"Θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει"

Για πάρα πολλά θέματα μίλησε ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα κάνοντας ένα απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του ΠΑΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά όπως και του προπονητικού κέντρου.
"Θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει"

Αρχικά τόνισε για το παιχνίδι:

"Το σημαντικό είναι στα ματς του κυπέλλου να είσαι σοβαρός και ήμασταν και στα δυο ματς. Βάλαμε και νέα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Περιμένουμε πλέον τον αντίπαλο και αν κρατώ κάτι είναι η συμμετοχή των νέων παιδιών γιατί πολλές φορές οι πολλές αλλαγές κινδυνεύεις να χαθείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο."

Για τον απολογισμό του πρώτου γύρου: "Δε θα τον κάνω με βάση την προσωπική παρουσία. Θα κάνω έναν απολογισμό με βάση τα όσα έχουν γίνει από το καλοκαίρι. Δε θα μιλήσω ούτε για το ρόστερ ούτε για το μπάτζετ. Πρώτα απ' όλα επτά ποδοσφαιριστές δεν έκαναν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Δυο ποδοσφαιριστές είναι ανενεργοί από την προετοιμασία (Γκαρσία, Γεωργιάδης) άρα πάμε στους εννιά και μαζί με τον Σαλπιγγίδη που είχε έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για ένα μήνα, γίνονται δέκα στον αριθμό.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τους 25 παίκτες που είναι στην ομάδα οι 16 είναι ηλικίας 17-22 ετών. Το τρίτο κομμάτι είναι το οικονομικό και αναφέρομαι στην ανισορροπία που υπάρχει στο μπάτζετ, αφού σε ένα μπάτζετ έξι εκατομμυρίων, το μισό το καλύπτουν τρεις παίκτες. Με βάση όλα αυτά, πρέπει να πω, πώς λειτουργήσαμε για την ανάγκη του κάθε ματς. Σε κάθε ματς έπρεπε να διαφοροποιήσουμε την ενδεκάδα είτε λόγω τιμωριών είτε τραυματισμών. Για να φτιάξεις αυτό που θέλεις πρέπει να έχεις έναν κορμό και να παίξει οκτώ παιχνίδια τουλάχιστον μαζί. Εμείς την ίδια ενδεκάδα δεν την είχαμε παραπάνω από τρία παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα και σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, άλλες ήταν οι σκέψεις μου για το πως θα ήθελα να χτίσω την ομάδα και άλλες εμφανίστηκαν στην πορεία. Για παράδειγμα ήθελα να εφαρμόσω το 4-4-2 θεωρώντας ότι έχω τους δυο καλύτερους επιθετικούς (Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη) αλλά έδειξε στην πορεία πώς δεν είναι λειτουργικό. Τουλάχιστον τώρα γύρισε ο Λόρενς και μπορούμε να το αλλάξουμε."

"Παρόλα αυτά η ομάδα διατήρησε μια σοβαρότητα, μια πειθαρχία και μια νοοτροπία παλεύοντας για το αποτέλεσμα σε κάθε ματς αυτό είναι το πιο σημαντικό για να χτίσεις μια ομάδα. Πιστεύω πώς όταν σταθεροποιηθεί ο κορμός και λυθούν τα προβλήματα θα συνδυάσουμε το καλό αποτέλεσμα με το καλό ποδόσφαιρο. Μέσα από αυτά τα προβλήματα πιστελυω ότι η πορεία μας ήταν ικανοποιητική. Σαφώς και στεναχωριέμαι γιατί η ομάδα δεν πέρασε στους ομίλους και αν θέλετε ήταν και προσωπικός στόχος γιατί η ομάδα τα κατάφερνε δυο συνεχόμενες χρονιές. Αλλά πιστεύω και τώρα πώς δεν ήταν καλύτερη η ομάδα της Ραπίντ από εμάς. Θεωρώ πώς στο δεύτερο εξάμηνο θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει"

Για το αν αυτή η ανισορροπία που είπε έχει να κάνει με τα πολλά νέα παιδιά: "Πρώτα απ' όλα αυτά τα πολλά νέα παιδιά είναι στην ομάδα γιατί έτσι πρέπει να λειτουργεί και όχι από ανάγκη. Με αυτή τη φιλοσοφία δουλεύουμε και δεν γίνεται τίποτε από τύχη. Για παράδειγμα αν εγώ δεν ερχόμουν νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη από την μέρα που άρχισε η προετοιμασία ο Κάτσε θα ήταν ακόμη στην Επανωμή. Είχα έρθει νωρίτερα, είδα τους δανεικούς και επέλεξα τον Κάτσε να έρθει μαζί μας στην προετοιμασία. Αυτοί που αξίζουν θα παραμείνουν κοντά μας".

Για την μεταγραφική ενίσχυση: "Είναι πολλά τα ονόματα και πολλά τα παιχνίδια που έχουμε παρακολουθήσει. Για κάποιους απ' αυτούς δεν χρειάζεται να δούμε παιχνίδια γιατί τους γνωρίζουμε. Από εκεί και πέρα είναι μια διαδικασία συνεχών διαπραγματεύσεων και πρέπει να γίνουν γρήγορα. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να πείσεις τους ποδοσφαιριστές, γιατί όταν ακούνε Ελλάδα είναι δύσκολο να έρθουν άσχετα αν στον ΠΑΟΚ πλέον δεν έχουμε προβλήματα"

Για το αν παίζει ρόλο στο τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ το σύστημα: "Υπάρχουν δυο τρόποι να χτίσεις μια ομάδα. Για παράδειγμα η Λυών, η Μπάγερν ανεξάρτητα από τον προπονητή που έχει, το σύστημα δεν αλλάζει, δουλεύουν πάνω σε αυτό και είναι αυτοματοποιημένο. Εμείς πλέον πάμε σε ένα ξεκάθαρο μοντέλο το 4-3-3 και πιστεύω ότι και έτσι είναι απαραίτητες δυο μεταγραφές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι"

Για την συνάντηση που είχε με τον Βιερίνια και αν τον θέλει στην ομάδα: "Φυσικά και τον θέλω. Αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει γιατί είναι μια δύσκολη περίπτωση. Η Βόλφσμπουργκ σήμερα άλλαξε προπονητή και κανείς δεν ξέρει τι θα αποφασίσει για τον παίκτη"

Για το αν έχει πάψει να ψάχνει κεντρικό αμυντικό με την απόκτηση Κατσουράνη: "Πρώτα απ' όλα είναι πολυτέλεια να έχεις παίκτη που παίζει σε διαφορετικές θέσεις και ένας τέτοιος είναι ο Κατσουράνης. Εγώ εμπιστεύομαι τους παίκτες στην άμυνα και προσπαθούν. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν ψάχνουμε παίκτες που θα ανεβάσουν το επίπεδο μας"
Για το αν παλεύεται η μεταγραφή που θα τους κάνει να ανοίξουν σαμπάνιες: "Ναι, υπάρχουν ελπίδες, δε το κρύβω ότι έχουμε κουραστεί να το παλεύουμε αλλά το παλεύουμε..."

Για το τι θα διάλεγε ανάμεσα σε μεταγραφή και προπονητικό κέντρο: "Θέλω καλύτερο προπονητικό κέντρο. Αυτό που έχουμε έχει αποτύχει. Ακόμη και το μεγάλο έχει αποτύχει. Έχει σκαφτεί το μισό. Θα δυσκολευτούμε να βγάλουμε τη χρονιά. Ευτυχώς που έχουμε την Τούμπα..."

Για το αν ψάχνει παίκτες που να έχουν εμπειρίες από ελληνικό πρωτάθλημα ή αγωνίζονται σε αυτό: "Ναι υπάρχουν περιπτώσεις αλλά αυτές αφορούν αγορά παίκτη είτε τώρα είτε το καλοκαίρι. Αλλά δεν με προβληματίζει να μην έχει εμπειρία γιατί έχω τη δυνατότητα να δουλέψω μαζί του για ένα μήνα και να ενσωματωθεί στην ομάδα"

Για το ποια ομάδα προτιμά στην επόμενη φάση από Άρη ή Καλλιθέα: "Αύριο θα γνωρίζουμε..."

Διαβάστε ακόμη...