Επιθετικές κινήσεις και τοποθετήσεις

Το πιο δύσκολο κομμάτι στην αφετηρία της σεζόν είναι η μετάδοση της αγωνιστικής φιλοσοφίας του Ίγκορ Τούντορ στους ποδοσφαιριστές. Για το λόγο αυτό ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει ρίξει μεγάλο βάρος στον τομέα της τακτικής.
Επιθετικές κινήσεις και τοποθετήσεις

Το πρόγραμμα της προπόνησης της Τρίτης (30.06), λοιπόν, επικεντρώθηκε στον τρόπο που πρέπει να κινείται η ομάδα μέσα στο γήπεδο προκειμένου να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για γκολ.

Μέσα από ασκήσεις που περιείχαν κυκλοφορία της μπάλας και μεταβάσεις από άμυνα σε επίθεση, αλλά μέσα από μίνι δίτερμα, το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ προσπάθησε να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και τις τοποθετήσεις τους μέσα στο γήπεδο.

Ο Τούντορ γνωρίζει πως τα νέα στοιχεία που θέλει να εφαρμόσει στον ΠΑΟΚ θα περάσουν σταδιακά μέσα από την καθημερινή δουλειά και γι αυτό επιμένει κι επαναλαμβάνει τις τακτικές του απαιτήσεις σε κάθε ευκαιρία. Ο τεχνικός του Δικεφάλου και οι συνεργάτες του, μάλιστα, είναι ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση και τη διάθεση των ποδοσφαιριστών σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις.

Το νέο πρόσωπο της ημέρας ήταν ο Λούκας Πέρεθ, ο οποίος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε προπονήσεις. Ο Ισπανός ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα προσαρμογής και το πρωί της Τετάρτης θα υποβληθεί σε ιατρικό κι εργομετρικό έλεγχο. Πρόγραμμα αποθεραπείας συνέχισε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης .

Το πρωί της Τρίτης πέρασε από εργομετρικά το δεύτερο και τελευταίο γκρουπ ποδοσφαιριστών και οι υπόλοιποι έκαναν προπόνηση φυσικής κατάστασης κι εκρηκτικότητας υπό τις οδηγίες του Πάολο Αρτίκο.

Την Τετάρτη (01.07) το πρωί ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών θα κάνει έξτρα προπόνηση στην Τούμπα, ενώ στις 18:00 θα γυμναστεί όλη η ομάδα πάλι στο γήπεδο της Τούμπας και στη συνέχεια ο Ίγκορ Τούντορ θ' ανακοινώσει τους παίκτες που το πρωί της Πέμπτης (02.07) θ' αναχωρήσουν για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Παρόντες στην προπόνηση που έγινε κάτω από χειμωνιάτικες συνθήκες ήταν ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης καθώς και ο Αθλητικός Διευθυντής του Δικεφάλου, Φρανκ Άρνεσεν .

Διαβάστε ακόμη...