Σημαντικότατη νίκη!!

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στον Πανιώνιο.
Σημαντικότατη νίκη!!

Στο πολύ σημαντικό ματς της 4ης αγωνιστικής των play offs, ο ΠΑΟΚ πήρε σπυδαία νίκη απέναντι στον μαχητικότατο Πανιώνιο. Ο Βλάνταν Ίβιτς κατέβασε την ομάδα με τον γνωστό σχηματισμό του 4-2-3-1 προσπαθώντας να βάλει ενέργεια με τους Ενρίκε-Κάμπος από τα πλάγια και τα ανεβάσματα των Μάτος-Λέοβατς. Η ομάδα μας πάταγε αρκετά καλά στο επιθετικό κομμάτι με τους Κάμπος-Μπίσεσβαρ να είναι σε μεγάλα κέφια και να δημιουργούν ρήγματα είτε από τα πλάγια ειτε από το χώρο του κέντρου. Εκεί που αντιμτωπίσαμε πρόβλημα ήταν στο αμυντικό κομμάτι, με τους Κρέσπο-Πούγγουρα να μην μπορούν να κόψουν εύκολα τους επιθετικούς του Πανιωνίου και τον νεαρό Έλληνα αμυντικό να δέχεται νωρίς στον αγώνα κίτρινη κάρτα.

Ο Πανιώνιος έβγαλε μια ευκαιρία, με σουτ του Σαββίδη, που απομακρύνθηκε από το Γλύκο. Στο επόμενο λεπτό ο Κάμπος δοκίμασε από μακρυά το πόδι του χωρίς ωστόσο να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Μπαντή. Στην επόμενη φάση όμως ο Κάμπος, χόρεψε τον αμυντικό του και έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος σούταρε εν κινήσει και με τη βοήθεια του αμυντικού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια η ομάδα μας αύξησε την πίεση με τον Ενρίκε να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας μετά από έξοχη μπαλιά του Κάμπος, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει γιατί η μπάλα είχε και πολλά φάλτσα αλλά έσκασε κιόλας. Την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου την έχασε ο Τσίμιροτ, ο οποίος αν και βγήκε απέναντι από τον Μπαντή δεν κατάφερε να τον νικήσει Στο επόμενο λεπτό ο  Γλύκος έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μπεν, αποσοβώντας την ισοφάριση.

Ο ΠΑΟΚ, όπως αναφέραμε είχε όρεξη στην επίθεση με τον Ενρίκε να βγάζει μπαλιά τώρα στον Μπίσεσβαρ, την οποία ο Ολλανδός κατέβασε, έβαλε μπροστά του αλλά το σουτ του ήταν δυνατό και πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει βγάζοντας προυποθέσεις για φάσεις. Ο Ιβιτς βλέποντας το πρόβλημα στον αμυντικό τομέα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε τον Μαλεζά στη θέση του Πούγγουρα για να δώσει μεγαλύτερη χημεία στην αμυντική γραμμή. Ο Πανιώνιος στο μοναδικό σημείο που απείλησε ήταν από ένα στημένο φάουλ. Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο με την κούραση να είναι εμφανής και στις δυο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχασε τη επιθετική του δραστηριότητα στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ιβιτς να περνάει τον Πέλκα στη θέση του πολύ καλού Κάμπος.

Ο νεαρός άσσος αν και αποδοκιμάσθηκε έντονα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς, μετά από έξοχη ασσίστ του Μπίσεσβαρ, ο οποίος τον έβγαλε απέναντι από τον Μπαντή ο οποίος έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ-πλασάρισμα του Πέλκα. Μετά το 75ο λεπτό πιο συχνά βλέπαμε κράμπες παικτών του Πανιωνίου, παρά αγώνα με την κούραση να είναι εντονότατη πλέον. Ο Κίτσιου πέρασε στη θέση του Ενρίκε για να βοηθήσει στα τρεξίματα και έδωσε αρκετές βοήθειες σε αυτόν τον τομέα. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά και πήρε πιο εύκολα το παιχνίδι απ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα..

...................................................................................................................................................................................................................... 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα. 

Οι αποστολές των δύο ομάδων.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ:Γλύκος, Μάτος, Πούγγουρας, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιρο, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε, Κάμπος, Πρίγιοβιτς

Στον πάγκο:Μπρικτς, Μαλεζάς, Κουλούρης, Κάτσε, Αθανασιάδης, Κίτσιου και Πέλκας.

Η ενδεκάδα του Πανιωνίου: Μπαντής, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου,Ταπόκο, Κόρμπος, Μασούρας, Καθάριο, Σαββίδης, Μπεν, Γκιγιοατά

Στον πάγκο: Βοσνιάδης, Σταυρόπουλος, Μούκταρης, Αντωνιάδης, Βουκελάτος, Μπάλλας, Μαχμούτοβιτς. 

Έναρξη αγώνα:

2ο λεπτό: Ο Ενρίκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα. Να δούμε τι συμβαίνει, αν και δε δείχνει κάτι σοβαρό. 

3ο λεπτό:  Γυρίζει σέντρα ο Λέοβατς από τα αριστερά, χωρίς να βγει φάση. Κανονικά συνεχίζει ο Ενρίκε.

7ο λεπτό: Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ την πρωτοβουλία των κινήσεων.

8ο λεπτό: Φάουλ από τον Πούγγουρα, σε αντεπίθεση του Πανιωνίου. Κίτρινη για τον αμυντικό μας. Απομακρύνθηκε η μπάλα μετά το φάουλ.

9ο λεπτό: Καλός συνδυασμός Μάτος-Πρίγιοβιτς, σέντρα από τον πρώτο με τον Μπίσεσβαρ να υποδέχεται με το χέρι μέσα στην περιοχη. 

10ο λεπτό: Καλό σουτ του Σαββίδη. Βγάζει ο Γλύκος σε κόρνερ.

13ο λεπτό: Μακρινό σουτ από τον Κάμπος. Αποκρούει ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου.

15ο λεπτό: Γκκκοοοολλλλλ!!!!! Πρίγιοβιτς !!!!! Μετά από πολύ καλή ενέργεια του Κάμπος ο Πρίγιοβιτς πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και σούταρε. Η μπάλαα κόντραρε στον αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα.

22ο λεπτό: Ο ΠΑΟΚ ελέγχει το παιχνίδι, αλλά πρέπει να βρει τρόπο να πατήσει πιο εύκολα στην περιοχή.

24ο λεπτό: Εξαιρετική μπαλιά του Κάμπος στον Ενρίκε, ο οποίος βγάινοντας στην πλάτη της άμυνας βρίσκει την μπάλα αλλά δεν μπορεί να σκοράρει. Η μπάλα είχε πολλά φάλτσα και έσκασε στο δάπεδο.

25ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία από τον Τσίμιροτ, ο οποίος βγαίνει σε τετ-α-τετ αλλά δεν μπορεί να σκοράρει. Το βγαλε ο Μπαντής.

27ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ο κρέσπο έχασε τον Μπέν ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Γλύκο. Έσωσε ο Γλύκος.

29ο λεπτό: Νέα μεγάλη ευκαιρία από τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος δέχθηκε την ασσίστ του Ενρίκε. Υπο πίεση δεν μπόρεσε να σκοράρει ο Ολλανδός.

34ο λεπτό: Νέο φάουλ στον Ενρίκε, ο οποίος πάλι βρίσκεται στο έδαφος. Κάρτα στον Γκιοατά για το μαρκάρισμα.

39ο λεπτό: Μια εύθυμη νότα στο ματς...Ο Αρετόπουλος "κόβει", καταλάιθως, με ωραίο τάκλκιν τον Μπεν!

41ο λεπτό: Ο ΠΑΟΚ πιέζει τα τελευταία λεπτά αλλά λίγο έξω από την περιοχή τα χαλάει.

43ο λεπτό: Νέα πολύ καλη μπαλιά του Κάμπος. Ο Λέοβατς βρήκε τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος σούταρε χωρίς δύναμη.

45ο λεπτό: Λήξη ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ πατάει πολύ καλά μέσα στο γήπεδο λειτουργώντας πολύ καλά στο επιθετικό κομμάτι, με τον Κάμπος να είναι πάρα πολύ καλός και τον Μπίσεσβαρ να έχει καλές εμπνέυσεις. Η ομάδα αντιμετωπίζει όμως πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία, με τον Πούγγουρα να έχει δυσκολίες στα μαρκαρίσματα και τον Κρέσπο να μην πάει πολύ καλά. Ο νεαρός αμυντικός έχει και κάρτα και ίσως θα ήταν πιο φρόνιμο να αντικατασταθεί από τον Μαλεζά

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46ο λεπτό: Ότι ακριβώς γράψαμε στην ανάπαυλα. Ο Μαλεζάς στη θέση του Πούγγουρα.

50ο λεπτό: Ο ΠΑΟΚ έχει μπει ορεξάτος και στο δεύτερο ημίχρονο με τους Ενρίκε- Μπίσεσβαρ- Λέοβατς να παίζουν πολύ καλά από αριστερά.

52ο λεπτό: Καλή φάση για τον Πανιώνιο, σε στημένο φάουλ. Ο επιθετικός πήρε κεφαλιά ανενόχλητος, η μπάλα πέρασε άουτ. Κακή αμυντική αντίδραση.

54ο λεπτό: Ο Μαχμούτοβιτς στη θέση του Μασούρα.

58ο λεπτό: Σταυρόπουλος στη θέση του Ρισβάνη. Τραυματίστηκε ο Ρισβάνης

59ο λεπτό: Κίτρινη κάρτα στον Οικονόμου.

65ο λεπτό: Ο ρυθμός έχει πέσει και συνάμα ο ΠΑΟΚ έχασε τη συνοχή του. Ετοιμάζει αλλαγή ο Ιβιτς με τον Πέλκα να ετοιμάζεται.

66ο λεπτό: Εξαιρετική ενέργεια του Ενρίκε ο οποίος όμως δεν κατάφερε κάτι καλό.

67ο λεπτό: Πέλκας στη θέση του Κάμπος. Ο Πέλκας αποδοκιμάζεται αισχρά από την κερκίδα.

72ο λεπτό: Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει την ηρεμία του. Οι αποδοκιμασίες εναντίον του Πελκα συνεχίζονται ακατάπαυστα.

74ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ!! Ο Μπίσεσβαρ βγάζει σε τετ-α- τετ τον Πέλκα που δεν καταφέρνει να νικήσει τον Μπαντή. 

78ο λεπτό: Κίτρινη στον Ταπόκο σε παρατεταμένο τράβηγμα στον Μπίσεσβαρ.

80ο λεπτό: Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Στη θέση του Σαββίδη Βουκελάτου.

84ο λεπτό:  Πολύ καλός συνδυασμός Μπίσεσβαρ-Ενρίκε αλλά ο τελευταίος εκβιάζει την προσπάθεια ενω μπορούσε να κάνει σέντρα.

85ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία με τον Μπισεσβαρ, να παίρνει κεφαλιά μετά από σέντρα του Κάνιας. Η μπάλα λίγο άουτ.

86ο λεπτό: Κίτσιου στη θέση του Ενρίκε.

89ο λεπτό: Κακή υπόδειξη του πλάγιου διαιτητή, για οφσαιντ στον Λέοβατς που έβγαινε σε πλεονεκτική θέση.

90ο λεπτό: 4 λεπτά καθυστερήσεις.

92ο λεπτό: Χάνει και ο βοηθός ένα οφσαιντ για τον Πανιώνιο. Παρόμοια φάση με την προηγούμενη. Βέβαια ο Κρέσπο είχε κόψει την μπάλα πριν βγει ο επιθετικός του Πανιωνίου.

Τέλος αγώνα 

Μεγάλη νίκη!!!

...........................................................................................................................................................................................................

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης. 

To pregame της αναμέτρησης ...

17:10: Πολύ καλές συνθήκες στη Ν.Σμύρνη για την αναμέτρηση Πανιώνιος-ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική των play off..

17:30: Η αποστολή του ΠΑΟΚ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση.

Η 11αδα του ΠΑΟΚ:

 

17:45 Εκτός αποστολής έμεινε ο Χαρίσης.

17:50 Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα το ζέσταμα συνεχίζεται. 

18:05 Δέκα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, λίγος κόσμος στο γήπεδο. Στο πλάι της ομάδας βρίσκεται ο Ουάρντα ο οποίος ταξίδεψε μαζί με την ομάδα και ο Μίχελ που παρά το ταξίδι στη Γαλλία επέστρεψε σήμερα για το κρίσιμο παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμη...