Ο αμετανόητος ροκέρ Μπερέτα

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον... ροκέρ Μάριο Μπερέτα
Ο αμετανόητος ροκέρ Μπερέτα

"Αθεράπευτος θιασώτης της ροκ μουσικής και ιδιαίτερα του Μπρους Σπρίνγκστιν δηλώνει ο Μάριο Μπερέτα, ο οποίος βρίσκεται μία ανάσα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ.

Το παρακάτω κείμενο είναι από το sport24.gr

Ο 50χρονος τεχνικός την εποχή που καθοδηγούσε τη Λέτσε 2008/09 αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "sportweek" το μεγάλο πάθος του, εκτός αθλητισμού.

Φαν του Μπρους Σπρίνγκστιν

"Η αγάπη μου για τη μουσική άρχισε σε μία συναυλία του Μπρους Σπρίνγκστιν στις 21 Ιουνίου 1985 στο 'Σαν Σίρο'. Από τότε έχω πάει σε πέντε συναυλίες. Αγαπώ υπερβολικά την ροκ μουσική και θα ήθελα και οι δύο γιοι μου να ασχολούνται με τους ίδιους ήχους.

Είναι δύσκολο όμως αυτό γιατί η σύζυγος μου προτιμάει την μουσική του '80 με μπάντες όπως οι Duran Duran και Depeche Mode. Προσωπικά μένω μακριά από τέτοιου είδους ακούσματα".

Η συλλογή με τους δίσκους βινυλίου

Ο πρώην τεχνικός της Κιέβο παραδέχθηκε πως πλέον κυκλοφορεί με το iPod ανά χείρας δίχως ωστόσο να αποχωρίζεται τους αγαπημένους του δίσκους βινυλίου.

"Πλέον ακούω μουσική από το iPod μου, όμως στο σπίτι μου στο Μπρουγκέριο έχω 450 δίσκους. Οι γιοι μου όμως παίζουν με τη βελόνα του πικάπ με συνέπεια να δημιουργείται πρόβλημα".

Μία εβδομάδα στο πλευρό του Μουρίνιο

Ο Μπερέτα εκτός από το πάθος για τη ροκ μουσική δεν κρύβει την εκτίμηση του για τον Ζοζέ Μουρίνιο. Μάλιστα τον Μάιο του 2009 παρακολούθησε στο Απιάνο Τζεντίλε (προπονητική κέντρο της Ίντερ) για μία εβδομάδα τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζει και εκπονεί τα σχέδια του ο "Special One" πριν από αγώνες για τη Serie A.

Ο Ιταλός προπονητής θαυμάζει απεριόριστα τον πολυδιαφημισμένο συνάδελφο και στην προσπάθεια του να εμπλουτίσει τις προπονητικές του γνώσεις βρέθηκε στο πλευρό του.

Άλλωστε είναι λάτρης του σύγχρονου τρόπου προνήσεων αλλά και της τακτικής σπεύδοντας πάντως να ξεκαθαρίσει πως δεν θα θυσίαζε την σκοπιμότητα στο παιχνίδι της εκάστοτε ομάδας του με σκοπό τα άμεσα αποτελέσματα.

Ο Μπερέτα όταν έγινε... Μπαρνέτα

Ο Μπερέτα θυμήθηκε μία αστεία συνομιλία με τον Ζοζέ Μουρίνιο την εποχή που ο Πορτογάλος δεν τον γνώριζε καλά.

"Μία φορά με προσφώνησε 'Μπαρνέτα'. Έχουμε κουβεντιάσει αρκετές φορές καταλήγοντας να γελάμε. Τον θεωρώ σπουδαίο τεχνικός εκτός των άλλων.

Μιλάει πάντα με ειλικρίνεια, έτσι οι τεχνικοί των μεγάλων συλλόγων όπως είναι λογικό επικεντρώνουν το ενδιαφέρον των media. Έτσι όταν τοποθετείται για πολλά θέματα, ίσως ξεφεύγει σε αρκετές περιπτώσεις. Πάντως αναφέρεται σε πράγματα που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να μιλήσουμε αλλά τελικά δεν το κάνουμε".

Ένταση κατά την έξοδο του Μπερέτα"

Διαβάστε ακόμη...