"Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες" (vid)

 O Βλάνταν Ίβιτς μίλησε μετά την δήλωση του μεγαλομετόχου της ομάδας, που τον έχρισε προπονητή του Δικεφάλου και για την νέα αγωνιστική περίοδο..
"Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες" (vid)

 Αναλυτικά τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα playoffs και την παραμονή του στο τιμόνι του Δικεφάλου : "Δεν σκεφτόμουν καθόλου το μέλλον το δικό μου, αυτές τις μέρες. Σκεφτόμουν την ομάδα, να πετύχουμε το στόχο μας, να προετοιμάσω την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται. Αυτό είχα στο μυαλό μου. Δουλέψαμε όλοι πολύ σκληρά και στο τέλος το καταφέραμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, έδωσαν το 100%, και στους συνεργάτες μου, και σε όλους τους ανθρώπους, που ήταν δίπλα μας. Αυτή η επιτυχία δίνει δύναμη σε όλους μας".

Για την θετική ψυχολογία που προσέδωσε στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ: "Οι παίκτες χρειάζονται στήριξη, θέλουν την αλήθεια και σκληρή δουλειά. Και στήριξη στα δύσκολα. Αυτό είναι το πρώτο που κάναμε. Όταν ήρθα πριν 2,5 – 3 μήνες θυμάμαι ότι η ομάδα δεν ήταν καλά ψυχολογικά. Το πρώτο, ήταν να προσπαθήσω να τους ανεβάσω. Να πιστέψουν στον εαυτό τους, ότι δεν είναι τυχαία εδώ, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δούλεψαν σκληρά, είχαν απίστευτη θέληση, για ακόμη μια φορά, μπράβο τους".

Για την καθοριστική επέμβαση του Γλύκου : "Δεν μπορώ να απαντήσω σ΄ αυτό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι καθόλου εύκολο. Δυσκολίες υπάρχουν. Και για τους παίκτες, και για τους προπονητές. Εκεί που ήμασταν εμείς, δεν ήταν εύκολο. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου, στους παίκτες σου, στον τερματοφύλακα".

Για το αν αισθάνεται έτοιμος για το χτίσιμο της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν : "Φυσικά και είμαι έτοιμος. Διακοπές για μένα δεν υπάρχουν. Ξέρω τι δουλειά έχω μπροστά μου. Εμείς ξεκινάμε από αύριο να δουλέψουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να ετοιμάζουμε τον καινούριο ΠΑΟΚ".

Για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς : "Δεν έχω τη φιλοσοφία, ότι πρέπει να αλλάξει όλη η ομάδα. Σίγουρα κάποιοι θα έρθουν, κάποιοι θα φύγουν. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι ακόμη, δεν έχω σκεφτεί το αύριο. Από αύριο θα ξεκινήσουμε. Θα βγάλουμε προγραμματισμό. Ο πρόεδρος, ο κ. Μίχελ, δουλεύει ασταμάτητα, ψάχνει, ταξιδεύει. Έχει αρκετά πράγματα να μου παρουσιάσει. Κι εγώ από εδώ και πέρα θα ψάξω να βοηθήσω και τον ίδιο, γι΄ αυτό που θέλουμε, για το πως πρέπει να παίξει η ομάδα, να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες. Στο κεφάλι μου έχω κάποια πράγματα, που θέλω να αλλάξω, κάποιες θέσεις, που χρειαζόμασταν παίκτες. Οι περισσότεροι από τους παίκτες, που έχουμε, θα μείνουν".

Για το τι προσδοκά από τον κόσμο του ΠΑΟΚ : "Όπως σήμερα και στο παρελθόν, περιμένουμε στήριξη. Ακόμη κι όταν έχει δυσκολίες. Έτσι στηρίζεται η ομάδα. Υπάρχουν ομάδες που δεν ξεκινούν καλά, αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα. Καμιά ομάδα δεν μπορεί να έχει άνοδο από την αρχή και να τερματίζει εκεί. Στις δυσκολίες, που πάντα υπάρχουν, χρειάζεται η ομάδα στήριξη".

Για την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να προσδώσει στην ομάδα : "Δεν μπορούμε να περιμένουμε να κάνουν άμυνα μόνο οι αμυντικοί, και επίθεση μόνο οι επιθετικοί. Εγώ ξέρω τι θέλω, το έχω στο μυαλό μου, αυτό θα προσπαθήσω να κάνουμε από την πρώτη μέρα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος, που εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθεί πολύ να ανέβει επίπεδο. Όλοι πριν από μένα έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Εγώ με τους συνεργάτες μου θα προσπαθήσουμε να δώσουμε αυτό που νομίζουμε ότι χρειάζεται η ομάδα. Καταλαβαίνουμε σε ποια ομάδα είμαστε και τι ζητάει ο κόσμος".

Για τα λίγα γκολ που έχουν σημειώσει οι μέσοι του ΠΑΟΚ : "Οι περισσότεροι είναι μεσοαμυντικοί. Είναι ένα κομμάτι που χρειάζεται βελτίωση στην ομάδα"

Για την συνταγή της επιτυχίας στη διαδικασία των playoffs : "Αλλάξαμε το σύστημα, παίξαμε με 4 πίσω. Η τακτική μου ήταν διαφορετική από του κ. Τούντορ. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, γιατί αυτός ξεκίνησε τη δουλειά και έχει ένα μερίδιο στην επιτυχία".

Για τις συζητήσεις του με τον  Ιβάν Σαββίδη για το μεταγραφικό σχεδιασμό : "Ο μεγαλομέτοχος έχει δείξει στο παρελθόν ότι στη μεταγραφική περίοδο, δεν έχει πρόβλημα να πάρει ότι χρειάζεται η ομάδα. Δεν κάναμε καμιά κουβέντα για το αύριο, γιατί περιμέναμε το παιχνίδι. Οι συνεργάτες μου δουλεύουν μαζί μου από την πρώτη στιγμή που ήρθα, και προσπάθησαν στις ακαδημίες κι εδώ, να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για να πετύχει ο ΠΑΟΚ. Μαζί τους θα μιλήσω, θα κάνουμε τα σχέδιά μας".

Για τα συναισθήματα που τον διακατέχουν : "Είναι μία βραδιά χαράς, δεν υπάρχει άγχος. Δουλεύουμε, ξέρουμε τι θέλουμε, ευτυχώς πετύχαμε. Θα μπορούσαμε και να μην πετύχουμε... Αλλά όταν ξέρεις τι θέλεις, δουλεύεις και προσπαθείς".

Διαβάστε ακόμη...