Η πρόκριση περνάει ... από τις Σέρρες

O Π.Α.Ο.Κ. αντιμετωπίζει στις Σέρρες τον τοπικό Πανσερραϊκό (5:00 μ.μ.) με αποκλειστικό στόχο την πρόκριση στους «8»
Η πρόκριση περνάει ... από τις Σέρρες
Το απόγευμα της Τετάρτης (20/1), ο Π.Α.Ο.Κ. αντιμετωπίζει στις Σέρρες τον τοπικό Πανσερραϊκό (5:00 μ.μ.) στοχεύοντας την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ένας από τους μεγάλους φετινούς στόχους του "Δικεφάλου", όπως κατηγορηματικά δηλώνουν παίκτες και παράγοντες της ομάδας μας τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Π.Α.Ο.Κ. προέρχεται από μεγάλη και δύσκολη νίκη το απόγευμα του Σαββάτου στην Τούμπα επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και έτσι με ανεβασμένο ηθικό ταξίδευσε στη Μακεδονική πόλη στοχεύοντας σε νίκη -πρόκριση.

Η προετοιμασία για το ματς ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και αμέσως μετά την προπόνηση ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή του Δικεφάλου. Σε αυτή βρίσκεται για πρώτη φορά και ο νεοαποκτηθείς Εντίνιο, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Π.Α.Ο.Κ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να έρθει η μπλε κάρτα του παίκτη, ώστε να εκδοθεί κατευθείαν το δελτίο του και να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο ματς των Σερρών. Λογικά αυτό θα γίνει το βράδυ της Τρίτης ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης, όπως δήλωσε πριν λίγο και ο υπεύθυνος της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης

Όσον αφορά την τελευταία προπόνηση ο Ματίας Βερόν δεν πήρε μέρος καθώς ένιωθε ενοχλήσεις στη μέση, ενώ δεν προπονήθηκαν επίσης οι τραυματίες, Τσιρίλο, Κρέσιτς, και Φιλομένο.  Στους απόντες και ο Βιεϊρίνια που περιμένει την ανακοίνωση της τιμωρίας του για την αποβολή του στο ματς του Σαββάτου. Αντίθετα κανονικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Μουσλίμοβιτς, θέτοντας όμως σοβαρή υποψηφιότητα για να δηλώσει παρών στο ματς της Κυριακής στο καραϊσκάκη και όχι στο αυριανό,  ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Θανάσης Παπάζογλου που δήλωσε έτοιμος και υγιής...

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Πορτογάλος αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κουτζαβασίλη, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Εντίνιο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσερ, Βιτόλο.

Όπως φάνηκε στις τελευταίες προπονήσεις ο Σάντος σκέφτεται να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς της ομάδας, ενόψει μάλιστα και του κυριακάτικου ντέρμπι, ενώ θεωρείται εξαιρετικό πιθανό ο «μηχανικός» να αφήσει αυτή τη φορά το αγαπημένο του 4-2-3-1 και να στήσει την ομάδα με 4-3-3 .

Προσπαθώντας να ανιχνεύσουμε τις προθέσεις του, πιθανολογούμε ότι στην εστία θα είναι ο Χαλκιάς, δεξιά ο Αραμπατζής (εξέτισε την πονή του), αριστερά ο Λίνο και οι Σαβίνι, Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή Βιτόλο , Φωτάκης και Κριστιάνο ενώ επιθετική τριπλέτα οι Ίβιτς, Εντίνιο και Κουτσιανικούλης ή Σορλέν.

Όσον αφορά τον αντίπαλο,  ανακοίνωσε χτες την απόκτηση του Λιθουανού Βαλντάς Τράκις που προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα. Επίσης μέχρι το καλοκαίρι υπέγραψε και ο Νίκος Ζαπρόπουλος. Και οι δύο θα είναι στην αποστολή της ομάδας των Σερρών. Ο Πανσερραϊκός στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής βρίσκεται στη 12η θέση  με 19 μόλις βαθμούς και  όχι μόνο έχει χάσει το τρένο της ανόδου αλλά βρίσκεται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη από την οποία απέχει μόλις 2 βαθμούς.

Η αποστολή του Πανσερραϊκού: Κυριακίδης, Βοζίκης, Ζαπρόπουλος, Βοσκόπουλος, Μιχαήλ, Παπάζογλου, Κάστρο, Γαλανόπουλος, Παγώνης, Κόντος, Τάντιτς, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης, Ριμόλντι, Ρούτσης, Όγιος, Ανάκογλου, Λεοζίνιο, Παπαδόπουλος, Τράκις. Ο Λιθουανός συμπεριλαβάνεται στην αποστολή με την προϋπόθεση να φτάσει πριν το αυριανό παιχνίδι η μπλε κάρτα του.

Ο Π.Α.Ο.Κ. στις Σέρρες δεν θα παίξει χωρίς τον κόσμο του . Πάνω από 3.000 θα είναι οι οπαδοί που θα βρεθούν στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Σερρών ενισχύοντας την ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ελπίδα όλων είναι ότι δεν θα έχουμε παρατράγουδα δίνοντας λαβή για δυσμενή σχόλια και τιμωρίες. Παίρνουμε την πρόκριση και φεύγουμε. Περιθώρια για να επαναληφθούν σκηνές σαν και αυτές που είδαμε παλιότερα να διαδραματίζονται στην ίδια πόλη δεν υπάρχουν. Μην ξεχνάτε ότι οι Σέρρες είναι μια από τις ασπρόμαυρες πόλεις με πάρα πολλούς ΠΑΟΚτσήδες και δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε λάθος πρότυπα...

Και κάτι τελευταίο. Η ιστορία μας έχει διδάξει όλους μας, ότι ο θεσμός του κυπέλλου προσφέρεται συχνά πυκνά για τη δημιουργία τεράστιων εκπλήξεων. Θύμα τέτοιων εκπλήξεων έχει πέσει στο παρελθόν και ο Π.Α.Ο.Κ. με θύτη μάλιστα και τον Πανσερραϊκό. Επαγρύπνηση από όλους, γιατί όπως προαναφέρθηκε το κύπελλο είναι ΣΤΟΧΟΣ της ομάδας και δεν πρέπει να χαθεί...

Διαβάστε ακόμη...