Σήκωσε το 3ο σερί και ... μεγαλύτερο!

Στον 77ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο μεγάλος ΠΑΟΚ πάτησε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ με 1-0 και σήκωσε ένα ακόμη τρόπαιο μέσα στη χαβούζα!
Σήκωσε το 3ο σερί και ... μεγαλύτερο!

Στο άδειο ΟΑΚΑ, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μάτος - Βαρέλα - Κρέσπο - Γιαννούλη, αμυντικά χαφ τους Κάνιας - Σάκχοφ, μεσοεπιθετικά τους Ζαμπά - Πέλκα - Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ. Σε έναν τελικό που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, απλά στο τέλος επικράτησε ΔΙΚΑΙΑ ο καλύτερος και αυτός ήταν ο μεγάλος ΠΑΟΚ, που κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να επικρατήσει για 3η σερί φορά της αθηναϊκής ομάδας σε τελικό! Όπως πέρσι, έτσι και φέτος η ιστορία επαναλήφθηκε και μάλιστα μέσα στο σπίτι της ΑΕΚ, οι παίκτες και οι παράγοντας της οποίας λογικά θα πρέπει να έχουν αποκτήσει ένα τεράστιο κόμπλεξ απέναντι στον ΠΑΟΚ!    

Έτσι μία μαγική σεζόν ολοκληρώθηκε με μαγικό τρόπο και χάρισε στον Δικέφαλο έναν ακόμα τίτλο και πιο συγκεκριμένα το 7ο Κύπελλο της ιστορίας του.

Ο Τσούμπα Άκπομ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση και να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.

Ήταν ένας τελικός που εκτός από τις άδειες κερκίδες και τη μεγάλη μας νίκη, έγινε για πρώτη φορά ουσιαστικά η χρήση του VAR, με τον Γερμανό ρέφερι να το συμβουλεύεται σε τρεις τέσσερις περιπτώσεις!

Η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη και άκρως προβλέψιμη στο παιχνίδι της, με την άμυνά μας να καθαρίζει εύκολα τις όποιες προσπάθειες έκαναν οι παίκτες της για να απειλήσουν τον Πασχαλάκη! 

Στο 54' ο Ζαμπά και στο 89' ο Κάνιας δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν τον Μπάρκας στα τετ α τετ που είχαν και να τελειώσουν τον αγώνα νωρίτερα από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσβάιερ, θάβοντας τις ελπίδες των παικτών του Χιμένεθ για να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση!  

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Κάνιας, Σάκχοφ, Πέλκας (80' Ολιβέιρα), Ζαμπά (65' Λημνιός), Μπίσεσβαρ (93' Ίνγκασον), Ακπόμ. 

ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπακάκης (80' Γαλανόπουλος), Χουλτ, Κρίστιτσιτς (77' Μπογιέ), Σιμόες, Λιβάγια, Μπακασέτας (71' Γκάλο), Μάνταλος, Πόνσε. 

..........................................Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησηςΤέλος93ο λεπτό: Ίνγκασον στη θέση του Μπίσεσβαρ6 λεπτά οι καθυστερήσεις!!!89ο λεπτό: Χαμένο τετ α τετ ο Κάνιας, πλάσαρε πάνω από τον Μπάρκας άουτ80ό λεπτό: Γαλανόπουλος στη θέση του Μπακάκη, στο ίδιο λεπτό Ολιβέιρα στη θέση του Πέλκα77ο λεπτό: Μπογιέ στη θέση του Κρίστισιτς71ο λεπτό: Γκάλο στη θέση του Μπακασέτα67ο λεπτό: Κίτρινη στον Πόνσε 65ο λεπτό: Λημνιός στη θέση του Ζαμπά54ο λεπτό: Τεράστια ευκαιρία ο Ζαμπά, τετ α τετ πλασέ στον Μπάρκας53ο λεπτό: O Πασχαλάκης σταμάτησε τον Πόνσε, που νωρίτερα έκανε φαουλ στον Βαρέλα

49o λεπτό: Σουτ του Πέλκα, μπλόκαρε ο Μπάρκας

Ξεκίνησε η επανάληψη, κανονικά συνεχίζει ο Φερνάντο Βαρέλα. Θλάση στον δικέφαλο του αριστερού χεριού ο Βαρέλα, συνεχίζει κανονικά, με δική του επιλογή.

Ημίχρονο την ώρα που ο ΠΑΟΚ έφευγε επικίνδυνα στην κόντρα

45'+1': ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Άκπομ με ψαλιδάκι μετά από γύρισμα του Πέλκα

{dailymotion}x7828hn{/dailymotion}

45ο λεπτό: Σουτ του Κρίστισιτς, σε κόρνερ ο Πασχαλάκης

44ο λεπτό: Σέντρα ο Γιαννούλης, κεφαλιά ο Άκπομ άουτ

43ο λεπτό: Κίτρινη στον Κρίστιτσιτς για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ

39ο λεπτό: Ο Πασχαλάκης απέκρουσε την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι

38ο λεπτό: Κίτρινη στον Άκπομ για μαρκάρισμα στον Κρίστιτσιτς

36ο λεπτό: Τεράστια ευκαιρία ο Άκπομ, με τον Μπάρκα να αποκρούει το κοντινό σουτ του

32ο λεπτό: Σουτ του Ζαμπά άουτ

29ο λεπτό: Κίτρινη στον Λιβάγια γα χτύπημα στον Βαρέλα

25ο λεπτό: Κίτρινη στον Οικονόμου και φάουλ για τον ΠΑΟΚ σε καλή θέση. Κακή συνεννόηση στην εκτέλεση, πέρασε η φάση

9ο λεπτό: Κεφαλιά του Κρέσπο μπλόκαρε ο Μπάρκας, για λίγο δεν πρόλαβε να μπει στη φάση ο Άκπομ

5ο λεπτό: Λάθος ο Κρέσπο, γύρισμα ο Λιβάγια, πλασέ ο Πόνσε άουτ

20:30 Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του Πόντου

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Κάνιας, Σάκχοφ, Πέλκας (80' Ολιβέιρα), Ζαμπά (65' Λημνιός), Μπίσεσβαρ (93' Ίνγκασον), Ακπόμ. Αναπληρωματικοί: Παπαδόπουλος, Ίνγκασον, Λύρατζης, Λημνιός, Ενρίκε, Ολιβέιρα, Σφιντέρσκι

ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπακάκης (80' Γαλανόπουλος), Χουλτ, Κρίστιτσιτς (77' Μπογιέ), Σιμόες, Λιβάγια, Μπακασέτας (71' Γκάλο), Μάνταλος, Πόνσε. Αναπληρωματικοί: Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Μπούσης, Γαλανόπουλος, Γιούσης, Μπογιέ

..........................................

Το pregame της αναμέτρησης

18:42 Έφτασε χωρίς κανένα πρόβλημα στο ΟΑΚΑ η αποστολή του ΠΑΟΚ, την υποδέχτηκε  Ιβάν Σαββίδης

18:50 Οι παίκτες μας έκαναν την καθιερωμένη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρίσκονται στην εξέδρα να τους αποθεώνουν και να ζητάνε το Κύπελλο

19:10 Και η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

H ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ...

19:30 Ξεκίνησαν ζέσταμα οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ (Πασχαλάκης - Παπαδόπουλος)

19:46 Βγήκε για ζέσταμα η ΑΕΚ, μέσα σε αποδοκιμασίες από τον κόσμο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στο ΟΑΚΑ, με το γνωστό σύνθημα (κλέφτες - κλέφτες) να ακούγεται για μια ακόμη φορά!

Ακολούθησε ο ΠΑΟΚ

Εικόνες από την προθέρμανση...

Ολοκληρώθηκε η προθέρμανση, στα αποδυτήρια οι ομάδες

Διαβάστε ακόμη...