Τσάμπα ήττα στον Ταύρο το μακρινό 1971

Σεζόν 1970-71, ο ΠΑΟΚ με τον Λες Σάνον στον πάγκο του ταξίδεψε σαν σήμερα στις 2/5/1971 στον Ταύρο, για να αντιμετωπίσει τον Φωστήρα σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής.
Τσάμπα ήττα στον Ταύρο το μακρινό 1971
Photo Credits: @aspromavresistories.blogspot.com

Βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε, η ομάδα είχε στραμμένη την προσοχή της στο κύπελλο (έφτασε ως τον τελικό) και σε ένα πολύ κακό παιχνίδι έφυγε από την Αθήνα γνωρίζοντας την ήττα με 1-0.

Οι παίκτες μας είχαν τις ευκαιρίες στο πρώτο μισό του αγώνα να προηγηθούν, χωρίς να τα καταφέρουν καθώς αποδείχτηκαν νευρικοί και άστοχοι στην τελική ενέργεια. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο το γήπεδο έγερνε προς την περιοχή του Φωστήρα, χωρίς όμως η μπάλα να βρεθεί στα δίχτυα του Αρβανίτη. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Τερζανίδης βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Αρβανίτη, το πλασέ του μέσου του Δικεφάλου δεν ήταν καλό και ο τερματοφύλακας μπλόκαρε (αρχική photo).

Ακολούθησαν και άλλες καλές φάσεις, το ημίχρονο έληξε 0-0 και στο 58' ο Ρεμούνδος σημείωσε το γκολ που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους! Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Φωστήρας οπισθοχώρησε και κράτησε το 1-0, σκορ πολύτιμο στην προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό! 

Ο ΠΑΟΚ στις δύο σεζόν που ακολούθησαν (1971-1972 και 1972-1973), παρά το γεγονός ότι είχε ομαδάρα, στον Ταύρο δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα, χάνοντας με 1-0 και στα δύο παιχνίδια! Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είχε αποδοθεί στον Φωστήρα το προσωνύμιο "ο Φονέας των Γιγάντων"!  

Oι συνθέσεις:

Φωστήρας: Αρβανίτης, Ρέλλης, Μακρής, Κατάνιας, Νάτσης, Αβαγιανέλλης, Λάζος, Δεϊμέζης, Πανόπουλος, Συρανίδης, Ρεμούνδος

ΠΑΟΚ: Χατηιωάννου, Μακρής, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Χατζηαντωνίου, Τερζανίδης, Σαράφης. Λάζος, Ασλανίδης (75' Κοντογιώργος), Ματζουράκης (57' Σταυρίδης), Παρίδης

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 68 βαθμούς, 38-32 τέρματα, 12 νίκες -10 ισοπαλίες - 12 ήττες, έχοντας στον πάγκο του στα πρώτα 14 ματς τον Χόρβατ, σε 5 τον Γιώργο Χασιώτη για να έρθει στη συνέχεια ο Λες Σάνον (15 παιχνίδια αλλά τρεις συνεχόμενες σεζόν στα χρόνια που ακολούθησαν!)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...