Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της φάσης των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Πανιώνιο στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κυανέρυθρους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#Για πρώτη φορά οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες για δεύτερη σερί σεζόν και μετά τα περσινά παιχνίδια τους στα ημιτελικά. Πάλι το πρώτο παιχνίδι ήταν στην έδρα του Πανιωνίου, όπου ο ΠΑΟΚ είχε φύγει νικητής πέρσι με 3-1 χάρη στα γκολ του Λημνιού (24'), Πρίγιοβιτς (34'), Μπίσεσβαρ (73'), ενώ για τον Πανιώνιο είχε σκοράρει ο Κόρμπος (85'). Με 3-1 επικράτησε με 3-1 και στην Τούμπα.

#O ΠΑΟΚ έχει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες στα εννέα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος με γηπεδούχο τον Δικέφαλο. Η νίκη του Πανιωνίου στον πρώτο παιχνίδι τους για φέτος ήταν η 5η για τους Κυανέρυθρους, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

#10 φορές έχουν συναντηθεί για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο και οι προκρίσεις είναι υπέρ του Δικεφάλου με σκορ... 7-3. Οι περισσότερες κόντρες τους (έξι) ήταν για την φάση των προημιτελικών, οι οποίες πλέον γίνονται επτά. Υπάρχει μια σεζόν που βρέθηκαν στην φάση των "16" , μια για τους "32" και δύο ακόμη που αγωνίστηκαν στα ημιτελικά.

#6 προκρίσεις έχει ο ΠΑΟΚ στην φάση των προημιτελικών με αντίπαλο τον Πανιώνιο, ενώ οι Κυανέρυθροι έχουν προκριθεί τη μία. Για την φάση των "16" οι προκρίσεις είναι 1-1, όπως 1-1 είναι και για τα ημιτελικά με την περσινή πρόκριση που πήρε ο ΠΑΟΚ και ακόμη που έχει ο Πανιώνιος.

#1955 ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλες οι δύο ομάδες για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας στη Νέα Σμύρνη και ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-2 σε μονή τότε αναμέτρηση. Την Πρωτομαγιά του 1955 τα γκολ των Καραφουλίδη (14′, 32′) Κουϊρουκίδη (40′) , Γερούδη (70′) έδωσαν την πρόκριση στον Δικέφαλο, ενώ για τον Πανιώνιο είχε σκοράρει ο Χρονόπουλος (11′, 75′). Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

#1970 και 1975 συναντήθηκαν πάλι για τα προημιτελικά του θεσμού, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση σε μονούς αγώνες και τις δύο φορές στην Θεσσαλονίκη με σκορ 1-0. Στο 1969-70 σκόραρε ο Γιώργος Κούδας στο 63ο λεπτό, ενώ την σεζόν 1974-75 σκόρερ ήταν ο Τερζανίδης στο 35ο λεπτό.

#Ακολούθησε το 1982 , όπου υπήρξαν για πρώτη φορά διπλές αναμετρήσεις μεταξύ τους και ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 1-0 στην Τούμπα, υπερασπίστηκε το σκορ του και προκρίθηκε με το εκτός έδρας γκολ μετά την ήττα του στη Νέα Σμύρνη με 2-1. Στο πρώτο ματς είχε σκοράρει ο Δαμανάκης (12′) και στην Αθήνα ο Δημήτρης Σαραβάκος άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό, ο Σίγγας ισοφάρισε στο 32ο και ο Μπάσο στο 75ο λεπτό έδωσε τη νίκη στον Πανιώνιο και το δικαίωμα να ελπίζει στην ανατροπή στα τελευταία 15 λεπτά χωρίς να το καταφέρει.

#Το 1986-87 ήρθε η πρώτη πρόκριση του Πανιωνίου με νίκη 3-0 στη Νέα Σμύρνης και τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να φτάνουν στη νίκη με 1-0 στην ρεβάνς της Τούμπας που φυσικά δεν έφτανε. Το 1988-89 για τα προημιτελικά του θεσμού, ο ΠΑΟΚ έβαλε τις βάσεις πρόκρισης με 2-0 στην Τούμπα, αλλά οι Κυανέρυθροι ισοφάρισαν το σκορ της πρώτης αναμέτρησης στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και στην παράταση σημείωσαν το τρίτο γκολ που τους έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά.

#Την σεζόν 1996-97 ο ΠΑΟΚ απλοποίησε τα δεδομένα από την πρώτη αναμέτρηση και το 4-0 της Τούμπας δεν άφηνε περιθώρια για την ρεβάνς, όπου ο Δικέφαλος πήρε και εκεί τη νίκη με 3-2. Η τελευταία τους κόντρα ήταν την σεζόν 1997-98 για τα ημιτελικά του θεσμού, όπου ο Πανιώνιος πήρε την πρόκριση με νίκη 1-0 στη Νέα Σμύρνη και ισοπαλία (1-1) στην Τούμπα, ενώ μερικές εβδομάδες αργότερα κατέκτησε και το τρόπαιο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Καραϊσκάκης.

#Την σεζόν 2015-16 συναντήθηκαν για την προημιτελική φάση, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση με δύο ισοπαλίες. Η πρώτη αναμέτρηση είχε γίνει πάλι στη Νέα Σμύρνη, στις 27 Ιανουαρίου 2016 με 1-1 (34' Μασούρας – 15' Πέλκας ). Στο δεύτερο παιχνίδι της Τούμπας τελείωσε με λευκή ισοπαλία στις 11 Φεβρουαρίου 2016.

Διαβάστε ακόμη...