Δύο ισοπαλίες με ΟΦΗ με διαφορά 13 ετών!

Δύο παιχνίδια με αντίπαλο τον ΟΦΗ έδωσε σαν σήμερα 12/4 ο ΠΑΟΚ, με διαφορά 13 ετών το ένα παιχνίδι από το άλλο!
Δύο ισοπαλίες με ΟΦΗ με διαφορά 13 ετών!

Το πρώτο έγινε στις 12/4/1987 στην Κρήτη και το δεύτερο στις 12/4/2000 στην Τούμπα. Κοινός παρονομαστής των δύο αναμετρήσεων ... το αποτέλεσμα: Ισοπαλία!

Στον αγώνα της περιόδου 1986-1987 (25η αγωνιστική), ο ΠΑΟΚ με τον Τάις Λίμπρχετς στον πάγκο του, ήταν καλύτερος των γηπεδούχων στο πρώτο του μισό και αφού έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Βασιλάκο στο 4', Αλαβάντα στο 10', Μπορμπόκη στο 27', Αλεξανδρίδη στο 34', είδε στο 42' τον ΟΦΗ να ανοίγει το σκορ με κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Περσία, την οποία δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Τερζής!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν μια δυο ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0, όμως στο 82' ο Αλεξανδρίδης βρήκε τον Ψαρρά που σούταρε δυνατά, η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού και κατέληξε στα δίχτυα του Σηφάκη, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ τον βαθμό της ισοπαλίας!

Κορυφαίοι για την ομάδα μας οι Σκαρτάδος, Γιόύρισιτς, Μπανιώτης, Μαλιούφας

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Σηφάκης, Γκουής, Βασιλείου, Ίσης, Ανδρεανίδης, Τσινός, Σαμαράς, Περσίας, Χαραλαμπίδης (57' Τσίμπος), Νιόμπλιας, Βλαστός (80' Αθανασιάδης) 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Γιούρισιτς, Αλαβάντας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαυρομάτης (72' Παπαϊωάννου), Μπορμπόκης (46' Καραγεωργίου), Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Παπαϊωάννου, Βασιλάκος

Δηλώσεις:

Τάις Λίμπρεχτς: "Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι πολύ καλό. Στο α' ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες για να επιτύχουμε δύο τουλάχιστον τέρματα. Στο β' μέρος δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά πήραμε καλό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια για τα παιδιά για την εμφάνισή τους. Το παιχνίδι με τον Ηρακλή που ακολουθεί θα είναι εντελώς διαφορετικό. Αν κερδίσουμε θα έχουμε κάνει μεγάλο βήμα για την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι σίγουρο"

Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Τσολακίδης, ευχαρίστησε τον κόσμο του ΟΦΗ για την πολύ καλή τους συμπεριφορά και ευχήθηκε οι δύο ομάδες να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ...

* Τη σεζόν 1986-1987 ο ΠΑΟΚ μέχρι και την 27η αγωνιστική βρισκόταν στη 2η θέση πίσω από τον γάβρο με 35 βαθμούς (13 νίκες - 9 ισοπαλίες - 5 ήττες) και τέρματα 39-21. Ακολούθησε η απεργία που κήρυξαν οι ΠΑΕ τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα ήταν να μην προσέλθουν οι περισσότερες ομάδες στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος και να τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών. Οι μόνες που προσήλθαν και δεν τιμωρήθηκαν ήταν οι γάβρος, βάζελος, ΟΦΗ και Πανιώνιος, οι οποίες και κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μετά τους μηδενισμούς ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην 5η θέση με 29 βαθμούς, κάνοντας δώρο το ευρωπαϊκό εισιτήριο στους απεργοσπάστες!

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρισκόταν σε όλα τα ματς της σεζόν 1986-1987, ο Ολλανδός Τάις Λίμπρεχτς...

Το δεύτερο παιχνίδι έγινε στις 12/4/2000 για την 27η αγωνιστική της περιόδου 1999-2000 και αυτή τη φορά γηπεδούχος ήταν ο ΠΑΟΚ! Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε μόλις 6.000 θεατές (5.225 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του κατάφερε να άρει τον βαθμό της ισοπαλίες στο 89' χάρη σε αυτογκόλ του Παυλόπουλου!

Για να φτάσουμε ως εκεί, προηγήθηκαν φοβερά και τρομερά πράγματα! Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο 21' ο Κατσιαμπής έκανε δώρο την μπάλα στον Μάουρο, που μπήκε μόνος στην περιοχή πλασάροντας εύστοχα τον Σαμοτούλσκι, ανοίγοντας το σκορ! Στο 45' ο Ναλιτζής μετά από μπαλιά του Καφέ πλάσαρε τον Χοσάδα ισοφαρίζοντας σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε τρία (!) δοκάρια και ο ΟΦΗ μόλις μία τελική (το γκολ)! Στο 5' μετά από σέντρα του Βενετίδη η κεφαλιά του Καφέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, στο 11' ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Ναλιτζή μετά από κόρνερ του Φρατζέσκου και στο 35' μετά από σύγχυση στην μικρή περιοχή του ΟΦΗ, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, σημάδεψε και αυτός το δοκάρι του Χοσάδα!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο γήπεδο για να φτάσει στην ανατροπή, όμως ένα μεγάλο και αβίαστο λάθος του Βασίλη Μπορμπόκη, έδωσε την μπάλα στον Μάουρο, που πλάσαρε τον Σαμοτούλσκι από πλάγια θέση και έκανε το 1-2... Ο ΠΑΟΚ βγήκε όλος στην επίθεση για την ισοφάριση αφήνοντας μεγάλα κενά πίσω, κάτι που ευτυχώς δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μαρινάκης στο 79' και 83' σε δύο τετ α τετ!

Τη λύση για την ομάδα μας την έδωσε στο 89' ο ... Παυλόπουλος. Ο αμυντικός του ΟΦΗ στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη σέντρα του Μαραγκού κρέμασε τον Χοσάδα που είχε κάνει έξοδο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2, μέσα σε αποδοκιμασίες ...

Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Σελούλη, έφερε 1.000 περίπου αγανακτισμένους οπαδούς έξω από τα αποδυτήρια με την ιαχή "κοπρόσκυλα" να δονεί την ατμόσφαιρα. Από το κράξιμο γλίτωσαν ο Τετράτζε (καταχειροκροτήθηκε), Βενετίδης, Ναλιτζής, Φρατζέσκος... Τα περισσότερα "πυρά" τα συγκέντρωσε ο Παντελής Καφές!

Πριν το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ τίμησε τον Ευγένιο Γκέραρντ για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο (αρχική εικόνα)...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Βενετίδης, Κατσιαμπής (75' Βοσκαρίδης), Μπορμπόκης, Καραδήμος, Τετράτζε Μπράτιτς (68' Μαραγκός), Χασιώτης, Καφές, Φρατζέσκος (68' Βρύζας), Ναλιτζής, 

ΟΦΗ: Χοσάδας, Σταυρακάκης, Δερμιτζάκης, Παυλόπουλος, Σκέντζος, Γκόμεζ, Μάουρο (88' Μίτιτς), Δέδες (46' Μαρινάκης), Μητσιόπουλος, Κώτσιος, Διγκόζης (80' Παπαγιαννάκης)

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια! Κάναμε δώρο τα δύο γκολ στους αντιπάλους μας, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον ΟΦΗ. Αυτά τα λάθη έγιναν από έμπειρους παίκτες, είναι λάθη που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι πολύ σπάνια. Αν είναι θέμα ευθύνης φταίω εγώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη, γιατί εγώ προσπαθώ να κάνω ορισμένες αλλαγές στην ομάδα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα ψυχολογικό, σίγουρα όμως υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία δεν θέλω να μιλήσω"

Κώστας Φρατζέσκος: "Το λάθος μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε και είναι μέσα στο παιχνίδι. Αν δεν κάναμε λάθη το σκορ θα ήταν πολύ διαφορετικό και δεν θα συνέβαιναν αυτά με τον κόσμο. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Προχωράμε και κοιτάμε μπροστά"   

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...