Πανιώνιος-ΠΑΟΚ: Πράξη 5η

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο για την 3η αγωνιστική των Play Offs της Super League,
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ: Πράξη 5η

το paokfc.gr κάνει θυμάται τις τέσσερις αναμετρήσεις των δύο ομάδων τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League, όσο και στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1

Η πρώτη φετινή συνάντηση των δύο ομάδων ήταν τον Δεκέμβριο στην Τούμπα. Ο Πανιώνιος ερχόταν....φορτσάτος έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αλλά έπεσε πάνω στο καλό διάστημα του Δικεφάλου, ο οποίος μετά από μία δύσκολη περίοδο είχε βρει ρυθμό και προερχόταν από δύο συνεχόμενες νίκες.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο θέλοντας να επιβάλλει τον ρυθμό του και τα κατάφερε παίρνοντας μάλιστα το προβάδισμα μόλις στο 11′ με τον Μακ . Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά του και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 46′ ο Οικονόμου με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για τους Κυανέρυθρους. Ο Τούντορ αντέδρασε άμεσα, γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, πέρασε στον γήπεδο τους Κωνσταντινίδη και Σάμπο , οι οποίοι άλλαξαν την εικόνα του αγώνα, με τον πρώτο, μάλιστα, να είναι αυτός που βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Τζαβέλλα , μέσα στην περιοχή για το νικητήριο γκολ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος , Μαλεζάς , Τζαβέλλας , Βίτορ (60′ Kωνσταντινίδης), Γκολάσα (46′ Κάτσε ), Τζιόλης , Λέοβατς , Ροντρίγκες , Μακ , Πέλκας (55′), Αθανασιάδης .

Πανιώνιος: Διούδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Αργυρόπουλος, Μασούρας (74′ Καθάριος), Μπουμάλ, Σιώπης, Κόρμπος (83′ Βιγιάλμπα), Καραμάνος (55′ Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ.

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-1

Κάτι λιγότερο από δύο μήνες μετά οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν. Η κληρωτίδα έφερε τους Κυανέρυθρους στον δρόμο του Δικεφάλου στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην Νέα Σμύρνη. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στην πρώτη του τελική με τον Πέλκα να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ, το οποίο βρήκε λίγο στην πλάτη του Χατζηισαΐα και ξεγέλασε τον Διούδη. Ο Πανιώνιος απάντησε στο 34′ στην πρώτη του ολοκληρωμένη επίθεση, με τον Μασούρα να πιάνει μία εξαιρετική κεφαλιά και να ισοφαρίζει. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν, ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, αλλά το γκολ δεν ήρθε και το 1-1 άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς της Τούμπας.

Πανιώνιος: Διούδης, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (Χαλκιαδάκης 80′), Μπαργκάν (Τζανδάρης 68′), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ (Καραμάνος 58′)

ΠΑΟΚ: Βελλίδης , Σκόνδρας , Κόστα, Τζαβέλλας , Κοροβέσης , Τσίμιροτ , Τζιόλης , Μακ ( Ζάιρο 56′) , Πέλκας ( Σάμπο 91′), Ροντρίγκες ( Μυστακίδης 82′), Αθανασιάδης

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 0-0

Οι αντιξοότητες για τον ΠΑΟΚ ήταν πολλές. Τα συνεχόμενα παιχνίδια, οι πολλοί τραυματισμοί και το άγχος για διάκριση στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν όλα όσα έπρεπε να ξεπεράσει ο Δικέφαλος για να σφραγίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού. Πρόσωπο του αγώνα ο Χατζηισαΐας , ο οποίος άλλαξε στρατόπεδο εν μέσω της σειράς των αγώνων και τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του.

Οι παίκτες του του ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι, πάτησαν στο προβάδισμα του πρώτου αγώνα και με καθαρό μυαλό διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά και με επιθετικούς προσανατολισμούς, αλλά η άμυνα του Δικεφάλου δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Βελλίδη . Στην ανάπαυλα ο Τούντορ έκανε την ομάδα πιο γρήγορη και πιεστική βάζοντας Κάτσε και Γκολάσα στο κέντρο. Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία και δημιούργησε καλές ευκαιρίες με τους Πέλκα , Μακ και Σκόνδρα , αλλά το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

ΠΑΟΚ: Βελλίδης , Κίτσιου , Βίτορ , Χατζηισαΐας , Σκόνδρας , Τζιόλης ( Κάτσε 46′), Τσίμιροτ , Πέλκας , Αθανασιάδης ( Γκολάσα 46′), Μπερμπάτοφ , Μακ

Πανιώνιος: Διούδης, Οικονόμου (Τασουλής 84′) , Κόρμπος, Ρισβάνης, Βλάχος, Σιώπης, Τζανδάρης (Καθάριος 80′), Μασούρας (Μπαργκάν 61′), Μπακασέτας, Καραμάνος, Ανσαριφάρντ

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 3-1

Το παιχνίδι στην Νέα Σμύρνη ήταν κομβικό και για τις δύο ομάδες, που προσπαθούσαν να σφραγίσουν την παρουσία τους στα Play Offs της Super League. Αυτός που κατάφερε να χαμογελάσει στο τέλος ήταν ο Πανιώνιος. Ο ΠΑΟΚ με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε πάθος και πλάνο στο γήπεδο, αλλά οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να εκμεταλλευτούν τόσο την δική τους μπασκετική ευστοχία, όσο και την αστοχία των παικτών του Δικεφάλου για να πανηγυρίσουν μία ιστορική νίκη, με την οποία ουσιαστικά επέστρεψαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πρώτο μέρος δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις και μεγάλες φάσεις αλλά οι Κυανέρυθροι κατάφεραν να αξιοποιήσουν την καλύτερη στιγμή τους και να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Μπακασέτα στο 39′. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, ισοφάρισε με τον Τζιόλη και πίεσε για την νίκη. Ο Μπακασέτας ξαναχτύπησε στην κόντρα, ο Κοροβέσης σημάδεψε το δοκάρι και ο Ανσαριφάρντ με ατομική ενέργεια κλείδωσε την νίκη για τους γηπεδούχους.

Πανιώνιος: Διούδης, Τασουλής, Κόρμπος, Οικονόμου, Σιώπης, Πατσατζόγλου, Βλάχος, Καραμάνος (90'+1′ Αργυρόπουλος), Μασούρας (87′ Χαλκιαδάκης), Καθάριος (66′ Ανσαριφάρντ) και Μπακασέτας

ΠΑΟΚ: Βελλίδης , Κίτσιου , Βίτορ , Τζαβέλλας , Λέοβατς , Τζιόλης , Χαρίσης (46′ Ροντρίγκες ), Κάτσε (89′ Αντόνις ), Κοροβέσης (75′ Γκολάσα ), Πέλκας και Αθανασιάδης

Διαβάστε ακόμη...