Το who is who του Cheikh Ndoye!

O Cheikh Ndoye αποτελεί έναν από τους μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ και το paokmania σας τον παρουσιάζει ...
Το who is who του Cheikh Ndoye!

Η ''ακτινογραφία'' του Ndoye

Δυναμικός, αρχηγικός, θηριώδης ... Ο Cheich Νdoye αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για οποιοδήποτε προπονητή, αφού είναι εξ ίσου σημαντικός, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. O Σενεγαλέζος Νdoye γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 1986 και...ατενίζει τον κόσμο από τα 192 εκατοστά. Αγωνίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου, ενώ κατά ανάγκη μπορεί να παίξει και σαν σέντερ μπακ. Έχει αγωνιστεί μόνο σε 3 ομάδες σε όλη του την καριέρα, στοιχείο που τον κάνει έναν πιστό πολεμιστή. Στο παρελθόν, όπως θα δούμε και παρακάτω, ενδιαφέρθηκαν γι' αυτόν πολλές ομάδες, αλλά ο Cheikh, αποφάσισε να τιμήσει το συμβόλαιο του και να παραμείνει στην Angers, στην οποία μέχρι τώρα διετέλεσαι και αρχηγός της.

H καριέρα

Ο Ndoye ασχολήθηκε από μικρός με το ποδόσφαιρο και έτσι σε θα ενταχθεί σε νεαρή ηλικία στις ακαδημίες της Yakaar, της τοπικής ομάδας της πατρίδας του. Σύντομα θα τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω του, αφού ξεχωρίζει για το ταλέντο του, αλλά και για τα σωματικά του προσόντα. Η αγγλική Stoke του δίνει τη δυνατότητα να δοκιμαστεί στις ακαδημίες της, αλλά ο Cheikh δεν θα καταφέρει να πείσει τους ιθύνοντες του συλλόγου. Στη συνέχεια θα κάνει ένα μικρό πέρασμα από την Σαουδική Αραβία, αλλά οι υποδομές και η χαμηλή δυναμικότητα του ποδοσφαίρου, θα κάνουν τον νεαρό Ndoye να αλλάξει γρήγορα γνώμη και να αποχαιρετήσει τα πετροδόλαρα.

Μετά την επιστροφή του στην ποδοσφαιρική του πατρίδα Yakaar και αφού θα έχει αγωνιστεί για 3 χρόνια εκεί, θα ψάξει το όνειρο στη Γαλλία. Η ομάδα που θα ενταχθεί θα είναι η ερασιτεχνική Epinal στην οποία θα παίξει για 4 χρόνια. Ο Ndoye θα ξεχωρίσει με το καλημέρα και θα αναδειχθεί σαν ένας από τους στυλοβάτες της μικρής ερασιτεχνικής ομάδας του γαλλικού βορρά. Την πρώτη χρονιά του στην Εpinal θα αγωνιστεί σε 7 ματς και θα πετύχει 2 γκολ. Τη σεζόν 2010-2011 ο Cheikh θα είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Epinal αφού θα αγωνιστεί σε 30 αγώνες, πετυχαίνοντας μάλιστα και 11 γκολ, παρά το γεγονός ότι είναι κεντρικός μέσος. Οι εμφανίσεις του θα είναι καταλυτικές και θα βοηθήσουν τα μέγιστα, ώστε να η ομάδα του να πάρει την άνοδο για τη National (3η κατηγορία). Η σεζόν 2011-2012 θα είναι και η τελευταία του στο γαλλικό βορρά, αφού πρώτα θα έχει καταγράψει 35 συμμετοχές και ακόμα 4 γκολ.

Στο τέλος της συγκεκριμένης σεζόν ο Ndoye θα συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες του στην μικρή Epinal, και έτσι θα αποχωρήσει για την ιστορική Creteil, η οποία όμως αγωνίζεται κι αυτή στη National. Η πρώτη του χρονιά θα είναι επίσης φοβερή καταγράφοντας 11 γκολ σε 34 συμμετοχές. Η παρουσία του Σενεγαλέζου θα είναι πάλι κομβική καθώς στο τέλος της χρονιάς η Creteil θα ανέβει στη Ligue 2. Για τον Ndoye θα ενδιαφερθούν οι Monpellier και η Reims, αλλά ο παίκτης αποφασίζει να παραμείνει στην ομάδα του.

Τη σεζόν 2013-2014 θα είναι και πάλι βασικός, αυτή τη φορά στα σαλόνια της Ligue 2. Τελειώνει τη χρονιά έχοντας καταγράψει άλλες 39 συμμετοχές σημειώνοντας 10 γκολ και μοιράζοντας 2 ασίστ, αγωνιζόμενος τόσο σαν κεντρικός μέσος, όσο και σαν αμυντικό χαφ. Αρκετές ομάδες θα ενδιαφερθούν πάλι γι' αυτόν, αλλά ο Ndoye θα αποφασίσει να ολοκληρώσει το συμβόλαιο του με την ομάδα του και να αγωνιστεί για λογαριασμό της και την επόμενη χρονιά, δηλώνοντας πως είναι ευχαριστημένος στην Creteil και το πρότζεκτ της, πληροί τις φιλοδοξίες του.

Η σεζόν 2014-2015 θα είναι η καλύτερη (μέχρι τότε) για τον Cheikh Ndoye και θα χαρακτηριστεί από πολλούς σαν τον καλύτερο παίκτη της. Ο Cheikh θα ανακηρυχθεί σαν τον καλύτερο μέσου της Ligue 2, καθώς αγωνιζόμενος σε 41 παιχνίδια θα πετύχει 11 γκολ. Ο δρόμος πλέον έχει ανοίξει, καθώς το συμβόλαιο του έχει λήξει κι έτσι είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του.

Ενώ πολλές ομάδες της Γαλλίας όσο και του εξωτερικού θα ενδιαφερθούν γι' αυτόν, ο Ndoye θα υπογράψει το καλοκαίρι του 2015 στη ''σταχτοπούτα'' της Ligue 1, Angers για 2 χρόνια. Η πρώτη του χρονιά στα μεγάλα σαλόνια της Γαλλίας θα είναι εκπληκτική αφού θα καθιερωθεί με το καλημέρα στη βασική 11άδα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα παίξει σε 34 παιχνίδια, έχοντας πετύχει 10 γκολ και 4 ασίστ, νούμερα απίστευτα για κεντρικό μέσο.

Tον χειμώνα του 2015 πολλές ομάδες, κυρίως από την Αγγλία, θα ενδιαφερθούν ζεστά για τον Cheikh, μεταξύ αυτών οι Chelsea, Manchester City, Stoke και Crystal Palace. Παρά το έντονο ενδιαφέρον, η Angers θα ζητήσει πάνω από 10 εκατομμύρια και έτσι ο Ndoye θα παραμείνει στην ομάδα του.

Τη φετινή σεζόν, ο Ndoye θα συνεχίσει να εντυπωσιάζει στη Γαλλία, βάζοντας (όπως φαίνεται και από τα στατιστικά του) κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του. Ο Cheikh πλέον θα γίνει ο αρχηγός της Angers και σε 37 συμμετοχές θα καταγράψει 7 γκολ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως θα μοιράσει και 6 ασίστ.

Το συμβόλαιο του λήγει στις 30/06 και όπως όλα δείχνουν, ο Ndoye είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει παίκτη του ΠΑΟΚ, όντας μία από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του Δικέφαλου.

Η διεθνής καριέρα

O Cheikh Ndoye θα κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική Σενεγάλης στις 31 Μαΐου του 2014 κόντρα στην Κολομβία, σκοράροντας ταυτόχρονα και το πρώτο του γκολ. Από τότε θα καταγράψει ακόμα 16 συμμετοχές με τη Σενεγάλη, πετυχαίνοντας ακόμα 1 γκολ.

To προφίλ του Cheikh Ndoye

Όπως είπαμε και παραπάνω, ο Ndoye βασίζεται κυρίως στα αθλητικά του προσόντα. Είναι ένας παίκτης που περισσότερο αγωνίζεται σαν κεντρικός μέσος, έχοντας τον ρόλο του box-to-box μέσου. Δεν είναι ο παίκτης που θα κουβαλήσει την μπάλα, αλλά είναι ένας παίκτης που κινείται διαρκώς, κλείνοντας τρύπες και εκμεταλλεύεται τους χώρους. Με λίγα λόγια μπορούμε να πούμε πως δεν είναι ο παίκτης που ''φαίνεται'' πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά η συμβολή του σ' αυτόν είναι καταλυτική. Μεγάλο του ατού είναι η έφεση του στο σκοράρισμα, αφού είναι σχεδόν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι με το κεφάλι. Διαθέτει πολύ δυνατό σουτ, ενώ είναι ιδιαίτερα δυνατός και στο σώμα, κάτι που τον καθιστά σαν έναν πραγματικό ''βράχο'', αφού δεν χάνει σχεδόν καμία μονομαχία. Είναι ιδιαίτερα ομαδικός, ενώ δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά, αποτελώντας έναν στιβαρό μέσο.

Τα νούμερά του

Σε επαγγελματικό επίπεδο, παρά τα 31 του χρόνια, έχει αγωνιστεί μόλις σε 151 παιχνίδια, έχοντας σκοράρει 38 γκολ και έχοντας δώσει 12 ασίστ.

Δείτε τον σε δράση στα videos που ακολουθούν ...

Διαβάστε ακόμη...