Τσάκισε την αλητεία!

Ο Δικέφαλος στην κατάμεστη Τούμπα κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0 και πέρασε στον μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ...
Τσάκισε την αλητεία!

Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 75 λεπτών λόγω του ότι στον πάγκο του Ολυμπιακού βρέθηκαν γάβροι!!! Ο Θεοδωρίδης κάνοντας την τρίχα – τριχιά έπεισε τον Μάνταλο να ζητήσει από τις ομάδες να αποσυρθούν μέχρι να βρεθεί λύση! Η λύση βρέθηκε μετά από πολλή ώρα αλλά ο κόσμος όσο και οι παίκτες περίμεναν τελείως ΑΝΑΙΤΙΑ για το διάστημα που προαναφέρθηκε...

Στην κατάμεστη Τούμπα λοιπόν, ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Ινσαουάλδε, Βίτορ, Τζαβέλλα στην άμυνα, Κάτσε – Κατσουράνη αμυντικά χαφ, Σαλπιγγίδη – Νάτχο – Στοχ στη μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Αθανασιάδη.

Ο Δικέφαλος μπήκε ψυχωμένα στο παιχνίδι είχε μια πολύ καλή στιγμή μόλις στο 1' με τον Αθανασιάδη που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό, αδύναμα και άουτ. Η ένταση που υπήρχε στην παιχνίδι, τόσο στην κερκίδα όσο και στον αγωνιστικό χώρο ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία των πρώτων λεπτών.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την βραδύτητα των αμυντικών του Ολυμπιακού παίζοντας από τις πτέρυγες όμως οι προσπάθειες που δημιουργήθηκαν δεν έφεραν αποτέλεσμα. Δυνατές μονομαχίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου όπου υπήρχαν στιγμές που έπεφταν κορμιά.

Ο Ολυμπιακός μέχρι το 30' δεν είχε κάνει φάση και προσπαθούσε να παγώσει το ρυθμό κρατώντας την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά δυσκολευόταν να απειλήσει. Στο 35' πάντως φωτοβολίδα του Στοχ έγλειψε το δοκάρι του Μέγιερι που δεν προλάβαινε να κάνει κάτι αν η μπάλα έβρισκε εστία...

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και με τον Ολυμπιακό να έχει ισορροπήσει το ματς μετά το αρχικό καλό ξεκίνημα του Δικεφάλου. Πάντως αν κάποια ομάδα βρέθηκε κοντά στο γκολ αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ που είχε τις τελικές (λίγες βέβαια) αλλά ήταν φάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν το πολυπόθητο γκολ.

Με την έναρξη της επανάληψης το σκορ άνοιξε. Ο Κλάους έπιασε την κεφαλιά μετά απο μακρινή σέντρα του Τζαβέλλα και η μπάλα κατέληξε στη γωνία του Μέγιερι που δεν υπήρχε δυνατότητα να αντιδράσει!!!

Ακολούθησε ένα 15λεπτο που μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε παρά την προσπάθεια του Μάνταλου να βάζει τον γάβρο με στημένα στην περιοχή μας. Ο ΠΑΟΚ έδωσε γήπεδο στον Ολυμπιακό που πίεζε αλλά δεν έβγαλε φάση, με τους κεντρικούς αμυντικούς μας να δεσπόζουν στο ψηλό παιχνίδι.

Λάζαρ και Λίνο ήταν οι πρώτες κινήσεις του Γεωργιάδη από τον πάγκο που πέρασαν στο ματς στις θέσεις των Κατσουράνη και Τζαβέλλα. Μεγάλη η μαχητικότητα των παικτών μας στην επανάληψη που προσπαθούσαν και πέτυχαν να κλείνουν τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου κάτι που τελικά πέτυχαν.

Στα τελευταία λεπτά ο Μάνταλος απέβαλε τους Μανιάτη και Κατσουράνη (ήταν στον πάγκο), αλλά ΑΝΑΙΤΙΑ και τον Νάτχο που χάνει τον τελικό. Ο Μάνταλος αποδείχτηκε πολύ λίγος σαν διαιτητής και μετά το 1-0 του ΠΑΟΚ έπαιζε τον γάβρο 90-10. Η διαιτησία τπυ ήταν απαράδεκτη και καλά θα κάνει από μόνος του να πάει να παραδώσει την σφυρίχτρα στην ΚΕΔ και στον Σαρρή! Ανεπαρκείς και οι βοηθοί όπως και οι διαιτητές γραμμής που τα έβλεπαν όλα κόκκινα.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα πήρε αυτό που ήθελε και ουσιαστικά απειλήθηκε από τον γάβρο στο 220' (αμέτρητα τα λεπτά των καθυστερήσεων στην επανάληψη, ούτε ένα στο πρώτο ημίχρονο), μόνο στην τελευταία φάση του αγώνα όταν ο Κίτσιου (μπήκε στη θέση του Σαλπιγγίδη) έδιωξε πάνω στη γραμμή σώζοντας τον ΠΑΟΚ.

ΟΑΚΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΑΟΚ : Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κάτσε, Κατσουράνης, Νάτχο, Σαλπιγγίδης, Στοχ, Αθανασιάδης. 

ΟΣΦΠ : Μέγιερι, Σαλίνο, Μαρκάνο, Μανωλάς, Μπονγκ, Εντιγκά, Ντομίνγκεζ, Κάμπελ, Μανιάτης, Πουστέρ, Βαλντέζ.

.............................................................

Θυμηθείτε τα όσα έγιναν στην Τούμπα

Περίπου μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και η κατάσταση στην Τούμπα είναι για ακόμα μια φορά τραγική, καθώς έχουν πέσει πολλά δακρυγόνα και η ατμόσφαιρα είναι το λιγότερο αποπνικτική. Άτομα που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι έχει συμβεί και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν τόσο εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Βλέπουμε λοιπόν και πάλι στην Τούμπα μια αναίτια, απρόκλητη και προβληματική στρατηγική των υπευθύνων (;) που δεν σέβονται ούτε βέβαια και προστατεύουν τίποτα, μπροστά στις εντυπώσεις. 

19:20 οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων βγήκαν για προθέρμανση...

Σχεδόν γεμάτη η Τούμπα, 40 λεπτά πριν ο Μάνταλος σφυρίξει τη σέντρα

19:25 Μπήκε ο ΠΑΟΚ για ζέσταμα μέσα σε αποθέωση

19:32 και ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο με την εξέδρα να παίρνει φωτιά

20 λεπτά πριν τη σέντρα, ελάχιστα κενά έχουν μείνει στη γωνία της Θύρας 6, αλλά συνεχίζει να μπαίνει κόσμος στο γήπεδο. Απίστευτο το φουλάρισμα στην "4"... Δοκιμάζονται τα τσιμέντα της!!!

19:46 στα αποδυτήρια οι ομάδες σε λίγο η επίσημη είσοδος

19:50 Χέρια από όλη την Τούμπα, ένα δάσος από χέρια υψώνεται και δημιουργείται εκκωφαντικός ήχος!!! Μεγάλη η δίψα του κόσμου, ελπίζουμε και η ομάδα να νιώσει και να ανταποκριθεί στο τεράστιο αυτό πάθος που ξεχειλίζει!  

"Εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια...", από όλο το γήπεδο...

Πανό από όλα τα μέρη της Μακεδονίας έχουν κρεμαστεί στα κάγκελα του γηπέδου!

19:58 Ομάδες και διαιτητές στο γήπεδο, απίστευτο σκηνικό εκατοντάδες πυρσοί έκαναν τη μέρα νύχτα!!!!!!!!!! Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πράμα στην Τούμπα. Και μέσα από την ομίχλη: "Γάβροι μουνιά...."

Δείτε το video ΕΔΩ

Θα καθυστερήσει λίγο η έναρξη μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα στην Τούμπα. Ήδη πέρασαν 5 λεπτά...  Κοχλάζει η Τούμπα.

Μικροένταση στον πάγκο του γάβρου, κάτι λέει ο Θεοδωρίδης στον Μάνταλο, επιπλέον καθυστέρηση στο παιχνίδι!  Ο Θεοδωρίδης αυτά έπρεπε να τα σκεφτεί όταν με αστείες και προκλητικές δηλώσεις του δυναμίτιζε το ματς τις προηγούμενες μέρες!

To παιχνίδι καθυστερεί να ξεκινήσει γιατί στον πάγκο του γάβρου έχει ... γάβρους, και τόσο οι αναπληρωματικοί παίκτες όσο και το τεχνικό τιμ των γάβρων περιμένουν να σκουπιστούν οι πάγκοι για να μπορέσουν να καθίσουν!!!

Πάει να φύγει από το γήπεδο ο Μάνταλος!!! Τελικά ο Μάνταλος και οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια!!! Πέρασαν ήδη 25 λεπτά οι ομάδες και τα κοράκια έχουν πάει στα αποδυτήρια, αναμένουμε. Η ατμόσφαιρα στην Τούμπα είναι ήσυχη, ενώ στον αγωνιστικό χώρο κατέβηκε και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Φαίνεται πως πάμε σε ανταλλαγή πάγκων ή σε αλλαγή του πάγκου του γάβρου!

18:32 ο ΠΑΟΚ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο αλλά δύο λεπτά αργότερα επέστρεψε και πάλι σε αυτά.

Απόλυτη στασιμότητα στην Τούμπα, όλοι περιμένουν τον Μάνταλο! Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο στα παγκόσμια χρονικά αυτό που συνέβη... Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως θα παρθεί καμια "περίεργη" απόφαση που θα φορτώσει τον κόσμο! Ήδη τα δακρυγόνα που έπεσαν πριν δύο ώρες προκάλεσαν κύμα οργής!!!  

20:43 δεν έχει αλλάξει κάτι στην κατάσταση, απλά περιμένουμε να δοθεί λύση στο θέμα, ενώ οι πρώτες αποδοκιμασίες άρχισαν να ακούγονται. Η διαφωνία του Μάνταλου με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με το ότι ο Μάνταλος ζητάει να αλλάξουν οι πάγκοι και ο ΠΑΟΚ να αλλάξουν πάγκους οι ομάδες, να πάει δηλαδή ο γάβρος στον πάγκο που είναι μπροστά από τη θύρα 2 και ο ΠΑΟΚ μπροστά από της θύρα 3! 

Στο γήπεδο οι ομάδες και τα κοράκια, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται... Ο κόσμος τα έχει πάρει άσχημα και είναι εξαγριωμένος από την απίστευτη καθυστέρηση! Όλη η Ελλάδα περιμένει να δοθεί λύση στο αστείο αυτό θέμα!

Γελάει η Ελλάδα με τον τραγέλαφο που λέγεται Μάνταλος. Αποφάσισε να αρχίσει το ματς σε 15 λεπτά αλλά ΑΠΕΙΛΗΣΕ πως αν συμβεί το παραμικρό θα το διακόψει! Λες και μέχρι τώρα η κερκίδα είχε κάτι επιλίψημο!

Προκλητικότατος ο κωλόγερος του γάβρου που επικαλείται λόγους ασφαλείας για να μη γίνει το ματς!!!!

21:02 ο γάβρος στο γήπεδο! Ακολουθεί και ο ΠΑΟΚ! Ξανά ζέσταμα για τους παίκτες

Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι συνέχεια θα έχει το παιχνίδι και αν ο Μάνταλος θα πραγματοποιήσει την απειλή του.

Μεταφέρθηκαν καρέκλες μπροστά από τον πάγκο τοπυ Ολυμπιακού και αυτό το πρόβλημα λύθηκε. Τον πάγκο του Ολυμπιακού τον προστατεύει μια ενισχυμένη διμοιρία των ΜΑΤ.

21:14 ο Μάνταλος μπαίνει στο γήπεδο με τους βοηθούς του και φυσικά τα ακούει. Σε λίγο η έναρξη...

Το παιχνίδι επιτέλους ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό στη σέντρα

1ο λεπτό: Ο Κλάους πήρε την μπάλα από τον Νάτχο, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ, πρώτη καλή στιγμή στο ματς.

Ο Σαλίνο πετάει στην κερκίδα αντικείμενο για παρόμοια φάση είχε πάρει κόκκινη στο Χαριλάου ο Κονσεϊσάο

7ο λεπτό: Κίτρινη στον Κάμπελ μπορούσε και κάτι παραπάνω να δείξει ο Μάνταλος, ήταν σκληρό μαρκάροσμα από πίσω

10ό λεπτό: Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και πιέζει. Ο Μάνταλος τα βλέπει όλα κόκκινα!

12o λεπτό : Πολύ καλές ιδέες έχει ο ΠΑΟΚ στην επίθεση, δεν έχει απειληθεί καθόλου για την ώρα.

15ο λεπτό : Εύκολα λάθη απο το Σκόνδρα που χάλασαν δύο επιθέσεις μας

16ο λεπτό : Καλό σουτ του Νάτχο έξω απο την περιοχή, δεν φόβισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα

18ο λεπτό : Ολοκάθαρο κόρνερ δεν δίνει ο επόπτης υπέρ του ΠΑΟΚ. Όλες οι αποφάσεις για την ώρα υπέρ του αντίπαλου.

23ο λεπτό : Πρώτο σουτ του ΟΣΦΠ, απο πολύ μακριά, πολύ αουτ.

26ο λεπτό : Έχει χάσει λίγη απο την ορμή του ο ΠΑΟΚ που δεν βρίσκει διόδους για την ώρα

33ο λεπτό : Πολύ λίγες οι φάσεις του αγώνα, με το Δικέφαλο να έχει πιο καλές συνεργασίες στην ανάπτυξη αλλά με πρόβλημα στη τελική επιλογή.

34ο λεπτό : Πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με τον Στοχ να ελίσσεται έξω απο την αντίπαλη περιοχή και να σουτάρει δυνατά, με τη μπάλα να περνά μόλις άουτ.

43ο λεπτό : Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με νέο σουτ του Στοχ απο το ίδιο σημείο με το Μέγιερι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στη συνέχεια όμορφη σέντρα του Νάτσχο στην περιοχή, αποκρούει εκ νέου ο Μέγιερι με υπερένταση.

45ο λεπτό : Τέλος του ημιχρόνου, με το Δικέφαλο να καλείται στο δεύτερο 45λεπτό να βγάλει πιο "καθαρές" φάσεις ώστε να φτάσει στο γκολ. Η ομάδα μας είχε την υπεροχή, δεν απειλήθηκε καθόλου αλλά της έλειπε η τελική ενέργεια. Αρκετά τα λάθη απο Νάτσχο και συχνά του Κάτσε. Ξεκάθαρα παθιασμένοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ, πιέζουν τον αντίπαλο και έχασαν πολύ λίγες προσωπικές μονομαχίες.

46ο λεπτό : Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες.

47ο λεπτό : ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛ για τον ΠΑΟΚ με τον Κλάους να πιάνει την κεφαλιά μετά απο μακρινή σέντρα του Τζαβέλλα και την μπάλα να καταλήγει στη γωνία του Μέγιερι που δεν υπήρχε δυνατότητα να αντιδράσει!!!

54ο λεπτό : Συνεχόμενες καθυστερήσεις στον αγώνα με θεατρινίστικες πτώσεις παικτών το ΟΣΦΠ και χαριστικά σφυρίγματα απο Μάνταλο που μοιράζει αφειδώς κάρτες. Ύποπτη η στάση του.

*** Κάρτες ως τώρα έχουν δεχτεί οι Κατσουράνης, Σκόνδρας, Τζαβέλας, Βίτορ

*** Αναμένοι πυρσοί τρομοκρατούν το Θεοδωρίδη και έχουμε νέα διακοπή, ολιγόλεπτη

58ο λεπτό : Τεράστια ευκαιρία για αντεπίθεση με παίκτες παραπάνω, σπαταλά ο Κλάους που δεν βλέπει σωστά το γήπεδο και "πουλά" τη μπάλα

61ο λεπτό : Κόρνερ που οδηγεί σε καλή φάση, διακόπτεται απο φάουλ-εφεύρεση του Μάνταλου

63ο λεπτό : Ξεκάθαρα διστακτικός ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ, σπαταλά ευκαιρίες για επιθέσεις με απερισκεψίες

65ο λεπτό : Πρεσάρει πολύ ο Δικέφαλος στη μεσαία γραμμή.

67ο λεπτό : Αποχωρεί ο Κατσουράνης, στη θέση του ο Λαζάρ

69ο λεπτό : Σε μπάσκετ έχει μετατραπεί το ματς, με το Μάνταλο να σφυρίζει φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού ΚΑΘΕ επαφή των παικτών

71ο λεπτό : Φουστέρ και Σαλίνο έξω, Μασάδο και Σαβιόλα μέσα

75ο λεπτό : Αλλαγή ζητά ο Τζαβέλας. Ο Λίνο ετοιμάζεται να μπει στη θέση του.

79ο λεπτό : ΈΛλειψη συγκέντρωσης και ηρεμίας απο το Δικέφαλο, δίνει συνέχεια τη μπάλα σε αντιπάλους ενώ δεν πιέζεται ιδιαίτερα. Επικίνδυνη πρακτική...

81ο λεπτό : Ενώ έδειξε σημάδια επιθετικότητας ο ΠΑΟΚ, τα τελευταία λεπτά κλείνεται πίσω .

83ο λεπτό : Έξω ο Μπόνγκ, ο Σάμαρης στη θέση του.

87ο λεπτό : Διακοπή στον αγώνα μετά απο... καυγαδάκι των Κατσουράνη και Μανιάτη. Βλαχομαγκιές.

89ο λεπτό : Κόκκινη κάρτα στο Μανιάτη ο οποίος συνέχισε τα νταηλίκια

93ο λεπτό : Κίτσιου αντί Σάλπι

94ο λεπτό : Πολύ κάλη φάση με το Νάτσχο να μοιράζει σακούλες, να σουτάρει απο καλή γωνία και το Μέγιερι να αποκρούει. Στη συνέχεια της φάσης αποβολή του Νάτσχο μετά απο καυγά με το Σάμαρη. Ο Μέγιερι σπρώχνει τον παίκτη του ΠΑΟΚ και δέχεται κίτρινη. 9 τα λεπτά των καθυστερήσεων στο σύνολο.

98ο λεπτό : Το παιχνίδι συνεχίζεται με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται.

104ο λεπτό : ΔΕΝ λήγει το παιχνίδι μέχρι να σκοράρει προφανώς ο γαύρος, μεγάλη φάση για τους αντιπάλους με τον Κίτσιου να διώχνει σε πολύ καλή φάση. ΑΙΣΧΡΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΑΙΣΧΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

106ο λεπτό : ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ  !!!!!

Μετά το τέλος του αγώνα, επεισόδια απο παίκτες του Ολυμπιακού στη φυσούνα.

Διαβάστε ακόμη...