Πολύ «κοντός» για να το σηκώσει!

Απαράδεκτα κατώτερος των προσδοκιών των χιλιάδων οπαδών του που έκαναν το ΟΑΚΑ Τούμπα, ο ΠΑΟΚ γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 από τον Παναθηναϊκό και κλώτσησε την ευκαιρία να σηκώσει το 5ο κύπελλο της ιστορίας του!
Πολύ «κοντός» για να το σηκώσει!

O Γεωργιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Σκόνδρα στην άμυνα, Κίτσιου, Κάτσε, Λάζαρ στη μεσαία γραμμή και Λούκας Στοχ, Σαλπιγγίδη στην επίθεση.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε νευρικά το ματς και απειλήθηκε στο 1' όταν ο Μπεργκ βρήκε τον Ζέκα στα δεξιά, αυτός σούταρε όμως ο Γλύκος στην γωνία του έδιωξε σε κόρνερ.

Λάθη στη μεσαία γραμμή έδιναν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να δημιουργεί προϋποθέσεις αντεπίθεσης και στο 15' με τον Μπεργκ άνοιξε το σκορ. Η φάση ξεκίνησε με εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπεργκ πήρε αρχικά την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Ινσαουράλδε, στρώθηκε κατά τύχη στον επιθετικό του βάζελου που με δυνατό κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ.

Η αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου από τη μεσαία γραμμή και πίσω δεν ανταποκρινόταν στα όσα είχε σχεδιάσει ο Γεωργιάδης και όλα ξεκινούσαν από τη δυσκολία να κρατηθεί η μπάλα από τους παίκτες μας...

Στο 22' ο Πράνιτς έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γλύκος έπεσε στη γωνία του και με τις άκρες των δαχτύλων του έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, η μπάλα ανεβοκατέβαινε όμως ο ΠΑΟΚ εκτός από τα προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία, επιθετικά μέχρι το 25΄ήταν ανύπαρκτος, παρά το γεγονός ότι η κατοχή ήταν μοιρασμένη.

Από εκείνο το λεπτό και μετά ο Λούκας πέρασε σε ρόλο 10αριού και ο Κίτσιου στην πτέρυγα σε μια προσπάθεια του Γεωργιάδη να δει τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ πράγματι σταδιακά διόρθωσε την κακή εικόνα του και στο 37' βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση. Σέντρα του Στοχ από τα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η ομάδα έπαιζε σαφώς πιο ορθόδοξα με τους Στοχ και Λούκας να ανεβάζουν στροφές και να δημιουργούν καταστάσεις στην εστία του Παναθηναϊκού.

Στο 44' καλό μακρινό σουτ του Κάτσε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη ενώ στο επόμενο λεπτό σέντρα του Στοχ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κουτρουμπή, πήγε πάνω στον Σαλπιγγίδη που δεν την περίμενε και ενώ ήταν φάτσα κάρτα με το τέρμα, έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία!

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με δύο πρόσωπα στο πρώτο 45λεπτο. Νωχελικός και αποσυντονισμένος στο πρώτο μισό του και βελτιωμένος στη συνέχεια όταν και έκλεισε τον Παναθηναϊκό πίσω από τη σέντρα δημιουργώντας προϋποθέσεις ισοφάρισης, έχοντας όμως τον Σαλπιγγίδη μοιραίο παίκτη, αφού σε δύο φάσεις (37' και 45'), δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα...

Ο Δικέφαλος έκλεισε το ημίχρονο έχοντας 55%-45% κατοχή μπάλας αλλά μόλις 4 τελικές (οι 2 στην εστία) και όλες μετά το 25'...

Χωρίς αλλαγές μπήκε ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη που ξεκίνησε με δυνατά μαρκαρίσματα από τους παίκτες και των δύο ομάδων, Στο 50' ο Μπεργκ εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της άμυνας να καθαρίσει μια φάση και από πλάγια θέση έκανε το 2-0, στην κλειστή γωνία του Γλύκου!

Στο 52' νέα επικίνδυνη φάση για τον Παναθηναϊκό και ενώ η άμυνα του ΠΑΟΚ πελαγοδρομούσε, όταν μπαλιά του Καρέλη στον Πράνιτς, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και η μπάλα να περνάει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα έγινε το 3-0, με τον Καρέλη, που πήρε την κεφαλιά από τους αμυντικούς μας και σκόραρε.

Οι πρώτες κινήσεις του Γεωργιάδη ήταν ο Λίνο που μπήκε στο 56' στη θέση του Λούκας και ο Βούκιτς στο ίδιο λεπτό στη θέση του Λάζαρ σε μια προσπάθεια του Γεωργιάδη να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα .

Το τραγικό ξεκίνημα στην επανάληψη και το κακό στο πρώτο ημίχρονο συνέθεσαν την εικόνα του αγώνα απέναντι σε έναν πολύ καλά διαβασμένο Παναθηναϊκό που χτύπησε σε καίρια σημεία του αγώνα.

Στο τελευταίο μισάωρο με την ψυχολογία στα τάρταρα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν παράτησαν το ματς και προσπάθησαν να αντιδράσουν εκμεταλλευόμενοι την οπισθοχώρηση των παικτών του Αναστασίου που θέλησαν να κάνουν διαχείριση του ματς.

Στο 65' Βούκιτς και τον Στοχ συνεργάστηκαν εξαιρετικά το σουτ όμως του τελευταίου το σταμάτησε ο Κοτσόλης. Στο 69' ο Αμπεντ ανέτρεψε τον Λίνο μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Κάκος έδωσε σωστά πέναλτι και ο Βούκιτς έκανε το 1-3.

{ dailymotion}x1rjpqe{/dailymotion}

Ο Κουλούρης ήταν η τελευταία αλλαγή του Γεωργιάδη με τον νεαρό να περνάει στη θέση του Σκόνδρα, σε μια προσπάθεια του τεχνικού του ΠΑΟΚ να τα παίξει όλα για όλα στα λεπτά που απόμεναν!

Οι παίκτες της αθηναϊκής ομάδας δεν άφηναν και πολλά περιθώρια, καθώς μετά το 1-3 πίεζαν στη μεσαία γραμμή και έκλειναν τους χώρους προς την εστία του Κοτσόλη..
Στο 88' η σεμνή τελετή έλαβε τέλος όταν ο Μπέργκ στην αντεπίθεση σκόραρε, αποφεύγοντας εύκολα τον Ινσαουράλδε και πλασάροντας τον Λίνο...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Κάτσε, Κίτσιου, Λάζαρ (56' Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης (Κουλούρης) και Λούκας (56' Βούκιτς).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίντεφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (75' Λαγός), Καρέλης (71' Ατζαγκούν) και Μπεργκ.

Καλή δύναμη στα αδέρφια που ταξίδεψαν στην Αθήνα και καλή επιστροφή! Ο ΠΑΟΚ θα υπάρχει και την επόμενη μέρα, με τα play offs να περιμένουν!

....................................................................

Θυμηθείτε τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ 

20:00 Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ο τελικός!

1ο λεπτό : Το παιχνίδι ξεκίνησε, καλή ευκαίρια για τον αντίπαλο που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Λαζάρ και βγήκε απο τα αριστερά με το Γλύκο να διώχνει σε κόρνερ, στη συνέχεια της φάσης άουτ απο μακρινό σουτ.

3ο λεπτό : Νευρικό παιχνίδι απο τις δύο ομάδες, αρκετά τα λάθη

4ο λεπτό : Μικροτραυματισμός του Βίτορ, δεν φαίνεται κάτι ανησυχητικό

5ο λεπτό : Νέο λάθος απο τα χαφ του ΠΑΟΚ, χωρίς λόγο, ευτυχώς δεν προέκυψε απειλή

8ο λεπτό : Δεν έχει επιβάλλει ρυθμό ο Δικέφαλος ακόμα, παρότι πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο. 

12ο λεπτό : Πρώτες καλές κινήσεις της ομάδας, χωρίς καθαρή φάση

14ο λεπτό : Κόρνερ για τον Παναθηναικό, γκολ

για τον αντίπαλο, μετά απο κόντρες μέσα στη μεγάλη περιοχή. Κοιμήθηκε λίγο η άμυνα, στάθηκε τυχερός ο Μπέργκ.

18ο λεπτό : Κάρτα στον Κάτσε για εσκεμμένο φάουλ σε αντεπίθεση

19ο λεπτό : Νέα καλή φάση για τον ΠΑΟ, δεν την εκμεταλλεύτηκαν

20ο λεπτό: Κίτρινη κάρτα στον Κουτρουμπή για άτσαλο παιχνίδι 

21ο λεπτό : Καλές προυποθέσεις για επίθεση του ΠΑΟΚ, απευθείας άουτ η σέντρα του Τζαβέλλα

23ο λεπτό : Μεγάλη επέμβαση του Γλύκου σε ΑΛΛΗ μια ελέυθερη επίθεση του αντίπαλου, όπου οι αμυντικοί ήταν απόντες

24ο λεπτό : Τακτικές αλλαγές απο Γ.Χ., μεταφέρται δεξιά στα Χαφ ο Κίτσιου και ο Λούκας πάει δεκάρι

25ο λεπτό : Καλή φάση για τον ΠΑΟΚ, απο στημένο του Λούκας, αλλά σφυρίχθηκε off side

30ο λεπτό : Πολύ κακός ο Δικέφαλος, ΜΗΔΕΝ τελικές ενέργειες σε μισή ώρα. Πολύ γρήγορα παίζει ο αντίπαλος, εκμεταλλευόμενος τα πολύ εύκολα λάθη και τα κενά που αφήνει ο ΠΑΟΚ.

35ο λεπτό : Αρκετά καλή φάση για τον ΠΑΟΚ, μετά απο κακό κόρνερ του Λούκας και επαναφορά της μπάλας, έπιασε την κεφαλιά ο Ινσαουράλδε αλλά ήταν πολύ αδύναμη.

36ο λεπτό : Πολύ καλή φάση του ΠΑΟΚ σε αντεπίθεση, σουτ απο πολύ πλάγια του Λούκας, κόντρα και οριακή απόκρουση του Κοτσόλη σε κόρνερ. ΔΟΚΑΡΙ στη συνέχεια απο κεφαλιά του Σάλπι! Στη συνέχεια νέα καλή φάση σε χαμηλή σέντρα του Σκόνδρα 

 39ο λεπτό : Καλή αλλαγή του Λαζάρ, κοντρόλ και εξαιρετική τρίπλα απο Κίτσιου, κόρνερ την τελευταία στιγμή ο Σίντελφελντ. Μέτρια εκτέλεση, μπλοκάρει ο Κοτσόλης

40ο λεπτό : Τεράστια ευκαιρία του Παναθηναικού, κοιμήθηκε η άμυνα και ΧΑΡΙΣΕ τη φάση που κατέληξε άουτ.

43ο λεπτό :  Μεγάλη φάση απο το Σάλπι που ήταν όμως off side

44ο λεπτό :  ΜΕΓΑΛΟ σουτ του Κάτσε έξω απο την περιοχή, οριακά άουτ

45ο λεπτό : ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΛΠΙ ΣΕ ΚΕΝΟ ΤΕΡΜΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ!!!!

Τέλος του ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ να ξυπνά ΠΑΡΑ πολύ αργά. Είχαμε καλές στιγμές απο το 30' και μετά. Πολύ νευρική λειτουργία της ομάδας, πάρα πολλά λάθη στην ανάπτυξη για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Στο τέλος πήρε το πάνω χέρι αλλά σε εξώφθαλμες φάσεις δεν κατάφερε να σκοράρει. Τέραστια ευκαιρία του Σάλπι στο τέλος.

46ο λεπτό :  Ξεκίνησε επιθετικά ο ΠΑΟΚ, δίχως αλλαγές για την ώρα. Συνεχόμενα φάουλ στο χώρο του κέντρου υπέρ του ΠΑΟΚ

49ο λεπτό : Γκολ για τον Παναθηναικό, η άμυνα και ΠΑΛΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, έξυπνο πλασέ του Μπεργκ στην κλειστή γωνία, αδράνησε και ο Γλύκος και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να δωρίζει το παιχνίδι

51ο λεπτό: Τεράστια ευκαιρία για τον αντίπαλο, ΠΑΛΙ μόνος ο Πράνιτς, οριακά άουτ

52ο λεπτό : Σε πανικό η ομάδα, σχεδόν αυτογκολ απο το Τζαβέλλα ευτυχώς κόρνερ. Γκολ στην εκτέλεση του. 0-3 ο παναθηναικός.

58ο λεπτό : Απολύτο μηδενικό η επιθετική γραμμή της ομάδας, με εξαίρεση το Στοχ. Ο Σάλπι δεν μπορεί ούτε κοντρόλ να κάνει.

60ο λεπτό : Λίνο και Βούκιτς μέσα, Λούκας και Λαζάρ έξω

62ο λεπτό : Χλιαρό σουτ του Κάτσε, συρτό, αουτ.

65ο λεπτό : Μεγάλη ευκαιρία του Στοχ απο πλάγια θέση , πλάσαρε με τον Κοτσόλη να αποκρούει σε κόρνερ. Στη συνέχεια κροτίδα σκάει δίπλα στο Σλοβάκο με διακοπή του αγώνα.

67ο λεπτό : Ωραία τρίπλα του Λίνο που αδειάζει δύο αντιπάλους, φάουλ υπερ του ΠΑΟΚ μόλις έξω και αριστερά απο την περιοχή.

68ο λεπτό : Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ ! Ο Λίνο μετά την εκτέλεση του φάουλ τσίμπησε τη μπάλα εντός της περιοχής, τον πάτησε ο αντίπαλος, πέναλτι. Εκτελεί ο Βούκιτς και μειώνει!

74ο λεπτό :  Λαγός μπαίνει στο γήπεδο για τον αντίπαλο

75ο λεπτό : Καλή αντεπίθεση για τον ΠΑΟΚ, off side ο Σάλπι που είναι κάκιστος.

77ο λεπτό : Έξω ο μέτριος Σκόνδρας, μέσα ο Κουλούρης. Πάει δεξιά ο Σάλπι;

78ο λεπτό : Απαράδεκτη η άμυνα του Δικεφάλου, απλά αδυνατεί να ακολουθήσει τους αντιπάλους και περιμένει την εξέλιξη των φάσεων

82ο λεπτό : Αδυνατεί η ομάδα να βγάλει φάσεις.

86ο λεπτό : Δήθεν φάση για τον ΠΑΟΚ, ο Τζαβέλλας κάνει κάτι σαν τρίπλα, σπάσιμο, μπάσιμο και πετάει τη μπάλα άουτ.

88ο λεπτό : Ο Μπέργκ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ την άμυνα του ΠΑΟΚ, μόνος του τριπλάρει, σουτάρει, σκοράρει. Πολύ λίγη η άμυνα, δεν μπορεί και ο Γλύκος. Ιστορική ξευτίλα.

92ο λεπτό : Σε ένα παιχνίδι που έχει τελειώσει, οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνεχίζουν τις αηδίες.

93ο λεπτό :  Τέλος του αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...