Θα μπορούσε να το κάνει δικό του...

Για την 20ή αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη και έμεινε στο 0-0.
Θα μπορούσε να το κάνει δικό του...

Ο ΠΑΟΚ είχε δύσκολη αποστολή μέσα στην Ξάνθη, έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει και τις απουσίες των Μάτος, Ενρίκε, Πέλκα, Κάνιας. Ο Δικέφαλος μπήκε εμφατικά στο γήπεδο με τον Κίτσιου να γυρνάει με ψαλιδάκι την μπάλα στον Δεληγιαννίδη και τον τελευταίο να μην καταφέρνει να σκοράρει από κοντά. Οι Ξανθιώτες απάντησαν με ένα καλό σουτ του Ντε Λούκας, το οποίο πέρασε ψηλά. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό μετά το 20' λεπτό και με τον Μπίσεσβαρ να ανεβάζει πολύ καλά την μπάλα έβγαινε στην κόντρα,χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να ολοκληρώσει τις ενέργειές του.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε από τον Αθανασιάδη ο οποίος, μετά από πίεση του Κάμπος στον Ζίβκοβιτς, ήρθε φάτσα με την εστία έξω από την μεγάλη περιοχή και δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα με γυριστό σουτ. Η αλήθεια είναι ότι ο Κλάους δεν πίεσε την αντίπαλη άμυνα και δεν κατάφερε να βρίσκεται μέσα στις φάσεις του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό της, με τον Μπίσεσβαρ να χάνει μοναδική ευκαιρία όταν μετά από επιθετική προσπάθεια του Κάμπος, ο Ολλανδός βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς και κάτω από πίεση δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Δεν ήταν τόσο εύκολη φάση πάντως.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει κι άλλο με τον Λέοβατς να παίρνει τη θέση του πολύ καλού Δεληγιαννίδη. Ο Μπίσεσβαρ βρήκε το κεφάλι του Βαρέλα στο 66ο λεπτό και αυτός με γυριστή κεφαλιά υποχρέωσε τον Ζίβκοβιτς σε μια πολύ δύσκολη απόκρουση. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεσή του μέχρι το 75ο λεπτό, όπου έδειξε κάποια σημεία κόπωσης στο κέντρο του. Αν και ο Πρίγιοβιτς πήρε τη θέση του Κλάους η ομάδα δεν κατάφερε να τον  τροφοδοτήσει ιδιαίτερα, χωρίς ωστόσο να μην προσπαθεί να βρίσκεται μέσα στις φάσεις όπως και ο Μυστακίδης που εισήλθε στο 75ο λεπτό στη θέση του κινητικότατου Κάμπος.

Οι Ξανθιώτες βρήκαν χώρους για ένα πεντάλεπτο χωρίς ωστόσο να βγάλουν οργανωμένη επίθεση, παρά αντεπιθέσεις χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα το Γλύκο. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 91ο λεπτό όταν, μετά από σέντρα, ο Πρίγιοβιτς γύρισε με ωραίο τρόπο στον Μυστακίδη και ο τελευταίος με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ είχε τη δυντότητα να πάρει το ματς, αν και έπαιξε με πολλές αλλαγές, αλλά τα μέτρια τελειώματα των Κλάους, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδη δεν έδωσαν τον επιθυμητό γκολ. Επίσης ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει καλές προυποθέσεις στα πολλά κόρνερ που κέρδισε στο δεύτερο ημίχρονο. Το θετικό του αγώνα είναι ότι δεν τραυματίστηκε κάποιος παίκτης και ότι πάλι η ομάδα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, ανεξαρτήτως σχηματισμού και προσώπων.

Τέλος, δυο λόγια για τη διαιτησία που δεν ξεχνάμε τη φάση για κόκκινη και όχι κίτρινη στο φάουλ στον Κλάους στο κόρνερ,στο 94ο λεπτό που ο Λισγάρας παίρνει αγκαλιά και ρίχνει τον Πρίγιοβιτς εντός περιοχής αλλά και τα πόσα -ύπουλα- χτυπήματα και τραβήγματα παιχτών της Ξάνθης, ειδικά στον Μπίσεσβαρ, που έμεναν ατιμώρητα. Γενικά, δεν μας έπαιξε στα ίσα.

---------------------------------------------------

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα.

Έναρξη αγώνα.

5ο λεπτό: Αναγνωριστικό 5 λεπτο για τις δυο ομάδες. Ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία του λαού του ΠΑΟΚ.

8ο λεπτό: Γύρισμα με ψαλιδάκι από τον Κίτσιου, ο Δεληγιαννίδης δεν κατάφερε από πολύ καλή θέση να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Καλός συνδυασμός στην αρχή της φάσης από Κάμπος-Κίτσιου.

11ο λεπτό: Καλή φάση για την Ξάνθη με το σουτ του Ντε λούκας να φεύγει ψηλά.

13ο λεπτό: Πολύ έξυπνη κάθετη από τον Τσίμιροτ στον Κλάους, αλλά ο τελευταίος δεν κάνει σωστό κοντρόλ.

20ο λεπτό: Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει πάρει τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθεί να πιέσει ψηλά. 

23ο λεπτό: Ανεβάζει καλά μπάλα η ομάδα μας από τη δεξιά πλευρά.

26ο λεπτό: Κόρνερ για την Ξάνθη πέρασε ανεκμετάλλευτο.

28ο λεπτό: Μακρινό σουτ του Μπίσεσβαρ, πέρασε αρκετά ψηλά.

30ο λεπτό: Πολύ καλή κόντρα για τον ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ να βγάζει ασσίστ στον Κάμπος αλλά ο τελευταίος δε γύρισε καλά την μπάλα.

34ο λεπτό:Φάουλ σε καλή θέση για την Ξάνθη. Μπλοκάρει ο Γλύκος.

35ο λεπτό: Στη συνέχεια της φάσης ο ΠΑΟΚ βγήκε γρήγορα, ο Χαρίσης έβγαλε σέντρα, ο Κάμπος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ. Έχει ανοίξει ο ρυθμός του ματς. Στην αρχή της φάσης ο Δεληγιαννίδης έβγαλε πολύ ωραία πάσα για τον Χαρίση. 

39ο λεπτό: Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Κλάους. Ο Κάμπος πιέζει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, η μπάλα φτάνει στα πόδια του Κλάους ο οποίος δεν καταφέρνει να νικήσει τον τερματοφύλακα μετά από πλασέ.

44ο λεπτό: Το παιχνίδι έχει γίνει σκληρό τα τελευταία λεπτά.

Λήξη ημιχρόνου.

 

 

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

48ο λεπτό: Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο.

52ο λεπτό: Ο Μπίσεσβαρ δεν καταφέρνει να σκοράρει ενώ τον κόβει ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

54ο λεπτό: Κίτρινη στον Δεληγιαννίδη.

57ο λεπτό: Λέοβατς στη θέση του Δεληγιαννίδη.

58ο λεπτό: Μακρινό σουτ του Χαρίση, η μπάλα άουτ.

59ο λεπτό:Κίτρινη στον Μπαξεβανίδη για φάουλ στον Κλάους.

61ο λεπτό:Πρίγιοβιτς στη θέση του Αθαναδιάδη.

63ο λεπτό:Κίτρινη και στον Τσίμιροτ.

66ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία μετά από κεφαλιά του Βαρέλα και απόκρουση του Ζίβκοβιτς.

70ο λεπτό: Ο ΠΑΟΚ ασκεί μεγάλη πίεση στα τελευταία λεπτά. Το γκολ μόνο του λείπει.

75ο λεπτό: Επινίνδυνη φάση για την Ξάνθη, ο Λέοβατς γυρνάει στον Γλύκο. Στην αρχή της φάσης δε δίνεται καθαρό φάουλ στον Κάμπος.

76ο λεπτό: Μυστακίδης στη θέση του Κάμπος.

83ο λεπτό: Το παιχνίδι είναι πάνω κάτω τα τελευταία λεπτά. 

84ο λεπτό: Κίτρινη στον Μεχία.

85ο λεπτό: Φάουλ σε καλή θέση για τον ΠΑΟΚ. Σέντρα του Μπίσεσβαρ, κεφαλιά του Μυστακίδη η μπάλα άουτ.

88ο λεπτό: Κίτρινη στον Μπίσεσβαρ για θέατρο για πέναλτυ.

90ο λεπτό: 4 λεπτά καθυστερήσεων.

91ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία με τον Μυστακίδη με γυριστό σουτ να στέλνει τη μπάλα ψηλά.

Λήξη αγώνα.

  

................................................................................................................................................................................

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο,Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης, Κίτσιου, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Αθανασιάδης

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Λέοβατς, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς, Μυστακίδης, Σάκχοφ,Πούγγουρας

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές, Σολτάνι, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Σίλα, Λισγάρας, Καμαρά.

Στον πάγκο για την Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Μεχία, Ράνος, Λάζιτς,Πιτσέλι

 

Το pregame του αγώνα...

16:45 Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην πόλη της Ξάνθης με τον κόσμο του δικεφάλου όμως να δίνει βροντερό παρόν. Η προσέλευση είναι μεγάλη και αναμένεται συνέχεια.

16:50 Οι ομάδες βρίσκονται εδώ και ώρα στον αγωνιστικό χώρο για το ζέσταμα.

 

16:55 Τελειώνει σιγά σιγά το ζέσταμα των δύο ομάδων και οι παίκτες παίρνουν το δρόμο για τα αποδυτήρια.

17:05  Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με tweet υπενθυμίζει για την επανεμφάνιση των Κάμπος-Κλάους, μετά τον τραυματισμό του πρώτου και την τιμωρία του δευτέρου, στην βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

17:10 Όλα έτοιμα για την έναρξη του αγώνα.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ και σε γράφημα:

Διαβάστε ακόμη...