Πατάει "γκάζι" για Μανιάτη!

Γερό μπάσιμο για τον Γιάννη Μανιάτη κάνει ο ΠΑΟΚ! Βερόν-Αραμπατζής και 400.000 ευρώ για τον διεθνή Έλληνα αμυντικό
Πατάει "γκάζι" για Μανιάτη!
Αυτό τουλάχιστον διαβάσαμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΣΠΟΡ του Βορρά.

Όπως αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο, ο "Δικέφαλος" έκανε γερό μπάσιμο για την απόκτηση του Έλληνα διεθνούς δεξιού μπακ.

Ο αμυντικός του Πανιωνίου είναι φυσικά από τους καλύτερος, αν όχι ότι καλύτερο υπάρχει ανάμεσα στου Έλληνες που αγωνίζονται στην θέση του και αν η ομάδα μας καταφέρει να πετύχει μία τέτοια μεταγραφή σίγουρα θα ενισχυθεί σημαντικά.

Ωστόσο δεν φαίνεται να είναι διατεθιμένος ο "Δικεφάλος" να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Tα ΣΠΟΡ του Βορρά αναφέρουν τα εξής:

"Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ, όπως έχουμε αποκαλύψει σε προηγούμενες ημέρες, έχουν κάνει την σχετική προεργασία για τον Μανιάτη.
Προέχει όμως, όπως έχουμε αναφέρει κατά επανάληψη η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον νέο προπονητή που θα αναλάβει τις τύχες του ΠΑΟΚ και αμέσως μετά θα «τρέξουν» τα βασικά μεταγραφικά θέματα που αφορούν την ομάδα. Ο Γιάννης Μανιάτης διεθνής με την Εθνική Ελπίδων (συμμετείχε και στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας στην Ελβετία επί 12 ημέρες) που έκανε φέτος μία εξαιρετική σεζόν με τον Πανιώνιο, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του ΠΑΟΚ.

Ο Μανιάτης που αγωνίζεται σε όλη την δεξιά πλευρά, μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει τόσο στην άμυνα όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, καθώς είναι ταχύτατος και δημιουργικός. Αρκετοί θεωρούν πως αυτή την χρονική περίοδο είναι το καλύτερο δεξί μπάκ – χάφ στην Ελλάδα. Τα ΣΠΟΡ είχαν αναφέρει προ ημερών, πως ο Πανιώνιος προτίθεται να ζητήσει λιγότερα χρήματα για τον Μανιάτη, αρκεί να πάρει τα κατάλληλα έμψυχα ανταλλάγματα. Θυμίζουμε πως λίγο μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ είχε προσεγγίσει τον Τσακίρη για τον Μανιάτη. Πιο συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος  της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας είχε κάνει τις επαφές.

Όμως ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου τότε, είχε αξιώσει ένα ποσό που άγγιζε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Το ποσό, κρίθηκε απαγορευτικό για τον ΠΑΟΚ και οι συζητήσεις σταμάτησαν. Η οικονομική κρίση όμως που ταλαιπωρεί όλες τις ομάδες, άλλαξε και την στάση του επίσημου Πανιωνίου.

Ο ΠΑΟΚ επανήλθε για τον Μανιάτη πριν από λίγες ημέρες. Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες καλύπτει την ομάδα της Νέας Σμύρνης τόσο σε έμψυχα ανταλλάγματα όσο και στο οικονομικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να δώσει δύο παίκτες στον Πανιώνιο. Τον Αραμπατζή και τον Βερόν. Και οι δύο έχουν συμβόλαια με τον ΠΑΟΚ και θα γίνουν συζητήσεις μαζί τους για το θέμα. Ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει μία ανανέωση στο ρόστερ του και θέλει να φέρει στην Τούμπα τον Μανιάτη που έχει όλα τα βασικά στοιχεία για να πετύχει.

Το συμβόλαιο του Μανιάτη με τον Πανιώνιο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2013, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους Ζαγοράκη και Βρύζα να προχωρήσουν στις κατάλληλες κινήσεις για την απόκτηση του νεαρού και ικανότατου ποδοσφαιριστή.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Σε βάθος χρόνου


Οι συζητήσεις που έγιναν πριν από λίγες ημέρες ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ και τους επιτελείς του Πανιωνίου, επικεντρώθηκαν και στον οικονομικό τομέα. Ο Πανιώνιος δείχνει διατεθειμένος να συζητήσει το θέμα, καθώς εκτός από τους δύο παίκτες που δίνει ο ΠΑΟΚ, προσφέρει και ένα ποσό που αγγίζει τις 400.000 ευρώ.

Το ποσό όμως αυτό δεν θα δοθεί «κάς» στην διοίκηση του Πανιωνίου. Έχει γίνει μία συζήτηση προκειμένου να δοθούν τα χρήματα (εφόσον επιτευχθεί τελικά η πολυπόθητη συμφωνία) σε βάθος χρόνου.

Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο θέμα της αποπληρωμής, ενώ και ο Πανιώνιος θα πάρει μετά από μερικούς μήνες τα χρήματά του. Συν το γεγονός ότι θα εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του δύο καλούς παίκτες, τον Αραμπατζή και τον Βερόν. Με λίγα λόγια από αυτή την συμφωνία και οι δύο πλευρές θα βγουν ωφελημένες. Απομένει να προχωρήσουν οι επαφές, αλλά την τελική απόφαση θα την λάβει ο νέος προπονητής σε συνεργασία με τους Βρύζα και Ζαγοράκη, που έχουν κάνει τη σχετική προεργασία για τον 24χρονο διεθνή άσο.


Ενδιαφέρον
Του Ολυμπιακού

Για τον Γιάννη Μανιάτη εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτησή του και ο Ολυμπιακός σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες. Ωστόσο η κατάσταση στους ερυθρόλευκους είναι περίπλοκη, καθώς η έναρξη της προετοιμασίας μετατέθηκε για μία εβδομάδα εξαιτίας των διοικητικών εξελίξεων. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αξιοποιήσει τα ατού που έχει υπέρ του και τα έχουμε αναλύσει, για να αποκτήσει τον Μανιάτη"

Διαβάστε ακόμη...