Esiti Is Here! (vid)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Άντερσον Εσίτι από τη Γάνδη. Ο Νιγηριανός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2023 και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 24.
Esiti Is Here! (vid)

Ο Άντερσον Εσίτι γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1994 στο Γουάρι της Νιγηρίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική Ακαδημία, Μπόμπις Γιουνάιτεντ και το 2012 μεταπήδησε στην Πορτογαλία και την Λεϊσόες.

Εκεί, αφού έπαιξε λίγα παιχνίδια με την δεύτερη ομάδα, πήρε άμεσα προαγωγή κι έκανε 45 συμμετοχές με την ανδρική ομάδα τη σεζόν 2013-14. Τα κατορθώματά του δεν πέρασαν απαρατήρητα και η Εστορίλ με τον Μάριο Μπράνκο ως τεχνικό διευθυντή εκείνη την περίοδο, τον έκανε δικό της. Στη νέα του ομάδα άμεσα βρήκε ρόλο. Παρέμεινε για δύο σεζόν μετρώντας 57 αγώνες. Καθιερώθηκε ως ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ του πρωταθλήματος και κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων στην Ευρώπη.

Η Γάνδη ήταν εκείνη που τον έκανε δικό της, κι όπως αποδείχθηκε πέτυχε… φλέβα χρυσού. Ο Εσίτι αγωνίστηκε για τρεις συνεχόμενες σεζόν με τη βέλγικη ομάδα, φτάνοντας τις 95 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όντας εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών της.

Ο ΠΑΟΚ τον προσέγγισε από τον περασμένο Ιανουάριο και εν τέλει κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Καλώς ήρθες Άντερσον!

Διαβάστε ακόμη...