Προπόνηση μέχρι τελικής πτώσης…

Στο πλάνο του Ίγκορ Τούντορ και των συνεργατών του για τις 12 μέρες του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, η σημερινή ημερομηνία ήταν κυκλωμένη εδώ και καιρό.
Προπόνηση μέχρι τελικής πτώσης…

Ως μια από τις πλέον σημαντικές, άρα και δύσκολες για τους ποδοσφαιριστές, της παραμονής του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Μετά, λοιπόν, το πρωινό ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα ενδυνάμωσης του Πάολο Αρτίκο , τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο Ίγκορ Τούντορ στην απογευματινή προπόνηση. Οι παίκτες του Δικεφάλου δούλεψαν στα... κόκκινα για περισσότερα από 90′ με το ρυθμό και τους σφυγμούς ν' ανεβαίνουν στα όρια και το σύνθημα του τεχνικού τιμ να είναι «όταν τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, δεν τα παρατάμε.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ζέσταμα με μπάλα, παιχνίδια κυκλοφορίας σε μισό γήπεδο με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να δίνει συνεχώς οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να κινούνται οι παίκτες και παιχνίδια κατοχής σε μικρό χώρο υπό το καθεστώς συνεχούς πίεσης.

Το τελευταίο μέρος της προπόνησης ήταν αφιερωμένο στη φυσική κατάσταση και στην αντοχή με intervals και πολύ τρέξιμο. «Δεν ξέρω καμία ομάδα να τρέχει πολύ την Κυριακή στον αγώνα αν δεν έχει τρέξει πολύ στην προπόνηση, μαγικά δεν γίνονται», όπως είπε στους παίκτες του ο Ίγκορ Τούντορ .

Ο Κροάτης προπονητής μέσα από τις μικρές λεπτομέρειες ακόμα και στις καθημερινές συνήθειες της ομάδας προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του πως το σύνολο είναι πάνω από οποιοδήποτε πρόσωπο και κανείς δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί από την ομάδα.

Μετά τη σημερινή προπονητική κορύφωση της πρώτης εβδομάδας της προετοιμασίας, ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί το πρωί του Σαββάτου στις 10:00 (τοπική ώρα) και στις 18:00, στο πρώτο του φιλικό για τη σεζόν 2015-16, θα αντιμετωπίσει την Κοτ Αζούρ, ομάδα που αποτελείται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του ολλανδικού και βελγικού πρωταθλήματος που έχουν μείνει ελεύθεροι.

Διαβάστε ακόμη...