Who is who: Rodrigo Francisco Jesus Rey

Ο Rodrigo Rey φαίνεται ως ο πιο κοντινός στόχος για την θέση του τερματοφύλακα και το paokmania σας τον παρουσιάζει...
Who is who: Rodrigo Francisco Jesus Rey

Το προφίλ

Ο Rodrigo Francisco Jesús Rey, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στην επαρχία του Los Parejes στις 8 Μαρτίου του 1991 και είναι 26 χρονών. Έχει ύψος 1,90cm και αγωνίζεται θέση του πορτιέρε. Σε επαγγελματικό επίπεδο έχει φορέσει τις φανέλες των River Plate, Newell's και Godoy Cruz.

Η ''ακτινογραφία'' του Rey

Ο Rey παρά το ταλέντο του δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα έπρεπε από τις 2 πρώτες του ομάδες. Η μεταγραφή στη Godoy Cruz λειτούργησε ευεργετικά, καθώς ο Rey σχεδόν από την πρώτη μέρα θεωρήθηκε βασικός και αναντικατάστατος κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Μετά από 3 γεμάτες χρονιές στη Godoy, θεωρείτε ίσως ο κορυφαίος τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή στο Αργεντίνικο πρωτάθλημα, ενώ βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους παίκτες που εξετάζονται για την εθνική Αργεντινής. Μάλιστα οι επιβλητικές εμφανίσεις του με τη φανέλα της Godoy, θα χαρίσουν στην άσημη ομάδα της Μεντόσα,το εισιτήριο για την συμμετοχή στο Copa Libertadores

Η καριέρα

Σε μικρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες της τοπικής Αtletico Club de La Parejas, ενώ το 2010 θα μεταγραφεί στην σπουδαία River Plate και σε ηλικία 18 χρονών, θα αποτελέσει τον 3ο τερματοφύλακα της ομάδας του Mπουένος Άιρες. Στην πρώτη ομάδα της River δεν θα καταγράψει κάποια συμμετοχή, ενώ την επόμενη χρονιά θα υποβιβαστεί στην δεύτερη ομάδα για να πάρει χρόνο και εμπειρίες, εκεί όπου θα κάτσει για 2 χρόνια. Φυσικά αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι πως στάθηκε άτυχος, καθώς η ιστορική ομάδα του Νούνιεζ κλήθηκε να αντικαταστήσει τον, για πολλά χρόνια, βασικό και αναντικατάστατο Carizzo, ενώ γνώρισε και τον ταπεινωτικό υποβιβασμό για το μέγεθος της στη 2η κατηγορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, κάτι που δεν της επέτρεψε να πάρει ιδιαίτερα ρίσκα, όπως το να εμπιστευτεί έναν άπειρο και νεαρό τερματοφύλακα για βασικό.

Ο Rodrigo παρ' όλα αυτά είναι απογοητευμένος που δεν αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής και έτσι με την λήξη του συμβολαίου του, θα μεταβεί σαν ελεύθερος στην Newell's Old Boys τον Iούλιο του 2012. Ο Rey είναι και πάλι άτυχος, καθώς δεν θα πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε και θα αγωνιστεί και πάλι σε δεύτερη ομάδα. Αυτή τη φορά δείχνει αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία και έτσι μετά από μία χρονιά στη δεύτερη ομάδα της Newell's, τον Ιούλιο του 2013 θα προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα. Εκεί θα υπολογίζεται σαν τον δεύτερο στη σειρά τερματοφύλακα, αλλά το γεγονός πως είχε μπροστά του τον Nahuel Guzman που θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Αργεντινή, δεν θα δώσει τη δυνατότητα στον Rey, ώστε να καταγράψει κάποια συμμετοχή. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο Guzman τη σεζόν 2013/2014 έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε η Newell's.

Toν Ιούλιο τον 2014 το συμβόλαιο του Rodrigo Rey με την Newell's έληγε και ο 23χρονο τότε παίκτης δεν θα θελήσει να το ανανεώσει. Ο Rey θα δεχτεί την προσφορά της Godoy Cruz, η οποία τον εμπιστεύεται πολύ και δεν θα αργήσει να του δώσει τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα. Το ντεμπούτο του Rey θα γίνει στις 11/4/2015 κόντρα στη Velez σε ένα παιχνίδι που έληξε με σκορ 1-1. Αυτό ήταν.Ο Rey από κει και πέρα θα αγωνιστεί ως βασικός μέχρι το τέλος της χρονιάς, έχοντας καταγράψει στο τέλος αυτής 22 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 26 γκολ, ενώ σε 7 παιχνίδια κράτησε την εστία του απαραβίαστη.

Tη σεζόν 2015/2016 ο Rey θα έχει μονιμοποιηθεί σαν βασικός τερματοφύλακας της Godoy. Δεν δέχτηκε γκολ σε 5 αναμετρήσεις από τις 17 που κατέγραψε συνολικά, ενώ η εστία του παραβιάστηκε μόνο 15 φορές.

Τη φετινή χρονιά (2016/2017) θα καταγράψει 27 συμμετοχές (συμπεριλαμβανομένου και του Copa Libertadores), έχοντας δεχτεί 36 γκολ, ενώ σε 5 αναμετρήσεις κρατήσει το clean shee

  

Ο Rey στα πρώτα βήματα της καριέρας του χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αργεντινής για τη θέση κάτω από τα γκολ ποστ. Σύντομα κέρδισε με τις εμφανίσεις του την κλήση στην εθνική Αργεντινής κάτω των 20, συμμετέχοντας στο mundial που έγινε στην Κολομβία. Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, το γεγονός πως αυτή τη στιγμή θεωρείται ως ο καλύτερος goalkeeper της Αργεντινής δεν μπορεί να παραληφθεί, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η Αργεντινή φημίζεται για την παραγωγή τερματοφυλάκων. Αυτό από μόνο του δείχνει τι πρέπει να περιμένει κάποιος από τον Rey

Ποια είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν; Σίγουρα τα πολύ καλά του ρεφλέξ, αλλά και η σιγουριά που έχει στις εξόδους. Είναι αρκετά γρήγορος στα πόδια, ενώ έχει πολύ καλές τοποθετήσεις. Με λίγα λόγια είναι ένας τερματοφύλακας που δείχνει έτοιμος για το ευρωπαϊκή καταξίωση και αυτή θα την αναζητήσει, όπως όλα δείχνουν, αρχής γενομένης από τον ΠΑΟΚ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...