γηπεδούχο τον Δικέφαλο.

Διαβάστε ακόμη...