"Ηταν μία μεγάλη αντίδραση"

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα σήμερα μετά το άτυχο ματς στο Βικελίδης...
"Ηταν μία μεγάλη αντίδραση"

 Αναλυτικά τόνισε:

Για τον Μίσιτς: "Η αλήθεια είναι ότι τον Μίσιτς τον ξέρω σαν παίκτη πολύ καλά. Και στην Μπράγκα είχα πει στον πρόεδρο να τον αποκτήσει, αλλά ήταν δυστυχώς πολύ ακριβός. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις. Είναι μία θέση που μπορεί να μας βοηθήσει και στο μέλλον. Παρόλο που είχαμε αλλαγές παικτών και παίκτες που αγωνίστηκαν σε διαφορετικές θέσεις, η απόδοση μας σήμερα δεν άλλαξε. Αυτό μου δίνει την ευχέρεια να κάνω κάποιες αλλαγές. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας. Η απόδοση και το πλάνο μας, δεν άλλαξαν, κάτι που με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο".

Για το παιχνίδι με τον Άρη και την αντίδραση των παικτών του: "Εγώ προσωπικά ένιωσα την ίδια περηφάνεια για τους παίκτες μου και πριν και μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη. Τους πρωταθλητές του βλέπεις κάθε μέρα, από όλη την συμπεριφορά τους κι όχι από μία μέρα. Ο πραγματικός χαρακτήρας των πρωταθλητών, φαίνεται στις δύσκολες στιγμές και στην αντίδραση που θα βγάλουν μετά από αυτές. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο σήμερα, ήταν μία μεγάλη αντίδραση. Το παιχνίδι με τον Άρη είχε κάποια περίεργα στοιχεία, από την άποψη ότι ο αντίπαλος ήταν πάρα, πάρα πολύ αποτελεσματικός.

Αυτό που με χαροποίησε περισσότερο, ήταν ότι παρά τις αλλαγές που είχαμε, η στρατηγική μας, το πλάνο μας δεν άλλαξαν και αυτό δείχνει ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε κι ατομικά και συνολικά, με πίστη ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος".

Για την σημερινή εικόνα του ΠΑΟΚ: "Η διαφορά είναι στη λέξη αποτελεσματικότητα. Και στο τελευταίο ματς μπήκαμε καλά, είχαμε την ευκαιρία να "σκοτώσουμε" τον αντίπαλο και με δεύτερο γκολ και δεν το κάναμε, αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με σήμερα. Σήμερα πετύχαμε δύο γκολ, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να φτάσει στα καρέ μας. Ο Λημνιός για παράδειγμα, είχε 4 ευκαιρίες να βάλει γκολ κι έβαλε το ένα. Αυτό είναι κάπως φυσιολογικό, αν δείτε και τα στατιστικά, με βάση και την αναλογία".

Για την αποτελεσματικότητα στα ντέρμπι: "Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και προηγήθηκαμε και είχαμε κι ένα χαμένο πέναλτι. Σε κάθε περίπτωση και ενόψει του ματς με την ΑΕΚ, εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ομάδα. Κάνουμε μία ανάλυση πάντα των αγώνων μας για να δούμε τι κρατάμε και τι θέλουμε να βελτιώσουμε. Όταν κάνουμε την ανάλυση, περνάμε και παρακάτω για να δούμε αν πχ τα γκολ είναι από ατομικά λάθη ή από ομαδικά, ώστε στον επόμενο αγώνα να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που παίζει πάντα για τη νίκη, όπου κι αν παίζει. Υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Δυστυχώς δεν μπορουμε να ελέγξουμε κάθε παράμετρο του παιχνιδιού. Αν θυμάστε πχ το περσινό παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ και το τι συνέβη εκεί, θα δείτε το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Μπορεί ο αντίπαλος σου να χάσει ένα πέναλτι και στην επόμενη φάση εσύ να σκοράρεις και να πάρεις τη νίκη".

Για την γενικότερη φετινή εικόνα της ομάδας: "Αυτή η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ από την πρώτη στιγμή κι έχει υποστεί αρκετές αλλαγές από την περασμένη σεζόν. Είναι μία ομάδα που πήρε το νταμπλ και θέλει να επαναλάβει το ίδιο. Όποιος κι αν ερχόταν, το έργο του θα ήταν δύσκολο. Μέχρι τώρα νομίζω ότι έχουμε κάνει μία καλή δουλειά. Όλοι οι παίκτες στο ρόστερ του ΠΑΟΚ έχουν αγωνιστεί. Κάθε μέρα προσπαθούμε να έχουμε έτοιμους όλους τους παίκτες. Σε γενικές γραμμές, η ομάδα έχει μία συνέπεια σε όλες τις διοργανώσεις. Πράγματι, είχαμε μία ήττα το περασμένο Σάββατο. Αν με ρωτάτε αν περίμενα αυτή την εμφάνιση, που μας αφήνει πολλές πιθανότητες για την πρόκριση, η απάντηση είναι "ναι". Είχα πει ότι είναι καλύτερο που έχουμε παιχνίδι σε 2 μέρες, για να δείξουν οι παίκτες μου ότι το θέλουν πολύ. Όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Οι ομάδες που παίζουμε στα ντέρμπι, αν είχαν την ίδια απόδοση σε όλα τα παιχνίδια, θα ήταν σίγουρα πιο ψηλά".

Για ενδεχόμενες μεταγραφές: "Όταν έφτασα εγώ στην ομάδα είπα ότι χρειαζόμαστε 3 παίκτες. Ένα αριστερό μπακ, ένα χαφ κι ένα φορ. Σωστά; Από αυτούς τους 3 ήρθε ένας. Αν θέλω να παίξω με δύο φορ, δεν μπορώ να το κάνω και είναι κάτι που μου αρέσει. Αυτό που πρέπει να κάνω, είναι να βγάλω το μάξιμουμ από κάθε παίκτη. Αν είναι να κάνουμε μία μεταγραφή, απλά για να την κάνουμε είναι καλύτερο να μην την κάνουμε και να φέρουμε και παίκτη από την ακαδημία. Αν είναι να πάρουμε έναν παίκτη που θα αλλάξει την ομάδα, τότε ναι".

Για την αλλαγή στη θέση του τέρματοφύλακα: "Ήταν ήδη προετοιμασμένο, το ήξεραν οι τερματοφύλακες".

Για τον Στοχ: "Για τον Στοχ, αυτό που έχω να πω είναι ότι η συμπεριφορά του είναι άψογη. Από την άλλη έχουμε πάρα πολλούς παίκτες στη συγκεκριμένη θέση. Υπάρχει ο Λάμπρου, ο Αντρέ... Επανερχόμαστε στον Λάμπρου, που παίρνει κι αυτός λεπτά συμμετοχής τελευταία. Έχουμε πολλούς παίκτες σε αυτή τη θέση και λιγότερους σε άλλη θέση που ενδεχομένως χρειαζόμαστε. Όταν ήρθα η ομάδα ήταν ήδη έτοιμη και δεν μπορούσαν να γίνουν πολλές προσθήκες".

 

Διαβάστε ακόμη...