"Μεγάλο ταλέντο ο Λάμπρου" (vid)

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για τη νίκη επί του ΟΦΗ και την πρόκριση στους "8", και το πως αξιολογεί τους πάικτες που αγωνίστηκαν σήμερα...
"Μεγάλο ταλέντο ο Λάμπρου" (vid)

 Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε: 

Για τον Λάμπρου:

«Η δικιά μου άποψη για τον Λάμπρου είναι ότι σήμερα έπαιξε πολύ καλά. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή μου μιλούσαν αρκετά για αυτόν και κατάλαβα και εγώ ότι είναι μεγάλο ταλέντο. Από εκεί και πέρα έχει αγωνιστεί πολύ στις προπονήσεις και ως αριστερός μπακ για να μάθει να αμύνεται, δείχνοντας μεγάλη διάθεση να μάθει, και όσων αφορά το όλο κομμάτι αυτό που μπορώ να πω για όλους του νέους, που αφορούν τους παίκτες, τους μάνατζερ και τον κόσμο είναι τρεις λέξεις: υπομονή , επιμονή και δουλειά.

Αν μπορέσεις να δείξεις υπομονή και επιμονή θα έχεις τα ανάλογα αποτελέσματα, και αυτό που είδατε από τον Λάμπρου είναι όλο δικό του. Οπότε αν μπορώ να πω κάτι είναι μόνο υπομονή.»

Για εδεχόμενη απόκτηση αριστερού μπακ τόνισε:

«Από αυτήν την αρχή της σεζόν σε αυτό που έχω επιμείνει αν πρέπει να βελτιωθούμε θα πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι στο ρόστερ μας έχοντας 2 ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, σίγουρα θα πρέπει να βρούμε λύσεις για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης μέσα από την ομάδα και το υπάρχων ρόστερ, και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν.»

Για τους νεαρούς παίκτες με αφορμή την χρησιμοποίηση του Μιχαηλίδη:

«Πολύ καλή ερώτηση. Μου αρέσει πολύ το θέμα των ακαδημιών. Ο Μιχαηλίδης είναι μακράν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Κ19, αλλά επειδή αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα πολύ χαμηλό, η βελτίωση του θα είναι μηδενική και ελάχιστη, οπότε εγώ που έχω δουλέψει και σε άλλες ακαδημίες βλέπω ότι ο Μιχαηλίδης δεν βελτιώνεται πολύ στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε τις δεύτερες ομάδες, ας πούμε, θέλοντας οι παίκτες να πάνε εκεί και να βελτιωθούν για να έρθουν του χρόνου να διεκδικήσουν θέση στην βασική 11αδα. Νομίζω ότι και εσείς συμφωνείτε ότι υπάρχει διαφορά ανταγωνισμού μεταξύ πρωταθλήματος της Κ19 και της Γ ή Β εθνικής.

Για το αν μπορεί να βοηθήσει ένα τέτοιο στάδιο ανάπτυξης να θυμίσω ότι πολλοί μεγάλοι παίκτες έχουν περάσει αυτά τα στάδια και σήμερα πλαισιώνουν της Εθνικές τους ομάδες.»

Για το αν σκέφτεται την χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια σαν αριστερό μπακ:

«Είναι αρκετά νωρίς να πω ποιος θα παίξει στο μυαλό μου εγώ ξέρω, και νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να φανταστεί ποιος θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αυτό που λέω σαν προπονητής είναι ότι έχω μάθει πολλά πράγματα δουλεύοντας σε μικρότερες κατηγορίες και ακαδημίες και ότι είμαι σήμερα το οφείλω εκεί, έχω δουλέψει με πολλούς ποδοσφαιριστές που τώρα παίζουν σε πολλές ομάδες όπως Μονακό, Ολυμπιακό, και μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει ένας παίκτης, για εμάς κάθε παιχνίδι θέλω να το βλέπουν ως ευκαιρία για να κερδίσουν κάποια πράγματα, και χαίρομαι που δεν εμφανίστηκαν χαλαροί και δεν πάτησαν στο 0-3 του πρώτου αγώνα».

Για τον Μαουρίσιο:

«Μπορεί να συνυπάρχει με τον Μίσιτς, στο παιχνίδι με τον Άρη δεν θεωρώ ότι οφείλεται το μεσοεπιθετικό κομμάτι αλλά άλλα πράγματα που τα έχουμε αναλύσει. Όσων αφορά τον Μαουρίσιο γυρνάω στα προηγούμενα και ξανά λέω ότι για να πάει μπροστά μια ομάδα πρέπει να έχει δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε γραμμή».

Διαβάστε ακόμη...