Ποιά είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας

H Αναγέννηση Καρδίτσας που επικράτησε της Καβάλας στην πρώτη φάση του Kυπέλλου Ελλάδος με 3-2 είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στις διπλές αναμετρήσεις της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου. Το πρώτο ματς γίνεται στην Τούμπα στις 25 Σεπτεμβρίου.
Ποιά είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας

To paokfc.gr αναλύει την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η ομάδα της Καρδίτσας μετά τον υποβιβασμό της από την Football League λόγω πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας άλλαξε φιλοσοφία και τα ηνία πήραν οι τοπικοί παράγοντες και οι γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σχεδόν δύο χρόνια μετά να έχει «αναγεννηθεί» μέσα από τις στάχτες της με τη συμβολή από Καρδιτσιώτες επιχειρηματίες και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Πολύ σημαντική και η αρωγή των οπαδών της, οι οποίοι ακολουθούν πιστά την Αναγέννηση.

Με το ντόπιο στοιχείο να διακατέχει την ομάδα, σε ένα ρόστερ χωρίς καθόλου ξένους παίκτες, βασισμένο σε παίκτες από την Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές. Οι 19 από τους 26 παίκτες της είναι Καρδιτσιώτες (Γκουγκούδης, Δημόπουλος, Γεωργαντζάς, Κουκούλης, Χατζηρίζος, Ρόβας, Μπουντούρης, Καραχάλιος, Κρανιώτης, Μυριώτης, Υφαντής, Αναστασίου, Μπιτέλης, Οικονόμου, Τζάνης, Κόκκινος, Κοντός, Πάτρας, Μίχος).

Μετά την άνοδο της από την τρίτη κατηγορία δεν προχώρησε σε πολλές προσθήκες και έκανε επιλεγμένες κινήσεις με την απόκτηση εννέα ποδοσφαιριστών (Δημόπουλος, Κοντός, Κόκκινος, Γήτας, Χλωρός, Γεωργακόπουλος, Φλιούκας, Τσάμης, Μπουσινάκης). Το πρώτο βήμα, η στελέχωση του ρόστερ από δικά της παιδιά, έγινε. Το δεύτερο βήμα, η μετατροπή της σε ΠΑΕ, προχώρησε. Το τρίτο, το γηπεδικό, είναι στα σκαριά.

Οι εργασίες στο «Γεώργιος Μπαζής», τον ιδιόκτητο χώρο της Αναγέννησης, που προορίζεται για προπονητήριο, βρίσκονται σε εξέλιξη, οι Ακαδημίες έχουν φτάσει αισίως τα 160 παιδιά. Η δουλειά των ανθρώπων αρχίζει να αποδίδει καρπούς και αυτοί που ισχυρίζονται ότι η Αναγέννηση θα αποτελέσει την έκπληξη της φετινής Football League στο βόρειο όμιλο ίσως βγουν αληθινοί. Πάντως, από τα επίσημα χείλη στόχος της νέας σεζόν είναι μία καλή πορεία και η γρήγορη παραμονή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι «κρυφός» στόχος παραμένει η άνοδος στη Super League, που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ από την ίδρυση της Αναγέννησης, το 1904.

Διαβάστε ακόμη...