Πέρασε το... "μπλόκο" των Σερρών

Ο "Δικέφαλος" συνεχίζει στους 8 του κυπέλλο Ελλάδος, αφού επικράτησε επί του Πανσερραϊκού με 0-2. Lino και Παπάζογλου οι σκόρερ. Δείτε video με φάσεις και γκολ απο τον αγώνα...
Πέρασε το... "μπλόκο" των Σερρών

Έχοντας και πάλι τον κόσμο στο πλευρό του που μετέτρεψε -ως συνήθως- το Δημοτικό Στάδιο των Σερρών σε Τούμπα, ο "Δικέφαλος" χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα έκαμψε την αντίσταση των γηπεδούχων και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.
Οι 6.000 ΠΑΟΚτσήδες που βρέθηκαν στις Σέρρες, δημιούργησαν μια εντυπωσιακή πραγματικά ατμόσφαιρα και φυσικά δεν έπαψαν στιγμή να ενισχύουν την ομάδα χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο...

Με το πιο επιθετικό 4-3-3 σε σχέση με το σύνηθες 4-2-3-1 και με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ομάδα μας ο Φ. Σάντος, έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Lino - Savini - Contreras - Αραμπατζή στα μετόπισθεν, τους Vitolo-Sorlen-Φωτάκη στα χαφ, και τους Cristiano-Κουτσιανικούλη-Edinho τριπλέτα της επίθεσης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε σαφείς τις προθέσεις του από το 4ο μόλις λεπτό με τον Εντίνιο να υποδέχεται τη μπάλα από τον Φωτάκη και να βγάζει έξοχα την κάθετη για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη ο οποίος με χαρακτηριστική ευκολία ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή αλλά το δυνατό διαγώνιο σουτ που έπιασε με το δεξί δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε ο μικρός.

Αυτό που δεν κατάφερε ο μικρός στο 4' το έκανε ο Lino στο 14' ύστερα από ανεπανάληπτη εκτέλεση φάουλ. Ο Π.Α.Ο.Κ. κέρδισε φάουλ από τα αριστερά περίπου 4 μέτρα διαγώνια από τη συμβολή των γραμμών της μεγάλης περιοχής και την εκτέλεση ανέλαβε ο Βραζιλιάνος σπεσιαλίστας. Ενώ όλοι περίμεναν τη συνηθισμένη ξυραφιά του στο ύψος του πέναλτυ, ο Lino επέλεξε να στείλει τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κυριακίδη ο οποίος ήταν εκτός θέσης περιμένοντας τη σέντρα, δείγμα της ποδοσφαιρικής ευφυΐας του Βραζιλιάνου. Η μπάλα πήρε αρκετό ύψος και φάλτσο και κατηφορίζοντας απότομα βρήκε αριστερό κάθετο δοκάρι για να αναπαυθεί στη συνέχεια στο βάθος της εστίας των Σερραίων γράφοντας το 1-0.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 22' όταν ύστερα από σέντρα του Ριμόλντι ο Σαβίνι έχασε τον Γεωργιάδη ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται και το κακό πλάσε που έκανε ευτυχώς πρόλαβε να μπλοκάρει ο σωστά τοποθετημένος Χαλκιάς.

Από εκεί και μετά ο «δικέφαλος» πάτησε τη μπάλα, πήρε την κατοχή και άρχισε να παίζει επιθετικά και είχε μέσα σε διάστημα 2 λεπτών (27'-29') δυο ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά του. Στο 27' και πάλι από στημένη μπάλα από τα δεξιά αυτή τη φορά ο Κριστιάνο έβγαλε τη σέντρα αλλά στα ξεμαρκαρίσματα νωρίτερα ο Εντίνιο ξέφυγε του προσωπικού του αντιπάλου (Παπάζογλου), ο οποίος έπεσε κάτω και έτσι ο Εντίνιο έμεινε εκτεθιμένος στο οφσάιντ. Πήρε τη κεφαλιά - πάσα στον Κουτσιανικούλη ο οποίος σούταρε δυνατά πάνω στον Κυριακίδη και στη συνέχεια ο Κοντρέρας με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός είχε ορθώς τη σημαία σηκωμένη.

Στη συνέχεια της φάσης ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να βγει μαζικά στην επίθεση αλλά έπεσε πάνω στον Βιτόλο ο οποίος τροφοδότησε τον Φωτάκη. Ο Μεσσήνιος χαφ βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση έχοντας αρκετό χώρο μπροστά του, έβγαλε έξοχα την κάθετη στον Κριστιάνο από τα δεξιά, οποίος προσπάθησε να βγάλει με τη μια τη σέντρα-ασίστ για το κεφάλι του ολομόναχου Εντίνιο, αλλά η εκτέλεσή του βγήκε σε κάτι σαν σέντρα-σουτ καταλήγοντας στον Κυριακίδη ο οποίος μπλόκαρε προ του Εντίνιο.

Ευκαιριών συνέχεια για την ομάδα μας με τον δραστήριο και σήμερα Κουτσιανικούλη ο οποίος στο 33' «μυρίστηκε» το αδύναμο γύρισμα με το κεφάλι του Βοσκόπουλου βγήκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας αλλά για κλάσματα δευτερολέπτου ο Κυριακίδης πρόλαβε να διώξει με τα πόδια έχοντας βγει εκτός περιοχής.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Σαβίνι να κάνει ένα σόλο, έχοντας ανέβει από την άμυνα να περνά τη μπάλα όμορφα πάνω από τον αντίπαλο αμυντικό μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή αλλά το «τσίμπημά» του αυτό ήταν λιγο πιο δυνατό απ' όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο εξερχόμενος Κυριακίδης.

Δίκαιο το προβάδισμα στο 1ο ημιχρόνου με τον Π.Α.Ο.Κ. να είναι επικίνδυνος στην κόντρα. Ο Φωτάκης ήταν καλός δημιουργικά κακός ανασταλτικά, ενώ ο Κουτσιανικούλης με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς του Σαββάτου, ξεχώριζε. Ο Εντίνιο ήταν ελαφρώς αποκομμένος, ενώ ο Κριστιάνο έδειχνε να μην έχει καθαρή σκέψη. Ο Σορλέν κυνήγησε την ουσία, ενώ ο Βιτόλο δήλωνε παρών σε κάθε ανασταλτική προσπάθεια. Εμφανής η απουσία του Γκαρσία από το χώρο του κέντρου ο οποίος ενέπνεε σιγουριά ανασταλτικά και μετέδιδε ηρεμία σε ολόκληρη την ομάδα.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έτσι, προσπάθησε στο πρώτο δεκάλεπτο να κρατήσει τη κατοχή, χωρίς βέβαια να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο στα καρέ του Χαλκιά.

Στο 48' και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κριστιάνο, ο Βιτόλο πήρε το ριμπάουντ από την κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Κυριακίδη, αλλά το δεξί σουτ του Ισπανού περασέ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του εξουδετερωμένου Κυριακίδη.

Στο 56' ο Κουτσιανικούλης απώλεσε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Π.Α.Ο.Κ. και να καθαρίσει το ματς, όταν ο Εντίνιο με έξυπνη κεφαλιά από γέμισμα της άμυνας έβγαλε τον βραχύσωμο Λαρισαίο στην πλάτη της άμυνας των Σερραίων, ο οποίος πέρασε και τον Κυριακίδη αλλά το πλασέ που έπιασε σε υπερένταση από πλάγια θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Κυριακίδη.

Ο Πανσερραϊκός δεν πτοήθηκε από τις αντεπιθέσεις του Π.Α.Ο.Κ. και συνεχίζοντας να έχει την κατοχή, εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία που επέδειξε η αμυντική γραμμή της ομάδας μας και σε δυο περιπτώσεις στο 62' και το 63΄θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 62' ύστερα από στημένη φάση η μπάλα από κεφαλιά του Τάντιτς κατέληξε στα δίχτυα αλλά ο Σταθόπουλος σφύριξε επιθετικό φάουλ στην εναέρια διεκδίκησή του με τον Αραμπατζή ο οποιος βρέθηκε στο έδαφος, με το ριπλέι να μη δείχνει ξεκάθαρα για το αν υπήρξε σπρώξιμο ή όχι.

Στο επόμενο λεπτό επιπόλαιη απομάκρυνση του Αραμπατζή έδωσε την ευκαιρία στους Σερραίους να μπουν στην μεγάλη περιοχή με τον Βιτόλο να απομακρύνει με κρίσιμο τάκλιν τη μπάλα σε κόρνερ, προτού δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μια αξιόλογη τελική προσπάθεια.

Ο Σάντος κάπου εκέι εξεράγη βάζοντας τις φωνές, ζητώντας από τους παίκτες τους να σοβαρευτούν προτού να είναι αργά.

Στο 70' ο Κριστιάνο έδωσε τη θέση του στον Παπάζογλου, ο οποίος πέρασε στην κορυφή της επίθεσης με τον Εντίνιο να περνά στα δεξιά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο μικρός δικαίωσε τον προπονητή του! Ύστερα από μια απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του Πανσερραϊκου ο Σορλέν πήρε το ριμπάουντ και με σέντρα - γέμισμα στην περιοχή βρήκε τον Παπάζογλου ο οποίος έσπασε το οφσάιντ και με έξοχη κεφαλιά έκανε το 2-0 δίνοντας το σύνθημα στις εξέδρες που κατακλύστηκαν από περίπου 6.000 οπαδούς του μας.Στο 78' πέρασε κι ο Γκαρσία στον αγωνιστικό χώρο για να ζεστάνει τη μηχανή ενόψει Κοκκαλισκάκη, αντικάθιστώντας τον Φωτάκη.

Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι αξιόλογο από πλευράς Π.Α.Ο.Κ. με τον Πανσερραϊκό να κυνηγά ανεπιτυχώς να σπάσει το "μηδέν" του Χαλκιά.

Στο 90' ο Κουτσιανικούλης έδωσε τη θέση του στον Στέλιο Μαλεζά και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον «δικέφαλο» να πανηγυρίζει την πρόκριση στους 8 του κυπέλλου Ελλάδος πραγματοποιώντας μια συνολικά υποφερτή εμφάνιση.

Δηλώσεις Σάντος

"Ξέραμε ούτως ή άλλως τι είχε συμβεί στο ματς με τον Ολυμπιακό και θα ήταν ανόητο να μας εκπλήσσει η ομάδα του Πανσερραϊκού. Ήμασταν προετοιμασμένοι να μοχθήσουμε μέσα στο γήπεδο. Ένας αγώνας που ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένος. Είχαμε την τύχη να προηγηθούμε το γκολ- φάουλ το οποίο σίγουρα μας έβαλε σε πλεονεκτική θέση. Από εκεί και πέρα η ομάδα μου είχε την συνείδηση να αμυνθεί σε κάποιες φάσεις σωστά και οργανωμένα. Ο Πανσερραϊκός έκανε μία ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση. Είχαμε και εμείς μία με τον Κουτσιανικούλη. Ξέραμε ότι αν πετυχαίναμε ένα δεύτερο γκολ θα τελειώναμε την υπόθεση πρόκριση. Το κάναμε με τον Παπάζογλου τελικά και η εμπειρία των παικτών μου ήταν αυτή που έδωσε την νίκη.

Συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό και τους παίκτες του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου για την ταπεινότητα και την ψυχραιμία που έδειξαν στον αγώνα. Και σε τέτοια ματς χρειάζονται αυτά τα στοιχεία. Με τον Ίβιτς δεν γνωρίζω τι έγινε. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και έτσι δεν αγωνίστηκε. Ο Εντίνιο ανταποκρίθηκε σε αυτά που του ζητήσαμε πριν τον αγώνα. Φυσικά θα είναι έτοιμος και για το Καραϊσκάκη. Για τον Ολυμπιακό θα έχουμε χρόνο να τα πούμε με τους παίκτες μου. Τώρα ας ξεκουραστούμε λίγο, ας χαρούμε την πρόκριση και από την Πέμπτη θα πούμε περισσότερα".

Συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Κυριακίδης, Γαλανόπουλος, Παπάζογλου, Μιχαήλ, Ζαπρόπουλος, Ανάκογλου, Ριμόλντι, Κάστρο (69' Τράκις), Τάντιτς, Λεοζίνιο, Γεωργιάδης

Π.Α.ΟΚ.: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Λίνο, Σαβίνι, Αραμπατζής, Βιτόλο, Σορλέν, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Εντίνιο, Κριστιάνο (70' Παπάζογλου)

Κίτρινες: Γαλανόπουλος, Κάστρο, Ριμόλντι

Διαβάστε ακόμη...