Ο Πέλκας στην Τούμπα ως το 2021

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Πέλκα ως το 2021.
Ο Πέλκας στην Τούμπα ως το 2021

Ο διεθνής Έλληνας μέσος μένει στο «σπίτι» του ως εξέχων μέλος της ομάδας που υπηρετεί από μικρό παιδί. Η διαδρομή του Πέλκα από τις Ακαδημίες ως τη θέση του αρχηγού του ΠΑΟΚ, δεν ήταν εύκολη.

Το 2012 έκανε το ντεμπούτο του, σκόραρε, είδε τους πάντες να προφέρουν τ' όνομά του, μα δεν ήταν (ακόμα) έτοιμος να σηκώσει το βάρος των πάντα υψηλών προσδοκιών. Γεγονός το οποίο τον όπλισε με δύναμη κι επιμονή ν' αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τους δανεισμούς του σε Απόλλωνα Καλαμαριά, Σετούμπαλ και να επιστρέψει καλύτερος.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, πως ο Πέλκας έφυγε παιδί κι επέστρεψε στην Τούμπα άνδρας με τον χαρακτήρα να υποστηρίξει το ρόλο και το ταλέντο του. Έπειτα από δύο γεμάτες σεζόν, την κλήση του στην Εθνική ομάδα και την επιλογή του ως αρχηγό, ο Δημήτρης Πέλκας θέλει ν' ανεβάσει κι άλλο τον πήχη και θα μείνει στον ΠΑΟΚ ως το 2021 για να βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει την κορυφή.

Αμέσως μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του PAOK TV.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την πρώτη του μέρα στον ΠΑΟΚ: "Είναι τελείως διαφορετικά τα αποδυτήρια, ήμουν 18 χρονών, 18,5, είχαμε το πρώτο ευρωπαϊκό ματς με την Μπνέι Γιεχούντα και είχα πετύχει και το πρώτο μου επίσημο γκολ στο γήπεδο. Πολύ ωραίες στιγμές. Έχω ζήσει πάρα πολύ ωραίες στιγμές, εύχομαι να ζήσω ακόμη περισσότερες και πιο ωραίες και θα κάνω τα πάντα γι' αυτό".

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα σίγουρα να φοράω το περιβραχιόνιο. Θέλει ικανότητα, θέλει να το πιστεύεις, να αγαπάς την ομάδα, αυτούς στην ουσία που σε έκαναν ποδοσφαιριστή. Θα δίνω τα πάντα κάθε μέρα, να προσπαθώ να βελτιώνομαι ώστε όχι μόνο να το φοράω αλλά και να καταφέρω να γίνω ηγέτης μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν στον ΠΑΟΚ: "Σίγουρα είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να σου δείχνουν εμπιστοσύνη, να παίρνεις θετική ενέργεια από όλους. Προσπαθώ κι εγώ από τη δική μου πλευρά να δίνω πραγματικά ότι μπορώ σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση. Κάποιες φορές μπορεί να μην είμαι καλός, μπορεί να υπάρχει μία γκρίνια, αλλά από αυτό μαθαίνεις και βγαίνεις πιο δυνατός, ειδικά στην Τούμπα. Έχω περάσει και κακές στιγμές, εύχομαι να είναι λιγότερες όσο καθίσω στην ομάδα και να είναι περισσότερες οι χαρές, γιατί έφτασε η ώρα πιστεύω και σιγλα σιγά, χρόνο με το χρόνο θα έρχονται όλες οι χαρές, τις οποίες θέλει να δει ο κόσμος κι εμείς οι ίδιοι και πιστεύω μέσα από το σύνολο, μέσα από εδώ από τα αποδυτήρια, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα".

Για το παρόν και το μέλλον του στην ομάδα: "Είναι πραγματικά πολύ ωραίο συναίσθημα το να αγωνίζεσαι σε αυτή την ομάδα και θα προσπαθήσω πραγματικά να ανταποδώσω όλα αυτά τα οποία μου έχει δώσει αυτή η ομάδα".

Δείτε το βίντεο πατώντας ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...